tgmen 24.04.06, 21:47 Kochana Dodo! kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3294687.html mojego chłopskiego, na reklamach karmionego umysłu nie stracza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Ło matko, znowu Szczepkowska... 24.04.06, 23:17 ze swoją wizją "prostego umysłu", "mądrości przeciętnego POlaka", bleee,bleee i jeszcze raz bleeee... Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Ło matko, znowu Szczepkowska... 24.04.06, 23:51 > ze swoją wizją "prostego umysłu", "mądrości przeciętnego POlaka", bleee,bleee i > jeszcze raz bleeee... uffff..ulżyło mi..myślałem że coś ze mną nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło matko, znowu Szczepkowska... 25.04.06, 16:37 > > uffff..ulżyło mi..myślałem że coś ze mną nie tak... nie znoszę takich osóbek; druga jest Grochola Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: IQ vs iq 25.04.06, 00:05 tgmen napisał: > Kochana Dodo! Mnie osobiscie ten artykul zawstydzil. Wstydze sie za Szczepkowska, bo jak mozna tak plytkie cizie dowartosciowywac? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: IQ vs iq 25.04.06, 07:27 IMHO Szczepkowska to taka sama cizia, tylko starsza i z pretensjami do bycia intelektualistką. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 16:37 dowartościowała ciebie? buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 18:53 kochanica-francuza napisała: > dowartościowała ciebie? buahahaha Ty sie lepiej kochanica zajmij swoim ego i fobiami przemyslowo-zwierzecymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 22:03 > Ty sie lepiej kochanica zajmij swoim ego i fobiami przemyslowo-zwierzecymi ;) > E? Ja nie mam fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 22:15 kochanica-francuza napisała: > E? Ja nie mam fobii. Korekta: urazami. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 22:29 > > Korekta: urazami. > No tak. Jak nie "schizy", to "fobie" są słowem-wytrychem. A co masz konkretnie na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
astonisz Re: Co innego astonisz gdyby 25.04.06, 23:20 kochanica-francuza napisała: > No tak. Jak nie "schizy", to "fobie" są słowem-wytrychem. A co masz konkretnie > na myśli? "Ja po prostu nie lubię takich , eee, przemysłowych albo zwierzęcych porównań. (...) alergię mam." O lokomotywie nie wspomne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co innego astonisz gdyby 26.04.06, 15:02 a > "Ja po prostu nie lubię takich , eee, przemysłowych albo zwierzęcych porównań. > (...) alergię mam." > > O lokomotywie nie wspomne ;) No to porównań nie lubię, a nie samych zwierątek i przemysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 16:51 Po pierwsze nie wierzę Szczepkowskiej. Znana w środowisku z jadu, przyrośnięcia do szpiku pochodzenia uważa,że razem z nazwiskiem odziedziczyła panaceum na mądrość , talent. Źle mi się to czytało bo nie cierpię jak ktoś komuś kopie od tyłu, poklepując jednocześnie po plecach puszcza perskie oko do pozostałych. Mądrość udawania się z pewnością nie tak jak Joanna, prawda broni się sama ona nie musi nic udawadniać więc po co to robi? Zazgrzytało. Ponadto podoba mi się tylko jedno zdanie : " Łączenie prostoty z inteligencją kojarzy się raczej z tak zwaną mądrością ludową, raczej z góralami " się wie no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: IQ vs iq 25.04.06, 16:54 Mnie w ogóle wkurza pewna liczba aktorów średnio-starszego pokolenia, którzy uważają, że uprawianie tego zawodu czyni z nich elitę intelektualną i autorytety moralne. Młodsi aktorzy na szczęście już nie mają tego zadęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:05 Ta sama reguła obowiązuje wśród piosenkarzy. Ograne dinozaury tamują drogę do wytwórni , rozgłośni młodym , zdolnym ale... bez chodów. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:44 zlotoslanos napisała: > Ta sama reguła obowiązuje wśród piosenkarzy. Ograne dinozaury tamują drogę do > wytwórni , rozgłośni młodym , zdolnym ale... bez chodów. Ale ja nie o tym mówiłem. W aktorstwie jest raczej odwrotnie - to młode i ładne wypychają z ekranu uznane, ale postarzałe gwiazdy. Chodzi mi o to, że aktorstwo polega na ładnym wypowiadaniu cudzych kwestii na scenie/ ekranie i nie wymaga szczególnych kwalifikacji intelektualnych ani moralnych, a różne Holoubki, Łapiccy i Szczepkowskie wydają się myśleć, że są najwyższymi autorytetami w każdej możliwej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 17:48 Sztuki aktorskiej uczą starsze pokolenia nie odwrotnie, choćby z liczby " wylatanych godzin " znają technikę i ją przekazują. Nikt nie powie " zaiste " tak jak Holoubek. Więc nie wiem co masz im za złe? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 17:50 Jest dobrym aktorem, wcale nie próbuję temu zaprzeczyć. Ale NIE JEST autorytetem moralnym ani wielkim intelektualistą za jakiego próbuje uchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:10 Żaden intelektualista ani autorytet moralny nie wysyczy tak ' zaiste ' :D Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:15 I właśnie dlatego powinien się skupić na tym co umie, czyli graniu. Czy Ty naprawdę ciągle nie rozumiesz co próbuję powiedzieć czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:18 Kobieta ma lżejszy mózg ponoć więc mam prawo zaiste nie rozumieć :) Wytłumacz mi pavv :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:19 Niech Ci jakaś kobieta wytłumaczy, bo ja z Marsa i po wenusjańsku nie gadam :-P Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:21 Kiedy ja bab nie lubię :) A czego Ty pavv nie dopiszesz nic treściwego do kryminalnych, ha? Chocia jedno zdanie ale napędzające następnego coby mu wenę dało. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:23 zlotoslanos napisała: > A czego Ty pavv nie dopiszesz nic treściwego do > kryminalnych, ha? Bo nie jestem Szczepkowską i nie uważam się za wielkiego pisarza tylko dlatego, że umiem dobrze grać w Scrabble :-o Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:23 zlotoslanos napisała: > Kiedy ja bab nie lubię :) Nawet wielkanocnych? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:27 A już myślałam,że Ci się palec omsknął. Umiesz tylko kokietujesz pavv, chocia Szczepkowską nie jesteś to w scrabble byś ją ograł nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:30 zlotoslanos napisała: > chocia > Szczepkowską nie jesteś to w scrabble byś ją ograł nie? Tak, chyba, że by mi zaczęła przy grze czytać swój felieton, wtedy nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: No, rozminęliśmy się pav 25.04.06, 19:34 Mógłbyś ją zagiąć czytając naszych kryminalnych wtedy jak Chuck Norris wygrywasz w pierwszym ruchu a zaiste zaczynałaby ona :) Dopisz coś. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:12 Mnie raczej wkurza ilość aktorów, którzy uwazaja , ze napisanie jednej z rzeczy , którą najtrudniej napisać na poziomie czyli felietonu to coś jak poranny kał w WC- wchodzisz i masz:P Szczepkowska chyba dozywotnio dostała tę posadę w WO - nei lubię jej czytać. Moge powiedzieć , ze Dunin owszem, wkurza mnei czasem ideologicznością , ale fragmenty jej felietonów są perełkami (nie Tad, nie mam zamiaru podawać ci które i dawać linków:P do tych fragmentów). Może dlatego, ze potrafi pisać i analizować, a neipopatzreć i coś napisać. Wolałabym, zeby Masłowska pisała te felietonym- przynajmniej byłby to ironiczny kopniak w WO . Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:20 Ja namiętnie oglądam Tańce z Gwiazdami. Wszelaka rywalizacja na ekranie mnie przykuwa do monitora. I słysząc non stop " napisze pani ( do Tyszkiewicz ) o tym w swym cotygodniowym felietonie? " wreszcie nabyłam i przeczytałam owy 'felieton' Na poziomie naszych rozmów tu a raczej chruściane pole było lepsze. Nadal tak jest ,że po prostu nazwisko otwiera drzwi, nazwisku(owi) się wierzy, czyta i spija litery mądrości jakiekolwiek by one nie były bzdurne, płaskie i ograne. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:28 he, he, ale Tyszkiewicz to już ma do grobu pewien specyficzny zawód- Tyszkiewicz- czyli jak być tzw. damą :) Podobnie jak Linda miał zawód - Linda, czyli ja pi.e.r.dolę, k.u.r.wa macho:) w ogóle myslę, ze najlepiej jest jak kazdy zajmuje sie tym do czego go pan Bóg stworzył i niekoniecznie fakt, ze ktoś jest aktorem, czy muzykiem automatycznie znaczy, ze umie pisać, bo zreczywiście, chodzi o nazwisko. Niewielu jest ludzi,których Bóg obdarzył kilkoma talentami, ale większość raczej o tym zapomina i stąd sie biorą takei Dody mówiące o filozofii... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:46 Wiesz,że ta strona o zjeździe neo została zablokowana? Ta co miałam Ci podać wyskakuje " nie masz uprawnień do oglądania tej strony" a była. Zatem zjazd będzie ale przestali się nim chwalić by rzeczywiście bojkotu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: IQ vs iq 25.04.06, 18:22 Ojej,a miało być tak pięknie:))))))Myslę, ze przyjadą , ale rozejdzie się po kościach - w Zakopcu nie bardzo jest kogo tłuc, juz raczej Kraków sie do tego nadaje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 19:12 A widzisz jest kogo tłuc. Bo facet z Wawy, który z moim kurzył na schodach opowiadał jak to na zabuksowaną kwaterę przyjechał i przedstawia się " to ja z warszawy miałem rezerwację od dziś " a gospodarz " a kosą pan chcesz między żebra? I spieprzał od niego gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:39 No, na szczęście nie zawsze. Polityka zrezygnowała z Zanussiego jako felietonisty - miał znane nazwisko, ale pisał wyjątkowo nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:33 O to to. Szczepkowska (w swoich felietonach i w ogóle) jest nudna, pretensjonalna i pańciowata. Dunin jako felietonistka jest super - w tej formie literackiej ostrość opinii i sposobów wyrażania jej jest największą zaletą. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:44 Bo, żeby przy(e)kuć uwagę potrzebny jest lwi pazur niekoniecznie szpilka. Ironia ok ale nie na piedestale swej doskonałości, którą przeważnie tylko posiadacz dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: IQ vs iq 25.04.06, 18:06 ...bo marny to komik który smieszy li tylko siebie.... ------------------ jupijajej jedno jądro... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 19:13 Zaprawdę powiadam wam , marny to komik co śmieszy tylko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: IQ vs iq 25.04.06, 17:58 Podejrzewam, ze polswiadomie Szczepkowska wyzlosliwia sie na swojej odwiecznej rywalce - Jandzie (panie kloca sie publicznie od lat). Zawsze mnie zadziwia, kto u licha czyta te wypociny. I ze przeciez gdyby Sz. nie byla 'znana aktorka', to mialaby szanse na publikacje najwyzej w, bo ja wiem, jakims Tygodniku Pipidowczym - i to pod warunkiem, ze by sypiala z naczelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: IQ vs iq 25.04.06, 19:16 No właśnie a ta wojna Sz - J mnie na przykład śśśśmieszy bo obu nie trawię. Jedna zbyt uduchowiona, mimozowata, ZA BARDZO GRA - druga zbyt nerwowe ruchy wykazuje, które mi się udzielają i jak paralityk zaczynam się zachowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Kto to jest Doda? Słyszałem nie raz to imię, ale.. 27.04.06, 10:01 ... nie kojarzę z żadną branżą. To aktorka? Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Kto to jest Doda? Słyszałem nie raz to imię, 27.04.06, 10:59 Doda to brazylijska tancerka HULA, która po rebrandingu na środkowo-polskie warunki zajmuje sie pisaniem poradników nt. naturalnych metod antykoncepcji. Nie ściemniaj zatem Dok! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Kto to jest Doda? Słyszałem nie raz to imię, 27.04.06, 11:08 Nie ściemniaj tgmenie, Doda to biznesłomen działająca w branży mięsno- wędliniarskiej, czołowy producent baleronów i pasztetów. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Kto to jest Doda? Słyszałem nie raz to imię, 27.04.06, 13:20 Ty nie ściemniaj Pafko! Między nami to obaj wiemy że DODA to żona Prezesa Międzyrzeckiego Akademickiego Klubu Fascynacji Haftem Krzyżykowym oraz Bradem Pittem przy Dziecięcym Podwórkowym Kółku Różańcowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Po prostu nie pamiętam, co robi 27.04.06, 14:30 tgmen napisał: > tancerka Twoje nieokiełznane poczucie humoru mówi mi, że tancerką nie jest. Jest modelką? Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Po prostu nie pamiętam, co robi 27.04.06, 14:39 ...to taki triple-play... ...albo inaczej...trójpak... Narzędzie multimedialne vizualno- foniczno- rytmiczne czyli: tańczy, śpiewa, wygląda... a co najgorsze...mówi...i wtedy zaczyna się zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To mi niczego nie wyjaśnia 28.04.06, 11:37 tgmen napisał: > ...to taki triple-play...albo inaczej...trójpak... > > Narzędzie multimedialne vizualno- foniczno- rytmiczne > > czyli: tańczy, śpiewa, wygląda... A więc jednym słowem - piosenkarka? Może słyszałem tytuł jej największego przeboju, jeśli znasz, to proszę o niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: To mi niczego nie wyjaśnia 28.04.06, 11:38 www.acronymfinder.com/af-query.asp?Acronym=DODA&string=exact Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Nie działa 28.04.06, 13:36 U mnie działa DODA Dioctadecylammonium (chemistry) DODA Department Of Defense - Army Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Nie działa 28.04.06, 13:45 U mnie toże...dodam że to także żona St Arnulf, bishopa Metz ------------- jupi! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka I jeszcze z tej samej strony 28.04.06, 13:48 DOK Donetsk, Ukraine - Donetsk (Airport Code) DoK Disk on Key DOK Disk of Knowledge DOK Daughters Of the King Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: I jeszcze z tej samej strony 28.04.06, 14:00 Ja DODA-m ze swoich źródeł: DOK PORTOWY – jest to basen portowy z wodoszczelnymi wrotami, w którym statek wodny jest utrzymywany na wodzie na stałej wysokości względem nabrzeża niezależnie od aktualnej wysokości pływu morskiego. Zastosowanie – bieżąca obsługa zacumowanej jednostki. DOK PŁYWAJĄCY – jest to konstrukcja pływająca, czasowo zanurzalna, służąca do wynoszenia statku wodnego w całości ponad powierzchnię wody. Zastosowanie – przegląd lub remont podwodnej części jednostki. SUCHY DOK – jest to basen portowy z wodoszczelnymi wrotami oraz urządzeniami wypompowującymi z jego wnętrza wodę, umożliwiający osadzenie na jego dnie jednostki. Zastosowanie – budowa kadłuba nowej jednostki, albo przegląd lub remont podwodnej części jednostki już eksploatowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Ja nie mam cierpliwości czekać na reakcję ... 28.04.06, 14:06 pavvka napisał: > U mnie działa ... dłużej niż kilka sekund. Jeżeli w tym czasie coś nie zadzjała, to zakonotowuję sobie, że to jakieś dziadostwo i więcej tam nie wchodzę, dopóki ktoś mi nie powie, że jest lepiej. Kiedyś w 1989 roku obiecałem sobie, że już nigdy nie będę stać w żadnej kolejce dłużej niż granice zdrowego rozsądku, i wciąż jestem do tej obietnicy przywiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Ja nie mam cierpliwości czekać na reakcję ... 28.04.06, 14:12 > Kiedyś w 1989 roku obiecałem sobie, że już nigdy nie będę stać w żadnej kolejce > > dłużej niż granice zdrowego rozsądku, i wciąż jestem do tej obietnicy > przywiązany. ...a jak to jest np. kolejka do WC w czasie np. pielgrzymki? Chyba wtedy obietnica na bok i stoisz albo do skutku...albo do zakarzenia kwri mocznikiem...tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nigdy nie byłem na pielgrzymce 28.04.06, 14:27 tgmen napisał: > jak to jest np. kolejka do WC w czasie np. pielgrzymki? Nigdy jako dorosły człowiek nie poszedłem na mecz ligowy w gałę. W ogóle nie lubię mieszać się między hołotę. Odpowiedz Link Zgłoś
tgmen Re: Nigdy nie byłem na pielgrzymce 28.04.06, 14:43 > Nigdy jako dorosły człowiek nie poszedłem na mecz ligowy w gałę. W ogóle nie > lubię mieszać się między hołotę. Rozumiem książę... Odpowiedz Link Zgłoś