Dodaj do ulubionych

Wbrew pozorom na temat :-)

13.06.06, 22:50
W mieście moim stołecznym zaobserwowałam ciekawy trend wśród młodych mężczyzn
"ubrałem się na WF, wyszedłem na ulicę"

Strój składa się z:

t-shirta (często nie z bawełny)

spodenek typowo sportowych

skarpetek plus markowych adidasów

Ciekawa jestem czy ma to związek z główną myślą, drążącą przeciętnego Polaka z
siłą natręctwa podczas zakupów
ciuchowych: "BYLE TYLKO NIE WYGLąDAć JAK HOMO!!!!!"

Może bardziej wyrafinowany strój letni kojarzy im się z homo?

Spodnie lniane, ecru nie daj Boże; sandały, Boże uchowaj męskie klapki???

Więc nasz dzielny macho wskakuje w gatki wuefowe i wygląda w swoim miemaniu
bardzo męsko; obiektywnie zaś - jak dupa wołowa...
Obserwuj wątek
    • evita_duarte Na temat obaw o homo-wyglad 13.06.06, 22:54
      Zauwazylas jak Polacy boja sie kolrow i wzorow? Ubranie ma byc albo ciemne albo
      biale (to koszulka) nie moze miec absolutnie wzorow, nic z tych rzeczy. Nawet
      jesli cos jest zielone czy niebieskie to nie jest to nigdy zywa zielen czy
      blekit ale khaki albo wymyty szroniebieski.
      • stephen_s Re: Na temat obaw o homo-wyglad 13.06.06, 22:56
        O przepraszam, ja mam T-shirty w kolorze żywej zieleni, a nawet czystej,
        jaskrawej czerwieni :))
        • evita_duarte Re: Na temat obaw o homo-wyglad 13.06.06, 22:59
          stephen_s napisał:

> O przepraszam, ja mam T-shirty w kolorze żywej zieleni, a nawet czystej,
          > jaskrawej czerwieni :))
          >

No tak Stephen ale Ty nie jestes takim przecietnym Polakiem (to na plus rzecz
          ciemna). Niestety nie zaliczasz sie do wiekszosci i pewnie w odroznieniu od tej
          wiekszosci masz w nosie czy drseiarz albo dresiara stwierdzi ze wygladasz jak
          pedzio.
          • bleman No ale jak sie wyglada jak "pedzio" 13.06.06, 23:00
            to nie ma szans zalapac sie na jeden raz trwajacy nie dluzej niz 4 godz :(
            • kochanica-francuza A JAK się ,do cholery, 13.06.06, 23:02
              wygląda jak "pedzio"?

Wyznaczniki stroju pedzia poproszę.

• bleman Poseł bosak ;-)) 13.06.06, 23:04

• kochanica-francuza Imię ma jakieś ten poseł? stronkę? nt 13.06.06, 23:11
                  • bleman masz 13.06.06, 23:14
                    www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/024.htm
                • bitch.with.a.brain Re: Poseł bosak ;-)) 13.06.06, 23:22
                  I Radosław Parda:)
                • kochanica-francuza A co jest pedziowatego 13.06.06, 23:28
                  w garniaku i koszuli z krawatem???
                  • kolorowa_diablica Re: A co jest pedziowatego 13.06.06, 23:42
                    tu chyba bardziej o wyraz twarzy chodzi... :)))
                    • kochanica-francuza Re: A co jest pedziowatego 13.06.06, 23:43
                      kolorowa_diablica napisała:

> tu chyba bardziej o wyraz twarzy chodzi... :)))
                      >
                      ale ten można zmienić szybciej niż strój ;-)
      • testardo Mediolan 14.06.06, 00:07
        eh i viva chlopcy z Mediolanu, w ktorym w tym sezonie w meskiej garderobie
        kroluje mocny odwazny roz!
    • snegnat Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 22:54
      Co masz do t-shirtów? Ja je nosze dość często, choć przyznam się bez bicia, że w
      dresie to tylko po domu chodze ;-P
      • kochanica-francuza Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 22:56
        snegnat napisał:

> Co masz do t-shirtów?

Bo
        • kochanica-francuza Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 22:57
          kochanica-francuza napisała:

> snegnat napisał:
          >
          > > Co masz do t-shirtów?
          >
          > Bo TE akurat t-shirty są często takie typowo wuefiaste.
          • snegnat Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 23:02
            > Bo TE akurat t-shirty są często takie typowo wuefiaste.

Jaki to jest typowo wuefiasty t-shirt?
            • kochanica-francuza Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 23:03

> Jaki to jest typowo wuefiasty t-shirt?

Obejrzyj w sklepach sportowych.
              • snegnat Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 23:04
                > Obejrzyj w sklepach sportowych.

Sklepów sportowych unikam jak ognia, więc nie da rady ;-P
    • bleman Do czego pijesz ? ;-))) 13.06.06, 22:58

• kochanica-francuza Do ogółu współobywateli płci przeciwnej 13.06.06, 22:58
        No nie mów Blem że tak chodzisz! :-(((
        • bleman Nie chodze w stroju sportowym 13.06.06, 22:59
          po miescie itd.
          Tylko po domu i na wf
    • bleman Pozaa tym sandaly sa obrzydliwe 13.06.06, 22:59
      nigdy nie nosilem i nie mam zamiaru.
      • stephen_s Re: Pozaa tym sandaly sa obrzydliwe 13.06.06, 23:00
        No, w pewnych warunkach sandały są jedynym rozsądnym obuwiem...

Nie wyobrażam sobie chodzenia w tenisówkach w Hiszpanii przy temperaturze +35
        stopni :) Cały mój pobyt tam łaziłem w sandałach - inaczej się nie dało...
    • bleman Ale w sklepach jest masa strojow ala 13.06.06, 23:01
      amerykanski klub golfowy...bleeeee obrzydlistwo
      • stephen_s Re: Ale w sklepach jest masa strojow ala 13.06.06, 23:01
        Zgadzam się, nie znoszę tego stylu...

Generalnie ostatnio stwierdzam, że nie mogę znaleźć odpowiednich dla mnie ciuchów...
        • kochanica-francuza To w co ty się blem obuwasz 13.06.06, 23:02
          przy 35 w cieniu?
          • bleman Kufajke i gumofilce 13.06.06, 23:05
            a tak na serio to jeansy, t-shirt , skarpetki, bokserki i buty sportowe
            • kochanica-francuza Re: Kufajke i gumofilce 13.06.06, 23:11
              bleman napisał:

> a tak na serio to jeansy, t-shirt , skarpetki, bokserki i buty sportowe
              Jeansy? I jeszcze nie umarłeś? Skarpetki? Chłopie!!!
              • bleman Re: Kufajke i gumofilce 13.06.06, 23:15
                > Jeansy? I jeszcze nie umarłeś? Skarpetki? Chłopie!!!

jakos zyje :P
                • kochanica-francuza Re: Kufajke i gumofilce 13.06.06, 23:25

> jakos zyje :P

to mnie właśnie zadziwia :-)
      • ava40 Re: A jaki to styl? 13.06.06, 23:14
        bleman napisał:

> amerykanski klub golfowy...bleeeee obrzydlistwo
        Do miłośniczek golfa się nie zaliczam, więc nie wiem:) Może zapodacie jakieś
        linki...
        • bleman Re: A jaki to styl? 13.06.06, 23:17
          www.itcma.com.sg/2005/pressoffice/gallery/Delegates%20at%20Burapha%20Golf%20Club.JPG
          • ava40 Re: Faktycznie , nieciekawy:-) 13.06.06, 23:25
            Ale za to zawoalowana pani urocza:):):)
    • bitch.with.a.brain Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 23:18
      bo tak jest wygodnie.
      • kochanica-francuza Re: Wbrew pozorom na temat :-) 13.06.06, 23:26
        bitch.with.a.brain napisała:

> bo tak jest wygodnie.

A w lnianych gaciach nie byłoby wygodniej???

Poza tym wygodnie - w upały w grubych adidachach plus skarpety???
    • heretic_969 Nie zgadzam się. 13.06.06, 23:30
      Sam noszę t-shirty, adidasy (zawsze) oraz długie spodnie (także dres, tzw.
      "szelesty" firmy Reebok). Wygodne to i przynajmniej nie czuję się jak cw...
      • kochanica-francuza Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:31
        A jakbyś ubrany czuł się jak cw?
        • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:33
          Np. w sandałach, które IMO pasują tylko kobietom.
          A z tym dresem trochę przesadziłem, zakładam go tylko przy popijawie z kumplami.
          Na mieście chodzę w dżinsach. A moje adidasy są typowymi butami do koszykówki,
          więc nie sądzę, żeby to był jakiś obciach.
          • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:37
            heretic_969 napisał: 48

> Np. w sandałach, które IMO pasują tylko kobietom.

No właśnie... To po co producenci tak się męczą i robią sandały męskie, rozmiar
            48? Dla kobiet?

> Na mieście chodzę w dżinsach. A moje adidasy są typowymi butami do koszykówki,
            > więc nie sądzę, żeby to był jakiś obciach.

Zdecydowanie jest to obciach. Na miasto się nosi buty sportowe w stylu miejskim.
            • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:39
              Kochanico, nieładnie mnie stawiać jako obiekt nabijania się na forum moda, ale
              wybaczam:)

> No właśnie... To po co producenci tak się męczą i robią sandały męskie, rozmiar
              > 48? Dla kobiet?

Nie wiem. Producenci robią różne rzeczy ale to nie powód by w tym chodzić.
              Równie dobrze mógłbym się zapytać, dlaczego nie chodzisz w szpilach po domu.

> Zdecydowanie jest to obciach. Na miasto się nosi buty sportowe w stylu miejskim
              > .

Czyli jakim?????
              • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:42
                heretic_969 napisał:

> Kochanico, nieładnie mnie stawiać jako obiekt nabijania się na forum moda, ale
                > wybaczam:)

Sam się podstawiłeś. ;-)

> Nie wiem. Producenci robią różne rzeczy ale to nie powód by w tym chodzić.
                > Równie dobrze mógłbym się zapytać, dlaczego nie chodzisz w szpilach po domu.

Ale szpile są damskie, tak czy owak. A sandały, o których mówię - MęSKIE.

> Czyli jakim?????

Np.takie z dość płaską, cienką podeszwą (płaskie, nie do kostki) . Niech zgadnę
                , co o nich sądzisz...?
                • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:45
                  > Ale szpile są damskie, tak czy owak. A sandały, o których mówię - MęSKIE.

No i co z tego, że męskie, skoro obleśne i metrogejowate?
                  Poza tym spodnie kiedyś były uważane za męskie, teraz są także dla kobiet, może
                  tak samo będzie z obcasami...

> Np.takie z dość płaską, cienką podeszwą (płaskie, nie do kostki) . Niech zgadnę
                  > , co o nich sądzisz...?

Chyba domyślasz się, że takich nie lubię?
                  • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:50

> No i co z tego, że męskie, skoro obleśne i metrogejowate?

????? Jakbym zobaczyła osobnika w takich, to bym nie pomyslała, że obleśny i
                    metrogejowaty (??? - co to jest metrogejowaty??? metrosie to hetero), tylko że
                    cvywilizowany i umie się ubrać.

> Chyba domyślasz się, że takich nie lubię?

Zdaje się, że jesteś beznadziejnym przypadkiem. Może dokup sobie ten łańcuch,
                    będziesz przynajmniej konsekwentny stylistycznie. ;-)
                    • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:55
                      > Zdaje się, że jesteś beznadziejnym przypadkiem. Może dokup sobie ten łańcuch,
                      > będziesz przynajmniej konsekwentny stylistycznie. ;-)

Nie, nie lubię łańcuchów:)
                      A tak serio: co Ci przeszkadza w butach typu Reebok czy Nike?
                      • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:58

> Nie, nie lubię łańcuchów:)
                        > A tak serio: co Ci przeszkadza w butach typu Reebok czy Nike?

Takich stricte treningowych? Są świetne... w klubie sportowym. Nie chodzi o
                        firmę, tylko o fason.
                        • testardo Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:15
                          Mi sie cosik wydaje,ze w naszym pieknym i bogatym kraju wplyw na taka mode maja
                          kompleksy i brak kasy. Kupi sobie taki firmowe nike do kosza to potem wszem i
                          wobec w nich paraduje,zeby wszyscy widzieli,ze nie tylko sportowiec to
                          jeszcze,ze go na porzadne buty stac. W bogatszych krajach chlopaki maja kika par
                          porzadnych butow -do biegania jedne, do kosza drugie, do nogi trzecie a na ulice
                          wychodza ubrani elegancko, co wcale nie znaczy pod krawatem. Zdziwilibysie
                          polscy chlopcy jak ladnie mozna wygladac ubranym w stylu sportowym.
                          Kiedys nawet testy przeprowadzalam - z daleka ktos mi sie wydawal "podejrzanie
                          polski" - z wygladu i sposobu poruszania sie - w zaledwie promilu przypadkow nie
                          mialam racji. I te ogolone glowy i solarium. Az przykro i na ulice sie nie chce
                          wychodzic.
                          • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:18
                            Stereotypy. Nie golę głowy (nie lubię), nie chodzę do solarium, a butów Nike i
                            Reebok mam z 15.
                            • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:22
                              heretic_969 napisał:

> Stereotypy. Nie golę głowy (nie lubię), nie chodzę do solarium, a butów Nike i
                              > Reebok mam z 15.

Nie szkoda ci na nie pieniędzy???
                              • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:25
                                Większość dostaje od znajomego ze Stanów. Poza tym 2, 3 pary butów rocznie to
                                znowu nie taki wielki wydatek...
                      • bez.wyksztalcenia Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 12:10
                        bo to sa buty sportowe - do uprawiania sportu. Dla mnie facet, ktory nosi
                        jakies Nike itp. jako obuwie uniwersalne, idzie po najmniejszej linii oporu i
                        nawet nie zada sobie trudu, zeby popatrzec, jakie jeszcze rodzaje obuwia sie
                        nosi/ istnieja/ nie sa w stylu metro (wg indywidualnych preferencji)
                        Nie wystarczy, ze facet jest czysty i pachnacy. Gust tez jest wazny.
                    • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:56
                      Np. coś takiego:
                      www.nike.com/nikebasketball/usa/index.jhtml?ref=uslanding&sitesrc=uslanding
                      • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:01
                        heretic_969 napisał:

> Np. coś takiego:
                        >
                        o matko, co za paskudztwo! białopomarańczowe, do kostki i do tego obłe!

do kostki + obłe = paskudztwo
                        • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:03
                          Mi chodziło bardziej o styl a nie kolor. Zazwyczaj chodzę w czarnych, choć mam
                          też 3 pary białych (biało-niebieskich). Ale wszystkie do kostki.
                          • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:06
                            heretic_969 napisał:

> Mi chodziło bardziej o styl a nie kolor. Zazwyczaj chodzę w czarnych, choć mam
                            > też 3 pary białych (biało-niebieskich). Ale wszystkie do kostki.

no niestety, dla mnie to najpaskudniejsze ze sportowych buty i pasują wyłącznie
                            do hali koszykówki, choć i tam je oglądam z bólem

rozumiem, że mają trzymać kostkę, ale połączenie but sportowy + wysokość do
                            kostki daje fatalny efekt
                            • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:10
                              > rozumiem, że mają trzymać kostkę, ale połączenie but sportowy + wysokość do
                              > kostki daje fatalny efekt

Ale ja nie noszę krótkich spodni, więc wysokość do kostki widać tylko przy grze
                              w kosza. W przeciwnym wypadku wysokość buta jest zakryta przez dżinsy.
                              • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:13
                                ta podeszwa tez jakaś nie za bardzo trafiona moim zdaniem... nie podobają mi się :-/
                                • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:15

> ta podeszwa tez jakaś nie za bardzo trafiona moim zdaniem... nie podobają mi si
                                  > ę :-/
                                  >
                                  fuj podeszwa z tymi dziurami
                                  • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:20
                                    to wygląda jak na jakichś spręzynach... może to i sie i na halę nadaje, ale na pewnoe nie do miasta... z całym szacunkiem dla heretica, ale nie chciałabym mieć faceta, który poza miejscami uprawiania spotru chodziłby w takim obuwiu...
                              • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:13

> w kosza. W przeciwnym wypadku wysokość buta jest zakryta przez dżinsy.
                                >
                                > Ale kształt buta jest inny niż płaskiego i to widać nawet przy zakrytym...

A jakbyś kupił te z cienką podeszwą to co? Pękłbyś? Naprawdę sądzisz, że homo
                                zaczęliby cię molestować zbiorowo na ulicach?
                                >
                                • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:17
                                  > A jakbyś kupił te z cienką podeszwą to co? Pękłbyś? Naprawdę sądzisz, że homo
                                  > zaczęliby cię molestować zbiorowo na ulicach?

Tak na marginesie: nie mam nic do gejów, mam znajomego geja, lubimy się, a on
                                  ubiera się podobnie jak ja:)
                                  A do rzeczy: nie lubię butów z cienką podeszwą, choćby dlatego, że nie znoszę,
                                  gdy widać skarpetę odsłoniętą, a to przy cienkiej podeszwie jest możliwe. Poza
                                  tym lubię długą, jest mi w tym i wygodnie, i czuję się świetnie.
                                  • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:19

>
                                    > Tak na marginesie: nie mam nic do gejów, mam znajomego geja, lubimy się, a on
                                    > ubiera się podobnie jak ja:)

No to skąd ta obsesja "gejowskiego" stylu?
                                    • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:24
                                      > No to skąd ta obsesja "gejowskiego" stylu?

No bo tak już się przyjęło, że gejowski to obciachowy, niemęski, zniewieściały itd.
                                      A no właśnie... "zniewieściały" też jest obelgą co nie znaczy że bycie kobietą
                                      jest obciachem:)
                                      • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:26

> No bo tak już się przyjęło, że gejowski to obciachowy, niemęski, zniewieściały
                                        > itd.

No i właśnie fascynuje mnie i dobija, czemu zdaniem Polaków tak niewinne części
                                        stroju jak spodnie letnie czy męskie sandały mają być niemęskie i wyrażać
                                        zniewieścienie nosiciela.
                                        • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:28
                                          Bo na kobiecie sandały wyglądają fajnie... Takie moje subiektywne odczucie.
                                          • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:31
                                            heretic_969 napisał:

> Bo na kobiecie sandały wyglądają fajnie...

A nie rzuca ci się koleś w oko że sandały męskie WYRAźNIE RóżNIą SIę od damskich?

A jak na kobiecie fajnie wygląda cylinder/garnitur (Marlena Dietrich), to co???

A jak kobiecie jest dobrze w kolorze granatowym???

• heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:35
                                              > A nie rzuca ci się koleś w oko że sandały męskie WYRAźNIE RóżNIą SIę od damskic
                                              > h?

Tak. Są brzydsze i w dodatku nie pasują.

> A jak na kobiecie fajnie wygląda cylinder/garnitur (Marlena Dietrich), to co???

Lubię MD, takie kobiety mi nie przeszkadzają, chociaż wolę inne style, ale ten
                                              też jest OK.
                                              • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:36
                                                > Tak. Są brzydsze i w dodatku nie pasują.

no to szeleszczących reeboków na pewno nie :)))
                                                • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:38
                                                  Do dżinsów tym bardziej...
                                                  • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:43
                                                    ale do materiałowych spodni jak najbardziej :)
                                                    ale materiałowe spodnie pewnie są w Twoim mniemaniu gejowskie :)
                                                  • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:45
                                                    Eh, ja nawet nie wiem co to jest... Ale generalnie jestem bardziej tolerancyjny
                                                    co do spodni niż butów...
                                                  • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 00:54
                                                    przerażasz mnie... ale nie łącz materiałowych spodni z tymi pieknymi adasiami na spręzynowatej podeszwie :) w ogóle sie ich pozbądź, bo sa okropne... już te adidasy goodyear, czy cos w takim stylu są lepsze... chociaz generalnie mógłbyś spróbować pochodzić w innym obuwiu...

a póki co, to diabeł mówi dobranoc :) uciekam...
                                                  • kochanica-francuza mój były nosił coś w tym duchu 14.06.06, 16:12
                                                    www.alpinepro.cz/pol/img/inside/products/pol/pol/lo/pol1871.gif
                                                    tylko brązowe.

Do dżinsów.

Było świetnie, OK, jest on bardzo atrakcyjnym mężczyzną.
                        • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:33

> heretic_969 napisał:
                          >
                          > > Np. coś takiego:
                          > >
                          > o matko, co za paskudztwo! białopomarańczowe, do kostki i do tego obłe!
                          >
                          > do kostki + obłe = paskudztwo

Onuce w stylu techno!

POzdrawiam
                          Keep Rockin'
                      • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:25
                        Okropność ... nigdy by czegoś takiego nie założył. Plastikowe toto jakieś i mało
                        rock'n'rollowe.
                        Ja wolę:

www.bootbarn.com/multiview/viewbrand/24/1/view/0/6/last_updated

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • pavvka Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:31
                          johnny-kalesony napisał:

> Ja wolę:
                          >
                          > www.bootbarn.com/multiview/viewbrand/24/1/view/0/6/last_updated

Ale do tego koniecznie fryzura tego typu:
                          www.mulletlovers.com/regular_men10.html
                          • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:46
                            pavvka napisał:

> johnny-kalesony napisał:
                            >
                            > > Ja wolę:
                            > >
                            > > www.bootbarn.com/multiview/viewbrand/24/1/view/0/6/last_updated
                            >
                            > Ale do tego koniecznie fryzura tego typu:
                            > www.mulletlovers.com/regular_men10.html

Przykro mi, że Cię rozczaruję, raczej:

www.genkipolitan.com/elvis/top_elvis/68.jpg

Pozdrawiam
                            Keep Rockin'
                            • pavvka Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:50
                              johnny-kalesony napisał:

> Przykro mi, że Cię rozczaruję, raczej:
                              >
                              > www.genkipolitan.com/elvis/top_elvis/68.jpg

Elvis do kowbojek jak pięść do nosa. Do Elvisa koniecznie blue suede shoes, a
                              do kowbojek tylko plereza i wąsy.
                              • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 11:57
                                Ha! Akurat podczas tego występu, a jest to rok 68', Elvis ma na nogach czarne
                                kowbojki!

Pozdrawiam
                                Keep Rockin'
                              • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 12:01
                                Ci włochaci faceci, których zdjęcia zalinkowałeś powyżej kojarzą mi się ze
                                stylem niemieckich mechaników samochodowych albo polskich cinkciarzy z l. 80'.
                                Do takich włosów - obowiązkowo dres, adidas i wielkie okulary "oko muchy" ze
                                złotymi oprawkami.

Pozdrawiam
                                Keep Rockin'
                                • pavvka Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 12:03
                                  johnny-kalesony napisał:

> Ci włochaci faceci, których zdjęcia zalinkowałeś powyżej kojarzą mi się ze
                                  > stylem niemieckich mechaników samochodowych albo polskich cinkciarzy z l. 80'.

Nie tylko. Plereza to typowa fryzura kowbojów.
                                  • johnny-kalesony Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 12:11
                                    Dean Martin, Ricky Nelson - cóż więcej: Rio Bravo ...

www.youtube.com/watch?v=TGirl2QdzS4
                                    Pozdrawiam
                                    Keep Rockin'
                        • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 17:02
                          johnny-kalesony napisał:

> Okropność ... nigdy by czegoś takiego nie założył. Plastikowe toto jakieś i mał
                          > o
                          > rock'n'rollowe.
                          > Ja wolę:

przy 35 w cieniu też to wolisz???
            • pavvka Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 08:26

> > Np. w sandałach, które IMO pasują tylko kobietom.
              >
              > No właśnie... To po co producenci tak się męczą i robią sandały męskie,
              rozmiar
              > 48? Dla kobiet?

Robią je dla tych nielicznych Polaków, którzy nie mają grzybicy i mogą pokazać
              stopy.
          • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:38
            a gdybyś odkryte letnie obuwie nosił, to już byś się źle czuł? nie przegrzewają Ci się stopy, gdy jest upał? :) weź jeszcze powiedz, ze łańcuch na szyi nosisz :)))
            • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:40

> a gdybyś odkryte letnie obuwie nosił, to już byś się źle czuł? nie przegrzewają
              > Ci się stopy, gdy jest upał? :) weź jeszcze powiedz, ze łańcuch na szyi nosisz
              > :)))
              >
              nie, diablica, nie w tym kierunku. nie to, że on jest drech, tylko chłop polski
              nosi - ciemne ciuchy, gładkie, bez wzorów, dresy/dżinsy i adidasy

bo w czymkolwiek innym to on wygląda "jak homo" i kropka. wot, polskich panów
              analfabetyzm modowy
              • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:45
                no właśnie przeczytałam cały wątek :)
                a mnie urzekają w lecie mężczyźni w lnianych spodniach... ach :)
                • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:50

> no właśnie przeczytałam cały wątek :)
                  > a mnie urzekają w lecie mężczyźni w lnianych spodniach... ach :)
                  >
                  mniam mniam
                • bleman A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 13.06.06, 23:57

• kolorowa_diablica Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 00:00
                    pozwolę sobie skopiować link z forum moda... a choćby tak :)
                    www.gap.com/Asset_Archive/GPWeb/Assets/Product/355/355959/big/gp355959-00vliv01.jpg
                    • kochanica-francuza Diablica, nie zaczynaj od białych! 14.06.06, 00:02
                      toż to typowo, że użyję określenia heretica, metrogejowaty kolor!

Uciekną nam chłopy z wyciem! Najpierw pokaż czarne, powoli oswajać, powoli!
                      • kolorowa_diablica Re: Diablica, nie zaczynaj od białych! 14.06.06, 00:06
                        :))) ale te ładne są... myslisz, że tacy strachliwi są? :-/ ojej... no to poszukam czegoś przystepniejszego jak na pierwszą odsłonę :)
                        • kochanica-francuza Re: Diablica, nie zaczynaj od białych! 14.06.06, 00:09

> :))) ale te ładne są... myslisz, że tacy strachliwi są? :-/ ojej...

no taaaak... przecież tkanina len plus kolor biały to już w ogóle gejostwo do
                          kwadratu!!!

a on chyba ma jeszcze klapki!!! zgroza !!!
                    • bez.wyksztalcenia Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 12:20
                      bardzo fajne spodnie, tylko gdzie takiego faceta w Polsce zobaczyc?
                      • pavvka Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 12:27
                        Facetów ci u nas dostatek. Upatrz sobie jakiego, a potem odziej go w te spodnie.
                        • bez.wyksztalcenia Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 12:42
                          pavvka napisał:

> Facetów ci u nas dostatek. Upatrz sobie jakiego, a potem odziej go w te
                          spodnie

nie lubie nikogo zmuszac.... do czegokolwiek:)
                          wolalabym gustownego faceta od poczatku, zbyt wielu juz "wychowalam", nie chce
                          mi sie wiecej:)))
                          • pavvka Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 12:46
                            bez.wyksztalcenia napisała:

> nie lubie nikogo zmuszac.... do czegokolwiek:)

Nie chodzi o zmuszanie. Są tacy, którzy by ubrali z własnej woli, trzeba im
                            tylko pokazać, że tak można.
                            • bez.wyksztalcenia Re: A jak wygladaja lniane spodnie ? ;-) 14.06.06, 12:58
                              ale to znow wymagaloby ode mnie zaangazowania w: wyprawy do sklepow, taktowne
                              zwracanie uwagi na niezle ubranych facetow, pokazywanie, wyrazanie zachwytu itp.
                              no nie chce mi sie - leniwa jestem:)
              • snegnat Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 12:04
                nie to, że on jest drech, tylko chłop polski
                > nosi - ciemne ciuchy, gładkie, bez wzorów, dresy/dżinsy i adidasy

Rozumiem niechęć do adidasów i dresów, ale co Ci przeszkadzają ciemne ciuchy bez
                wzorków??

wot, polskich panów
                > analfabetyzm modowy

W pewnym okresie modne było noszenie spodni z krokiem na wysokości kolan. Czy to
                znaczy, że tak powinni wszyscy się ubierac żeby nie być posądzonmym o
                analfabetyzm modowy?? Litości Kochanico. Jeżeli Ty lubisz ubierać się w to co Ci
                pokażą na Fashion TV to fajnie, ale innym pozwól nosic to w czym czują się dobrze!
                • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 16:15

> Rozumiem niechęć do adidasów i dresów, ale co Ci przeszkadzają ciemne ciuchy be
                  > z
                  > wzorków??

Jako takie - nic. Natomiast jako JEDYNY wzorzec. Bez alternatywy.
                  >
                  > wot, polskich panów
                  > > analfabetyzm modowy
                  >
                  > W pewnym okresie modne było noszenie spodni z krokiem na wysokości kolan. Czy t
                  > o
                  > znaczy, że tak powinni wszyscy się ubierac żeby nie być posądzonmym o
                  > analfabetyzm modowy??

O, następny, który nic nie rozumie. Za trendami, drodzy misie, trzeba nadążać,
                  trzeba je znać i podchodzić do nich krytycznie " w tym mi dobrze, a w tym nie,
                  to biorę z tegorocznej mody, ale spodnie noszę klasyczne "etc.

Ja nie pisałam o BEZKRYTYCZNYM noszeniu tego, co modne. Poczytaj Forum Moda, a
                  załapiesz.

Litości Kochanico. Jeżeli Ty lubisz ubierać się w to co C
                  > i
                  > pokażą na Fashion TV to fajnie, ale innym pozwól nosic to w czym czują się dobr
                  > ze!

A co pokazują na Fashion tv? Bo ja nie oglądam... Obecnie poluję na spodnie z
                  granatowego lnu; zamierzam je nosić do białego t-shirta i artystycznej torby od
                  projektantki.
                  • snegnat Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 18:58
                    > O, następny, który nic nie rozumie. Za trendami, drodzy misie, trzeba nadążać,
                    > trzeba je znać i podchodzić do nich krytycznie " w tym mi dobrze, a w tym nie,
                    > to biorę z tegorocznej mody, ale spodnie noszę klasyczne "etc.

Wiesz, trudno coś rozumieć jeżeli uważasz, że jak facet nie nosi sandałów to
                    jest źle. Ale może on własnie uważa, że w tym mu źle i tego z "tegorocznej" mody
                    nie bierze?

> Ja nie pisałam o BEZKRYTYCZNYM noszeniu tego, co modne. Poczytaj Forum Moda, a
                    > załapiesz.

Nie czytam forum moda gdyż nie interesuje mnie bycie trendy, cool i cosmo.
                    Ubieram się tak jak ja lubie i w nosie mam to czy ktoś uzna to za modne czy nie.
                    Trendy sie zmieniają a ja trwam nadal i jestem sobą :-)

> A co pokazują na Fashion tv? Bo ja nie oglądam...

Obejrzyj sobie. Jeżeli lubisz być trendy to napewno znajdziesz tam coś dla siebie.

Obecnie poluję na spodnie z
                    > granatowego lnu; zamierzam je nosić do białego t-shirta i artystycznej torby od
                    > projektantki.

Granatowe? A dlaczego nie białe?? Sama rozpisywałaś się jakie to złe, że faceci
                    lubia ciemne kolory a teraz granatowe spodnie chcesz sobie kupić? ;-P
                    • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 21:37

> Wiesz, trudno coś rozumieć jeżeli uważasz, że jak facet nie nosi sandałów to
                      > jest źle. Ale może on własnie uważa, że w tym mu źle i tego z "tegorocznej" mod
                      > y
                      > nie bierze?

Tylko że męskie sandały to klasyka , nie tegoroczna moda. Moda może dotyczyć
                      fasonu sandałów.

>
                      > Nie czytam forum moda gdyż nie interesuje mnie bycie trendy, cool i cosmo.

Coś misiu mylisz. Nas bywalczyń też nie.

>
                      > > projektantki.
                      >
                      > Granatowe? A dlaczego nie białe?? Sama rozpisywałaś się jakie to złe, że faceci
                      > lubia ciemne kolory a teraz granatowe spodnie chcesz sobie kupić? ;-P

Bo mam wielką dupę i w białych wyglądałabym jak wieloryb. Haha.

• kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 21:38

> Bo mam wielką dupę i w białych wyglądałabym jak wieloryb. Haha.
                        >
                        > a wzory załatwia mi torebka - po oczach bije.
                      • snegnat Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 21:52
                        > Tylko że męskie sandały to klasyka , nie tegoroczna moda. Moda może dotyczyć
                        > fasonu sandałów.

Wyobraź sobie, że może być mężczyzna, który nie lubi tej klasyki bo źle się w
                        niej czuje. Jestem przeciwnikiem zmuszania się do czegokoliwke. Zwłaszcza do
                        noszenie odzienia, w którym człowiek czuje się źle.

> Bo mam wielką dupę i w białych wyglądałabym jak wieloryb. Haha.

To znaczy, że Ty ciemne nosić możesz a faceci nie? ;-P
                        • kochanica-francuza Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 14.06.06, 22:35

>
                          > To znaczy, że Ty ciemne nosić możesz a faceci nie? ;-P

MNie nie chodzi o to, żeby faceci jak jeden mąż nosili białe gacie, o Boże!!!
                          Jestem przeciwniczką ubierania się pod sznurek!!! Tyle że styl wuefowy lub styl
                          dżinsy plus tiszert to też jest pewien sznurek... I faceci dobrze się w tym
                          czują, bo się boją, że inaczej zostaną wzięci za homo. A czy to lubią? o tym
                          pewnie nawet nie pomysleli...
            • heretic_969 Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:41
              Nie, łańcucha nie noszę, a adidasy lubię, chodziłem w nich, chodzę, i będę chodzić:)
              • kolorowa_diablica Re: Heretic -nosisz typowy strój na wf 13.06.06, 23:46
                przynajmniej jeden plus :P adasie owszem, jak najbardziej... do gry w kosza :)
                jacy Ci męzczyźni niereformowalni :)
                • kochanica-francuza A mokasyny też są gejowskie? nt 13.06.06, 23:51

> przynajmniej jeden plus :P adasie owszem, jak najbardziej... do gry w kosza :)
                  > jacy Ci męzczyźni niereformowalni :)
                  >
                  • kolorowa_diablica Re: A mokasyny też są gejowskie? nt 13.06.06, 23:57
                    pewnie takie przedwojenne z plecionka na przodzie i troczkami sa jak najbardziej ok, reszta do smieci :D
                    a ten paniczny strach przed wyglądem jak cw.. to wydaje sie mi być domeną głównie małommiasteczkową, jakoś faceci z wiekszych miast chyba chetniej eksperymentują z wyglądem... i chwała im za to :)

PS. nie miałam zamiaru nikogo urazic tą małomiasteczkowością.
                    • kochanica-francuza Mnie to mów! Z Warszawy jestem 13.06.06, 23:59
                      i widzę takich całe stada.

No chyba że to migranci z tychże miasteczek...
                      • kolorowa_diablica Re: Mnie to mów! Z Warszawy jestem 14.06.06, 00:05
                        niestety jak wcześniej stwierdziłam faceci sa jacyś niereformowalni i hołdują tradycyjne ubiory jednakowe, nie wyróżniające z tłumu, oklepane i nudnawe... nie mówiąc obciachowe. Wszelka innośc to gejostwo, metroseksualizm, który brzmi bardziej jak kataklizm... a dziewczynom coraz bardziej podobają sie właśnie tacy faceci, którzy odbiegają nieco od oklepanego schematu... przynajmniej ja takich wolę :) może panie w dzinsowych miniówkach i rózowych kabaretkach + koszulka 'sexy girl' wybrałyby typ sportowca... nie wiem :)))
                        • kochanica-francuza Re: Mnie to mów! Z Warszawy jestem 14.06.06, 00:07
                          nie
                          > mówiąc obciachowe. Wszelka innośc to gejostwo, metroseksualizm

Właśnie nie wiem , co z tym metro. Znałam metrosia, kosmetyków miał dwie półki,
                          kosztowne perfumy, ciuchy markowe i wyrafinowane, włos ułożony. Przy tym
                          wszystkim był hetero jak cholera.
                        • heretic_969 Re: Mnie to mów! Z Warszawy jestem 14.06.06, 00:07
                          Rzeczywiście, klapki są strasznie innowacyjne:(
                    • heretic_969 Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:01
                      > a ten paniczny strach przed wyglądem jak cw.. to wydaje sie mi być domeną główn
                      > ie małommiasteczkową
                      • kochanica-francuza Ehe, rodowity? nt 14.06.06, 00:02
                        • heretic_969 Re: Ehe, rodowity? nt 14.06.06, 00:03
                          Jak najbardziej rodowity. Pradziadek jest z Lublina:)
                      • kolorowa_diablica Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:08
                        i naprawde nie dałbyś się namówić na strój bardziej odbiegający od wuefowego? :)
                        • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:09

> i naprawde nie dałbyś się namówić na strój bardziej odbiegający od wuefowego? :
                          > )
                          >
                          Czułby się jak cw - przecież ci napisał. :-)
                        • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:11
                          Nie znam się na terminologii butów, więc nie napiszę w jakich jeszcze chodzę.
                          Ale zapewniam, że inne moje buty są jeszcze bardziej "macho" :D
                          • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:12
                            heretic_969 napisał:

> Nie znam się na terminologii butów, więc nie napiszę w jakich jeszcze chodzę.
                            > Ale zapewniam, że inne moje buty są jeszcze bardziej "macho" :D
                            >
                            >
                            > No nie!!! Kowbojki???
                            • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:14
                              > > No nie!!! Kowbojki???

A masz linka? Po prostu wrzuć kilka zdjęć to wtedy łatwiej będzie się dogadać...
                              • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:18
                                heretic_969 napisał:

> > > No nie!!! Kowbojki???
                                >
                                > A masz linka? Po prostu wrzuć kilka zdjęć to wtedy łatwiej będzie się dogadać..
                                > .
                                >
                                > images.google.pl/images?q=kowbojki&hl=pl&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w

to może ty wrzuć foto swoich na www.fotosik.pl?
                                >
                                • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:20
                                  www.moto.akcent.pl/moto/odbu/kowb2.jpg
                                  Coś takiego mam (nie identyczne, ale w tym stylu)
                                  • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:21
                                    heretic_969 napisał:

> www.moto.akcent.pl/moto/odbu/kowb2.jpg
                                    > Coś takiego mam (nie identyczne, ale w tym stylu)

Podajcie sobie ręce z kalesonem. A raczej nogi. ;-)
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:26
                                      Rozumiem, że takich też nie lubisz?
                                      A np. takie ciężkie, brązowe buty do chodzenia po górach?
                                      • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:27
                                        heretic_969 napisał:

> Rozumiem, że takich też nie lubisz?

Takie to mogą sobie nosić "dawcy organów" w skórzanych strojach na swych
                                        wspaniałych maszynach.

Niszowe.

> A np. takie ciężkie, brązowe buty do chodzenia po górach?
                                        Świetne - do chodzenia po górach.
                                        • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:29
                                          > Świetne - do chodzenia po górach.

Aha, bo ja w takich chodzę prawie tak samo często jak w adidasach.
                                          • kochanica-francuza Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:32

>
                                            > Aha, bo ja w takich chodzę prawie tak samo często jak w adidasach.

Nie no chłopie jakbym cię zobaczyła na ulicy, to pomyślałabym tylko "Hospody
                                            pomyłuj! Polski gust! Ten kraj się nigdy nie rozwinie".

Bynajmniej nie wzięłabym cię za atrakcyjnego macho.
                                            • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:37
                                              > Bynajmniej nie wzięłabym cię za atrakcyjnego macho.

Potworem nie jestem, więc może byś nie była zachwycona, ale z pewnością nie
                                              musiałabyś zakrywać oczu... A sandały+skarpetki czy trampki są bardziej cool?
                                              • kolorowa_diablica Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:42
                                                sandały+skarpetki to już jest tragiczne połaczenie... absolutnie nie-kul :)
                                                • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:44
                                                  Dziwne... W USA dziewczynom podoba się styl sportowy, może dlatego, że tam
                                                  dresów nie ma...
                                                  • bez.wyksztalcenia Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 12:28
                                                    ja bym stanow nie stawiala za wzor mody. spedzilam nieco czasu w miasteczku w
                                                    stanie new york i rzeczywiscie tam wszyscy tak chodza: dzinsy, buty do kosza, t-
                                                    shirt i czapka z daszkiem. w teksasie zamieniaja czapke na kapelusz kowbojski i
                                                    takie buty. czyli wygladzasz jak: amerykanski turysta z prowincji :)
                                                  • pavvka Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 12:32
                                                    No bo Polacy są właśnie proamerykańscy, a nie europejscy. A propos - czytałem
                                                    kiedyś jakieś hamerykańskie porady modowe dla mężczyzn (pisane zresztą przez
                                                    eksperta-kobietę) i stało tam właśnie, że sandały są niemęskie i dobre co
                                                    najwyżej dla Europejczyków. Powaga!
                                              • kochanica-francuza Ja was zamorduję!!! 14.06.06, 16:17
                                                macho.
                                                >
                                                > Potworem nie jestem, więc może byś nie była zachwycona, ale z pewnością nie
                                                > musiałabyś zakrywać oczu...

A nie. Ale zawierać znajomości również nie miałabym ochoty.

A sandały+skarpetki czy trampki są bardziej cool?

Sandały BEZ skarpetek. Litości, ten kraj jest 100 lat za Murzynami!!!
                                                >
                                                >
                                                >
                                                • bleman Re: Ja was zamorduję!!! 14.06.06, 16:26
                                                  > Sandały BEZ skarpetek. Litości, ten kraj jest 100 lat za Murzynami!!!

ble, lubisz ogladac niezadbane owłosione meskie stopy ?
                                                  bleeeeeeeeeee
                                                  • pavvka Re: Ja was zamorduję!!! 14.06.06, 16:28
                                                    bleman napisał:

> > Sandały BEZ skarpetek. Litości, ten kraj jest 100 lat za Murzynami!!!
                                                    >
                                                    > ble, lubisz ogladac niezadbane owłosione meskie stopy ?

Jak kto ma niezadbane, to nie powinien ich pokazywać niezależnie od płci. Ale
                                                    to nie znaczy, że ma nosić skarpety do sandałów.
                                                  • bleman Wogole lepiej nie niesic sanalow :] 14.06.06, 16:31

• pavvka Re: Wogole lepiej nie niesic sanalow :] 14.06.06, 16:32
                                                    Nie wiem skąd się wziął pogląd, że stopy są wstydliwą częścią ciała, ale
                                                    zauważam, że mnóstwo ludzi tak uważa.
                                                  • bleman Ale ja nie wuazam stop za wstydliwa czesc ciala 14.06.06, 16:37
                                                    zadbane kobiece stopy bardzo mi sie podobaja, ale qwiekszosc osob ma NIEzadbane
                                                    stopy ;-)
                                                  • kochanica-francuza zaniedbane 14.06.06, 16:38
                                                    bleman napisał:

> zadbane kobiece stopy bardzo mi sie podobaja, ale qwiekszosc osob ma NIEzadbane
                                                    > stopy ;-)
                                                  • bleman Napisalem przeciez niezadbane ;-) 14.06.06, 16:42

• kochanica-francuza W scrabble są różne słowa, potencjalne też 14.06.06, 16:45
                                                    a po polsku ja lepiej mówię, zresztą możemy napisać do prof. Bralczyka
                                                  • pavvka Re: W scrabble są różne słowa, potencjalne też 14.06.06, 16:46
                                                    A pisz sobie, pisz. A w ogóle jest też słowo "niezaniedbane" :-)
                                                  • kochanica-francuza Pavvek nie buntuj mi tu blemana 14.06.06, 17:04
                                                    u was jest wszystko, nawet "niezielone" i "niełysy", ale w nromalnym języku tego
                                                    nie ma. Hehe.
                                                  • pavvka Nawet "nieniezdarny" jest :-) n/t 14.06.06, 17:07

• kochanica-francuza I "nienieniezdarny" też 14.06.06, 17:09
                                                    nie mówiąc o kolejnych przeczeniach?

wszak można ich dopisać dowolnie dużo... aaaa... plansza się skończy! :-)
                                                  • pavvka Re: I "nienieniezdarny" też 14.06.06, 17:12
                                                    Jedno przeczenie tylko można dopisać. Ale "niezdarny" nie jest formą
                                                    zaprzeczoną bo nie ma słowa "zdarny", więc można stworzyć od niej przeczenie.
                                                  • kochanica-francuza Re: I "nienieniezdarny" też 14.06.06, 17:14
                                                    pavvka napisał:

> Jedno przeczenie tylko można dopisać. Ale "niezdarny" nie jest formą
                                                    > zaprzeczoną bo nie ma słowa "zdarny", więc można stworzyć od niej przeczenie.

czyli rozumiem, że nieniemrawy też jest, bo nie ma mrawego?
                                                  • pavvka Re: I "nienieniezdarny" też 14.06.06, 17:15

> czyli rozumiem, że nieniemrawy też jest, bo nie ma mrawego?

Dokładnie tak. I "nieniedzielny" też jest :-)
                                                  • bleman ale...przeciez jest slowo dzielny ;-)))))))))))))) 14.06.06, 17:18

• pavvka Re: ale...przeciez jest slowo dzielny ;-))))))))) 14.06.06, 17:21
                                                    Wiedziałem, że ktoś to wyciągnie :-/
                                                  • pavvka Re: Ale ja nie wuazam stop za wstydliwa czesc cia 14.06.06, 16:39
                                                    Wiele osób ma zaniedbane twarze, a niestety je pokazują ;-)
                                                  • kochanica-francuza Bo co? Homo cię zgwałcą zbiorowo jako swojego 14.06.06, 16:32
                                                    w sandałach? hihi
                                                  • kochanica-francuza zaniedbane - zamorduję i sępom rzucę 14.06.06, 16:32
                                                    nie ma słowa "niezadbane"

• pavvka Re: zaniedbane - zamorduję i sępom rzucę 14.06.06, 16:33

> nie ma słowa "niezadbane"

Oczywiście, że jest. Gdybyś grała w Scrabble, tobyś wiedziała, że do każdego
                                                    przymiotnika można dodać "nie".
                                                  • johnny-kalesony Re: zaniedbane - zamorduję i sępom rzucę 16.06.06, 12:19
                                                    A dlaczego nie ma? Skoro jest "zadbany" to i "niezadbany" być może ... Skoro
                                                    ktoś jest np. "niechlujny", to inny "chlujny" być musi.

Pozdrawiam
                                                    Keep Rockin'
                                                  • pavvka Re: zaniedbane - zamorduję i sępom rzucę 16.06.06, 12:23
                                                    Nie ma słowa "chlujny", może być tylko "nieniechlujny".
                                          • kolorowa_diablica Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:34
                                            o Matko Boża i wszyscy święci... :D a jakies bardziej pantoflowate to Ty masz? :)
                                            • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:36
                                              Nie, w kapciach po domu też nie chodzę :D
                                              • kolorowa_diablica Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:38
                                                tak myslałam :) w domu pewnie w glanach chodzisz... chociaz nie, to nieco inny styl od Twojego :)
                                                • heretic_969 Re: Z Warszawy jestem n/t 14.06.06, 00:39
                                                  Nie, w domu chodzę po prostu w samych skarpetkach...
                                                  A jak dokładnie wyglądają glany, bo nie jestem pewien, czy w takich nie chodzę...
                            • bleman Gdyby mnie bylo stac to bym sobie takie kupil : 14.06.06, 00:51
                              www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/190605.html
                              albo takie
                              www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/637833.html
                              • heretic_969 Fajne:) n/t 14.06.06, 00:53

• bleman Wiem, swietne 14.06.06, 01:03
                                  a jeszcze fajniejsze sa buty US army z okresu 2 wojny swiatowej, te do ktorych
                                  takie fajne białe cos dopinali :)
                                  history.amedd.army.mil/booksdocs/wwii/actvssurgconvol2/chapter3figure131.jpg
                              • kolorowa_diablica Re: Gdyby mnie bylo stac to bym sobie takie kupil 14.06.06, 00:55
                                swoja drogą... dobrze, że Cie nie stać :)))
                                ale kończę już swoją krucjatę...
                                dobranoc
                                • bez.wyksztalcenia Re: Gdyby mnie bylo stac to bym sobie takie kupil 14.06.06, 12:31
                                  no cos ty, buty z powyzszego linka sa i tak 100 razy lepsze od tych adasiow do
                                  kosza
    • johnny-kalesony Re: Wbrew pozorom na temat :-) 14.06.06, 12:58
      Przebieg rozmów w całym wątku uświadomił mi, że w zasadze nie mam obuwia
      sportowego, poza butami do jazdy na rowerze. Jednak te do chodzenia się raczej
      nie nadają, ponieważ mają dość płaską podeszwę a jej część tuż za palcami
      (chodzi o tzw. podbicie?) jest grubsza niż podeszwa na pięcie. Dlatego też
      stojąc w takich butach na płaskim podłożu można odnieść wrażenie przechylania
      się do tyłu.

Zauważyłem również, że buty w obecnym tzw. sportowym stylu miejskim, który jest
      wyjątkowo ohydny i pozbawiony gustu, wzorowane są na obuwiu kolarskim. Po
      diabła? Zachodzę w głowę - ani to ładne, ani wygodne ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 14.06.06, 13:05
        johnny-kalesony napisał:

> do chodzenia się raczej
        > nie nadają, ponieważ mają dość płaską podeszwę a jej część tuż za palcami
        > (chodzi o tzw. podbicie?) jest grubsza niż podeszwa na pięcie. Dlatego też
        > stojąc w takich butach na płaskim podłożu można odnieść wrażenie przechylania
        > się do tyłu.

Tak Ci się tylko, Jasiu, wydaje, bo zwykle chodzisz w butach na wysokich
        obcasach.
        • kochanica-francuza Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:21
          czy mokasyny są metrogejowate? (to brzmi jak metroglutowate)

zakładam, że żadna sirota nie wie, co to mokasyny, więc litościwie wklejam

www.allegro.pl/item108056557_hush_puppies_buty_do_jeansow_mokasyn_skora_42.html#photo
          ps. bleman, jak zobaczyłam te twoje buty sportowe, to się załamałam...
          • pavvka Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:23

> ps. bleman, jak zobaczyłam te twoje buty sportowe, to się załamałam...

A jakie były?
          • bleman Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:25
            >
            www.allegro.pl/item108056557_hush_puppies_buty_do_jeansow_mokasyn_skora_42.html#photo

łomatko, jakie łobzydlistwo.

> ps. bleman, jak zobaczyłam te twoje buty sportowe, to się załamałam...

Co amsz do moich butow sportowych ?

Ale te buty sa fajne ? :]
            www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/190605.html
            www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/637833.html
            • kochanica-francuza Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:33

> łomatko, jakie łobzydlistwo.

Taaa, a co w nich takiego paskudnego?
              >
              > > ps. bleman, jak zobaczyłam te twoje buty sportowe, to się załamałam...
              >
              > Co amsz do moich butow sportowych ?

Brzydkie.
              >
              > Ale te buty sa fajne ? :]
              > www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/190605.html
              > www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/637833.html

A ffffuuuuujjjjj...
              • pavvka Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:35

>
                > > łomatko, jakie łobzydlistwo.
                >
                > Taaa, a co w nich takiego paskudnego?

Mi też się nie podobają.
                • kochanica-francuza Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:37

> Mi też się nie podobają.

No wiesz, akurat inne na allegro były tak gogusiowate, że bałam się wrzucić...

Myslę, że jako jedyny tutaj wiesz, na czym polega fason mokasyna, więc wrzuć
                  jakieś Twoim zdaniem fajne...
                  • pavvka Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:38

> Myslę, że jako jedyny tutaj wiesz, na czym polega fason mokasyna,

Chyba mnie przeceniasz :-/
                    • kochanica-francuza Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:44
                      pavvka napisał:

> kochanica-francuza napisała:
                      >
                      > > Myslę, że jako jedyny tutaj wiesz, na czym polega fason mokasyna,
                      >
                      > Chyba mnie przeceniasz :-/

No jajo sobie robisz
                  • pavvka Re: Ponawiam pytanie 14.06.06, 16:44

> wrzuć
                    > jakieś Twoim zdaniem fajne...

Jakoś trudno mi znaleźć mokasyny, które by mnie zachwyciły, więc niech będą
                    takie normalne - ani ładne, ani brzydkie:
                    www.allegro.pl/item110206565_mokasyny_antywstrzas_niemieckie_46.html
                    • kochanica-francuza No, to jest dobre foto 14.06.06, 16:45
                      pokazuje, na czym polega fason mokasyna jako takiego.
                      • johnny-kalesony Re: No, to jest dobre foto 14.06.06, 18:50
                        Mam podobne to tych zalinkowanych przez Pavia, chociaż o tonację ciemniejsze i
                        nawet czasami je noszę.

POzdrawiam
                        Keep Rockin'
    • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 09:20
      Ale chyba jednak trochę przesadzasz. Przechadzając się wczoraj z okazji święta
      po mieście, stwierdziłem, że mężczyzn noszących sandały lub japonki, a czasem
      nawet lniane spodnie, wcale nie jest tak mało. Ale fakt, strój na wuef jest
      bardzo popularny.

PS. Sam byłem w typowo cw..owskim stroju składającym się z sandałów, spodni
      lnianych i koszulki bez rękawów, a do tego jeszcze... albo nie, jednak się nie
      przyznam :-P
      • illiterate Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 11:47
        Koraliki?
        Apaszka w motyle?
        Marynarska czapeczka?
        Wez no powiedz ;)
        • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 11:51
          Nie, nie, żadna z tych rzeczy, w ogóle w złą stronę kombinujesz :-)
          • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 11:53
            I żeby Cię zaintrygować jeszcze bardziej, powiem, że nie chodzi o element
            ubioru.
            • kochanica-francuza Sygnet ślizgawka pavvuniu???? ;-))))) nt 16.06.06, 14:21
              • bleman eee ze co ? ;-) 16.06.06, 14:30

• kochanica-francuza Twoja rzeczowośc bleman mnie dobija 16.06.06, 14:33
                  mógłbyś chociaż cytować, CZEGO nie rozumiesz...
                  • pavvka Re: Twoja rzeczowośc bleman mnie dobija 16.06.06, 14:50
                    Też nie rozumiem o co chodzi z tą ślizgawką, ale nie zgadłaś.
                    • kochanica-francuza Re: Twoja rzeczowośc bleman mnie dobija 16.06.06, 14:53
                      pavvka napisał:

> Też nie rozumiem o co chodzi z tą ślizgawką, ale nie zgadłaś.
                      Sygnet ślizgawka - sygnet bez herbu.
                      • pavvka Re: Twoja rzeczowośc bleman mnie dobija 16.06.06, 14:56
                        Jakby trzeba było, to bym się jakiegoś herbu rodowego dogrzebał :-)
          • illiterate Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 14:41
            Ok.
            Maly, pokraczny york z kokardka w kraciastej torebeczce albo jeszcze
            pokraczniejszy, dziwnie przyztrzyzony cziłała?

Albo ...do tego jeszcze z kolega, ubranym podobnie?
            • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 14:51
              Hmm, czyżby któraś z tych rzeczy Ci do mnie pasowała? :-/
              Na szczęście pudło.
              • bleman Ja wiem!!! byles z................. 16.06.06, 14:53
                kobietą!!! ;-)
                • kochanica-francuza I to była Bwab!!! 16.06.06, 14:54
                  • kochanica-francuza Co to jest cziłała? nt 16.06.06, 14:55
                  • pavvka Re: I to była Bwab!!! 16.06.06, 14:56
                    Nie jestem w typie BWAB, ona woli grubszych.
                • pavvka Re: Ja wiem!!! byles z................. 16.06.06, 14:54
                  Nie. Chodzi o coś związanego z moim wyglądem.
                  • kochanica-francuza Na glacę się ostrzygłeś czy przeciwnie 16.06.06, 14:56
                    założyłeś różową perukę???
                    • pavvka Re: Na glacę się ostrzygłeś czy przeciwnie 16.06.06, 14:58
                      O dziwne rzeczy mnie podejrzewacie :-/ Takie ekstrawagancje to racej nie w moim
                      stylu.
                      • kochanica-francuza No to będzie klasycznie 16.06.06, 15:00
                        Garniaka miałeś od Diora za 3000 dolarów, czy co???
                        • pavvka Re: No to będzie klasycznie 16.06.06, 15:01
                          Mówiłem, że nie chodzi o ubiór.
                          • kochanica-francuza Hmmm... nie o ubiór 16.06.06, 15:08
                            1. Zrobił ci się zez.

2. Wyskoczyły ci pryszcze.

3. Dostałeś opryszczki i chodziłeś w masce Frankensteina, jak facet w reklamie.

4. Noga w gipsi/ręka na temblaku/zabandażowana szczęka.

5. Złoty łańcuch "Dres King"

6. Langusta na smyczy.

7. Wieniec hawajski na głowie.

8. Kolczyki w uszach/nosie/innych częściach ciała.

9. tatuaż.

10. Biżuteria/biżuteria z trupią czachą.

11. Samochodzik Ferrari lub z podobnej półki.
                            • kochanica-francuza Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:09
                              bo pękniemy z ciekawości.
                              • pavvka Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:11
                                No w sumie przy tych Waszych teoriach to faktycznie nic takiego. Ale myślę, że
                                bleman będzie się śmiał.
                                • bleman Mow, nie wstydaj sie! ;-) 16.06.06, 15:13

• kochanica-francuza Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:13
                                  pavvka napisał:

> No w sumie przy tych Waszych teoriach to faktycznie nic takiego. Ale myślę, że
                                  > bleman będzie się śmiał

Blem jest gupi i ma wszy jak ruskie czołgi. ;-)

Wal.
                                  • pavvka Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:15
                                    Ogoliłem się pod pachami na lato :-) No i co, dziwne to czy niedziwne?
                                    • bleman błehehehehehe,.......w sumie nie dziwne :) 16.06.06, 15:15
                                      Gdybym imal motywacje tez bym sie ogolil ;-)
                                      • pavvka Re: błehehehehehe,.......w sumie nie dziwne :) 16.06.06, 15:17
                                        Ja nie mam motywacji, ale jak jest gorąco, to jakoś tak przyjemniej i
                                        higieniczniej.
                                        • bleman Pewnie tak, ale to dlamnie kiepska motywacja :) 16.06.06, 15:18

• kochanica-francuza Re: Pewnie tak, ale to dlamnie kiepska motywacja 16.06.06, 15:19
                                            I dobrze. Jak wspomnę rodaków moich niemytych, roztaczających w autobusach
                                            zapachy spod pachy (plus tydzień nie myte ciałko i takież ubranko), to już
                                            lepiej się cywilizować jak Pavvka.
                                            • bleman Re: Pewnie tak, ale to dlamnie kiepska motywacja 16.06.06, 15:20
                                              I dobrze. Jak wspomnę rodaków moich niemytych, roztaczających w autobusach
                                              > zapachy spod pachy (plus tydzień nie myte ciałko i takież ubranko), to już
                                              > lepiej się cywilizować jak Pavvka.

Ano...ludzie a wutobusach itd smierdza :(
                                    • illiterate Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:31
                                      I, phi.
                                      • pavvka Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:35
                                        Bo Wy to dziwne jesteście. Jak kiedyś była dyskusja nt. golenia na innym forum,
                                        to większość uznała to za co najmniej dziwactwo :-)
                                        • bleman Bo FF to forum dla dziwakow, i nawet mnie 16.06.06, 15:40
                                          golenie pod pachami nie rusza ;-)
                                          • pavvka No tak, to wszystko tłumaczy ;-) 16.06.06, 15:45

• kochanica-francuza Zalezy co się goli i dlaczego ;-) nt 16.06.06, 21:13
                                  • bleman Re: Nie będziemy, ale powiedz 16.06.06, 15:15
                                    > Blem jest gupi i ma wszy jak ruskie czołgi. ;-)

a tej jak sie od evity udzielilo ;-))
                  • bleman No przeciez napisalem, kobieta jako element 16.06.06, 14:57
                    ozdobny ;-)))))))))))

Nie wiem, wygoliles sie na lyso ?
                    Zapusciles brode ?
                    POmalowales paznokcie ?
              • illiterate Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 15:06
                Kompletnie nie pasowala.
                Ale wlasnie tak mialo byc przeciez.

Balonik? Balkonik?
                • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 15:07
                  O matko, to może lepiej już powiedzieć. Ale nie będziecie się śmiać?
                  • illiterate Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 15:11
                    Bedziecie. Ale dzielnie to zniesiesz.
                    • illiterate Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 15:14
                      O rany. No dobra - nie bede. :x
      • bleman Przyznaj przyznaj! :] 16.06.06, 13:24

• tad9 Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 09:22

> Ciekawa jestem czy ma to związek z główną myślą, drążącą przeciętnego Polaka z
      > siłą natręctwa podczas zakupów
      > ciuchowych: "BYLE TYLKO NIE WYGLąDAć JAK HOMO!!!!!"

Podam inny - może kontrowersyjny -trop. Strój ten wiązałbym z porą roku...

>
      > Może bardziej wyrafinowany strój letni kojarzy im się z homo?
      >
      > Spodnie lniane, ecru nie daj Boże; sandały, Boże uchowaj męskie klapki???
      >
      > Więc nasz dzielny macho wskakuje w gatki wuefowe i wygląda w swoim miemaniu
      > bardzo męsko; obiektywnie zaś - jak dupa wołowa...
      • pavvka Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 11:37
        Nie mów, Tadzie, że też się tak ubierasz? Zawse sobie wyobrażałem Twój image
        całkiem inaczej.
      • kochanica-francuza Re: Wbrew pozorom na temat :-) 16.06.06, 14:24

>
        > Podam inny - może kontrowersyjny -trop. Strój ten wiązałbym z porą roku...

Tobie się wydaje, że jesteś dowcipny? To już nawet nie jest grzech pychy, to
        ślepota...

O tej porze roku mozna nosić:

1. zamiast t-shirta wuefiastego - markowy t-shirt bawełniany

2. zamiast gaci wuefiastych - szorty lniane lub bawełniane lub lniane spodnie

3. skarpetek nie nosić w ogóle

4. zamiast adidachów większych od właściciela - sandały lub klapki.
    • bekon6 I znow moda owladnela kobietami :) 16.06.06, 17:35
      • kochanica-francuza Bekon, a ty wuefiaste gatki nosisz ? hehe 16.06.06, 21:14
        • bekon6 Nieee po ulicach chodze w majtkach :)))) 16.06.06, 21:51
          • kochanica-francuza Schowaj lepiej fiutka a wyciągnij dowcip nt 16.06.06, 21:54
            • bekon6 o Boze, ale ty jestes zboczona 16.06.06, 22:49
        • johnny-kalesony Re: Bekon, a ty wuefiaste gatki nosisz ? hehe 16.06.06, 21:52
          Te adidasy, o których powyżej to po prostu letnia wersja butów narciarskich.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka