ggigus 29.03.07, 18:30 o sytuacji w Polsce, polityce, ustawie antyaborcyjnej itepe macie jakies szczegolne wskazowki dla mnie? pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 29.03.07, 18:32 Jesteś jakaś szychą?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jeszcze nie, ale namierzyli mnie via studia 29.03.07, 18:35 Jak namierzyli? Udzielasz się w jakiejś organizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie, mam dosyc absurdalne studia, wyjasnie na 29.03.07, 18:44 zyczenie na priv Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: ty mi lepiej powiedz co mam mowic jutro 29.03.07, 19:12 Jak nie wiesz co masz mówić to lepiej nie mów nic - taką mam zasadę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dzieki za wsparcie, az tak zle ze mna nie jest 29.03.07, 19:14 :)) mimo to pytam zupelnie serio Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Przede wszystkim ... 29.03.07, 21:09 Przede wszystkim - wykorzystując nośność fal eteru - spróbuj zaapelować do koleżanek, żeby nosiły ładne minióweczki zamiast jakiś wstrętnych gaci! No i oczywiście - ładne pantofelki i pończoszki ze szwem z tyłu! =) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: nie, mam dosyc absurdalne studia, wyjasnie na 29.03.07, 19:14 Możesz mi napisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: nie, mam dosyc absurdalne studia, wyjasnie na 29.03.07, 20:13 Musisz jednak sama od siebie-każda widzi tę sytuację w kraju nieco innaczej.Jabym powiedziała,że sytuacja jest groźna,ale przecież nie wszyscy tak czują.Możesz powiedzieć,że niektóre kobiety się boją-to jest prawda.Że inne myslą o emigracji-tez prawda.Że nie ma realnej siły mogącej się temu pzreciwstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: nie, mam dosyc absurdalne studia, wyjasnie na 29.03.07, 22:22 Ostatnio czytałam biuletyny sejmu z posiedzenia komisji do sprawy zmiany ustawy. wnioskodawcy: facet i kobieta z pisu wypowiadali się w ten deseń: zmiana ustawy niczego nie zmieni, kobieta (Małgorzata Bartyzel-możesz znaleźć jej wypowiedź w linku) mówiła nawet, że oni nie mają żadnych planów na przyszłość, że zmiana tej ustawy wcale nie sprawi, że liberalizacja ustawy o planowaniu rodziny będzie niemożliwa. wyglądało to tak, jakby ten pomysł (o zmianie ustawy) wpadł im do głów od tak sobie, z łaski na uciechę. Porównując te wypowiedzi z wypowiedziami polityków lpr (giertycha, straka itp) o tym jak pragną zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, jak głoszą, że kobieta zgwałcona powinna rodzić, wychodzi jakaś wielka ściema. Jakieś kłamstwa. Hipokryzja. Powiedz o tym. I jeszcze jedno: wniosek o zmianę ustawy był zgłoszony przez lpr, teraz komisja przyjęła projekt poprawki do art. 30 konstytucji, a wnioskodawcą jest poseł pis, więc ktos może wysunąć argument: może i lpr chciała zaostrzyć ustawe antyaborcyjną, ale pis nie chce-o tym świadcza wypowiedzi, więc o co chodzi? orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/wgskrnr5/NKON-8 Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 29.03.07, 21:03 Nie zapomnij o uogólnieniu hasła "moje ciało jest moją własnością" na mężczyzn, tzn. o wypowiedzeniu się za armią zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 29.03.07, 21:38 No jak jest w kraju to Ty wiesz, tylko nie należy z tym przesadzać. Mam wrażenie, że wieści o sytuacji w Polsce są jakoś wybitnie ostatnio potęgowane i to zarówno przez pro-lifersów jak i działaczy pro-choice. Tak jakby nie istniało już żadne rzetelne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
grupa.prochoice Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 30.03.07, 09:13 Giggus: prochoice.blox.pl stopfanatykom.blox.pl porozumienie.nongov.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 30.03.07, 09:39 Ja bym powiedziała, ze Polska ma gigantyczny problem z mówieniem o seksualnosci w ogóle - brak edukacji seksualnej w szkole, brak dostepu do sensownej, taneij antykoncepcji, antykoncepcja "po" na receptę w płatnych gabinetach, bo państwowo sumienie lekarza zabrania - itp. Starałabym sie jakoś dać do zrozumienia, ze dyskurs o seksualnosci potwornie w Polsce zidelogizowano i dzięki temu takie partie jak liga polskich rodizn moga w ogóle wymyslać te swoje kwiatki. Jeszcze ileś lat temu po prostu by ich wysmiano. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dzieki wszystkim za wypowiedzi, w tym kierunku 30.03.07, 13:45 chcialam sie wypowiadac pro choice oczywiscie!! pisze mieszkajaca obok kliniki aborcyjnej nie mam tez ochot,y jak slusznie pisze turbomini, na relacje z dreszczykiem z potwornego kraju zwanego Polska pozdrowka i dam znac, jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: dzieki wszystkim za wypowiedzi, w tym kierunk 30.03.07, 14:12 no przeciez oni wymyslaja jaja jak berety bo chodzi im wylacznie o szum medialny wokol partii i odroznienie sie lpr-u od pis-u, oni sami sie wypowiadali ze tak bardzo powaznie to swoich propozycji nei traktuja tylko o taki "pr" im chodzi. A Polacy sie czyja jak ryba w wodzie jak im ktos cos nakazuje albo zakazuje bo moga robic dokladnei na odwrot. Kiedys tworzyli opozycje bo nei mozna bylo wyjechac teraz mozna, wiec wyjezdzaja, mysle ze mozna zaczac odliczac dni do momentu kiedy powstanei alternatywny rzad na emigracji, przeciez to tez juz w naszej historii bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus lolyto, jestes wrozka - dokladanie to samo mowilam 30.03.07, 16:53 , ze sie partie przescigaja w kontrowersyjnych pomyslach, zeby sie od innych partii i zeby sie przebic u wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 30.03.07, 18:36 Tak.Nie powoluj sie nigdy na teksty,ktorych nie czytalas.Tak jak zrobilas to z artykulem ze Spiegla.Osmieszylas sie na forum i osmieszylabys sie tym bardziej w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie przypominam sobie, zebym sie gdziekolwiek 30.03.07, 19:03 osmieszala, drogi dykustancie, nie reagujacy na argumenty innych i sam uzywajacy absurdalnych argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ps - nie powolywalam sie na art. ze Spiegla, przek 30.03.07, 19:05 recasz wlasnie w ten sposob wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: ps - nie powolywalam sie na art. ze Spiegla, 31.03.07, 10:58 Jak to nie??Rozpoczelas watek opierajac sie na linku do tego artykulu, ktorego jak sama w czasie dyskusji przyznalas nigdy nie czytalas ,bo (cytat:"Nie czytam Spiegla i jestem z tego dumna"). Po zatym w radiu koniecznie powiedz, ze twoim guru polityczno-gospodarczym jest Karl Marx, zeby sluchacze od razu wiedzieli w jakim kontekscie maja traktowac twoje wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: nie powolywalam sie na ten art.- czytaj ze zr 31.03.07, 17:35 Oczywiscie, ze tak.Kazdy moze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: jutro mam nagranie w radiu, mam opowiedziec 30.03.07, 18:40 ggigus napisała: > o sytuacji w Polsce, polityce, ustawie antyaborcyjnej itepe > macie jakies szczegolne wskazowki dla mnie? > pozdrowka Musisz oczywiscie powiedziec rownosc nade wszystko pensje rowne dla wszystkich w partiach po 50% kobiet i szowinistycznych meskich swin wyrownac bóle (bole porodowe = 50 razy uderzen bejdzbolem w meska swinie) rownosc w odchodzeniu na emeryture (kobieta 50, mezczyzna 70, srednia 60 wiec jest uczciwie) i na koniec rzuc haslo "siostry musimy trzymac sie razem, wstepujcie do batalionow bobochlopow) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 powiedz, że... 31.03.07, 18:02 ... Polska odcina się korzystnie na tle zachodu Europy, gdzie triumfy święci cywilizacja śmierci. Powinno chwycić. Odpowiedz Link Zgłoś