saszenka2 27.11.07, 22:09 gospodarka.gazeta.pl/technologie/1,81010,4707175.html Co sądzicie o tej ludzkiej "kreatywności"? Mnie zatkało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 00:00 Jeden muzułmanin oddał córkę ze 3-4 razy starszemu facetowi za dług karciany. Naprawdę, nie na prowokacyjnej stronce. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Sprzedam rękę córki 08.12.07, 06:55 > Jeden muzułmanin oddał córkę ze 3-4 razy starszemu > facetowi za dług karciany. Naprawdę, nie na prowokacyjnej > stronce. ... a jedna feministka omal nie zastrzeliła znanego artysty, bo zupa Campbell's była za słona. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 09:17 21 wiek to nie 19 ale tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 09:41 A czy to nie smutne, że dusze sprzedaje się tak tanio? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 10:15 prowokacja prowokacja, ale ktoś kupił.Pavvka, KTOŚ TO KUPIŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 10:29 Ale dlaczego mówisz do mnie? To nie ja kupiłem, słowo harcerza! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 15:09 pavvka napisał: > Ale dlaczego mówisz do mnie? To nie ja kupiłem, słowo harcerza! Ale ty się dziwiłeś, że tak mało, to się domyśliłam,że chcesz sprzedać.No i pocieszyć,że masz szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 15:13 Ale ja mówiłem o duszy. Swojej ręki bym na aukcji nie sprzedał, już wolę zostać dziewicem konsekrowanym :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 22:18 pavvka napisał: > Ale ja mówiłem o duszy. Swojej ręki bym na aukcji nie sprzedał, już > wolę zostać dziewicem konsekrowanym :-P No weź i przeczytaj, duszę opchnęli.Po co ci dusza, Pavvciu? Co z niej za pozytek? A forsy masz za duzo, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 13:03 z tekstu wynika ze nie tylko rękę? zastanawiałem się juz czy w formalnie czy suszoną? Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Sprzedam rękę córki 28.11.07, 22:17 To niby tylko prowokacja, ale zatrważa mnie fakt, że ludzie na Zachodzie postrzegają swoją córkę jako własność, skoro potrafią wystawić dla żartów jej rękę na aukcję. Mnie niepokoi to "szwankowanie" w postawach tych ludzi. To niby żarty, ale nie zmienia to faktu, że drugiego człowieka dla owych żartów sprowadza się do roli przedmiotu. Najwyraźniej jestem przewrażliwiona, ale mnie to oburza. Oburza mnie sprzedawanie rąk muzułmanek za długi karciane, oburza mnie postrzeganie drugiego człowieka jak książki, którą można wystawić na internetowej aukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Sprzedam córkę 09.12.07, 00:09 Taki powinien być tytuł tej aukcji... Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Sprzedam córkę 09.12.07, 10:16 Otrzymanie wysokiego posagu duzo lepiej wplywa na samopoczucie tatusia, niz swiadomosc, ze sprzedalo sie dziecko, nawet za dobra cene. To taka patriarchalna hipokryzja. "W niektórych stanach dziewczyna za zgodą rodziców może wyjść za mąż mając zaledwie 12 lat (tylko stan Massachusetts, w większości stanów od 16 lat), a np. uprawianie seksu z nieletnią jest uznawane za przestępstwo kryminalne w każdym stanie, tłumaczył Ordover. Strona nadal działa, choć zdjęcia dziewczyn są już zamazane, a oferty propozycji małżeńskich nie są aktualizowane." Odpowiedz Link Zgłoś