gotlama 14.01.09, 19:48 kobieta.interia.pl/tylko-u-nas/wywiady/news/kobieta-do-zadan-specjalnych,1240330,,6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: skończcie dziewczyny z tym bondoleniem ;) 14.01.09, 19:55 Nooo, takie życie to ja też chciałabym mieć! Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: skończcie dziewczyny z tym bondoleniem ;) 14.01.09, 20:53 Ja tam za to chętnie porównam jej twórczość z ksiązkami Clancy'ego (oczywiście nie tymi tworzonymi chyba pod presją braku pieniędzy - bo to mu się niekiedy też zdarzyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
easz Modesty Blaise! 14.01.09, 21:55 www.biblionetka.pl/ks.asp?id=15265 Był też film, z Moniką Vitti, ale nawet nie wiem, czy go w ogóle widziałam, czy tylko kojarzę. Książek też nie czytałam, ale coś mi mówi, że to raczej klimaty bliżej Bonda, niż ~marzeń feministek, no ale było i coś takiego. Okładki mówią same za siebie, chyba?.. www.fantasticfiction.co.uk/o/peter-odonnell/ i damskie pseudo, którego też używał;) Odpowiedz Link Zgłoś
gotlama Re: Modesty Blaise! 16.01.09, 20:45 I tak nie jest źle. Nie kazał jej biegać w szpilkach jak odwrócona wieża Eiffla i w ubrankach trzymających się na ciele wyłącznie na "poczuciu przyzwoitości" ;). A "Asa w rękawie" pewnie sobie przeczytam. Mam nadzieję, że postawię to na tej samej półeczce, co niektóre książki Forsyth'a i Clancy'ego, zamiast ciepnąć do pudła na strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
easz jeszcze o Bondzie i Craigu... 17.01.09, 15:19 Słyszałam, że Bond w wykonaniu Daniela Craiga to nowa jakość, czy jakoś tak, tzn. że jest zupełnie inny. No nie wiem, nie widziałam. I w ogóle w całości, to żadnego chyba Bonda, ale i tak zawsze mi się kojarzył z Kenem od Barbie, i też nie wiem dlaczego. Starsze koleżanki lubią Seana, ale to raczej znaczy po prostu, że lubią Seana, a że Bonda grał, to tak przypadkiem;) Jeśli chodzi o Modesty Blaise - Le Guin też miała okładki dalekie od zawartości, więc. Może rozrywkowo też sobie kiedyś sprawdzę?.. Nie czytałam dotąd sensacji, a lubię kryminały i ostatnio sobie wypatrzyłam taki wątek z polecankami kryminałów z detektywkami w roli głównej, na forum Kryminały i sensacje. Ale w sensacjach, to więcej niż Modesty nie kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś