Dodaj do ulubionych

KOLANO - ból z tyłu pod kolanem ? miał ktoś tak ?

IP: 81.210.50.* 09.09.09, 13:59
Witam,
od jakiegoś czasu częściej niż żadziej, w zasadzie prawie codzinnie
doskwiera mi ból kolana a dokładniej z tyłu "pod kolane na zgięciu".
poczas zginania kolana lub jego wyprostowania. NIe mam żadnej
opuchlizny, nie boli przy chodzeniu, ale trwa to juz tak długo że
zaczęło niepokoić. Wizyta u ortopedy dopiero za tydzien.
Jeśli ktoś miał podobne dolegliwości proszę o podzielenie sie
doświadczeniami. dzieki edyta1

Obserwuj wątek
    • enith Re: KOLANO - ból z tyłu pod kolanem ? miał ktoś t 09.09.09, 14:53
      Mnie bolało kolano, czasem z tyłu, czasem z boku, po wewnętrznej stronie. Zawsze myślałam, że mam jakąś starą kontuzję sprzed lat. W tym roku zrobiłam w końcu rezonans i wyszło, że mam uszkodzoną łąkotkę. Skierowano mnie na operację, a po operacji na salę pooperacyjną wchodzi chirurg, który mnie operował i mówi: "ok, to było naprawdę dziwne". Przyznam, że serce mi się zamieniło miejscami z żołądkiem, tak się wystarszyłam. Okazało się jednak, że to nic poważnego: moja łąkotka jest w jak najlepszym porządku, za to w kolanie znaleziono cystę wielkości śliwki i to ona powodowała te wszystkie dolegliwości bólowe.
      Dobrze, że idziesz do ortopedy. Jeśli coś się faktycznie z kolanem dzieje, lekarz to wyłapie i skieruje na odpowiednie leczenie. Będzie dobrze, głowa do góry smile
      • Gość: gosc Re: KOLANO - ból z tyłu pod kolanem ? miał ktoś t IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.09.09, 15:38
        Ja mam torbiel pod lewym kolanem (z tylu kolana w zgieciu) mam ja od
        4 lat.Zaden lekarz mi nie pomogl.Moja przedmowczyni miala
        szczescie,ze trafila na porzadnego lekarza.
        • Gość: edyta1 Re: KOLANO - ból z tyłu pod kolanem ? miał ktoś t IP: 81.210.50.* 09.09.09, 15:50
          a ta torbiel widoczna jest bez usg i Rtg ?
          dlaczego nie usunięto Ci jej ?
        • enith Re: KOLANO - ból z tyłu pod kolanem ? miał ktoś t 09.09.09, 17:27
          Z moją cystą było tak, że na rezonansie magnetycznym wyglądała jak uszkodzona łąkotka i na to przygotował się chirurg. Po operacji opowiedział mi, że po otwarciu kolana zapanowała na sali operacyjnej konsternacja, bo łąkotka była w stanie idealnym, a ja nie dość, że miałam zdjęcia pokazujące, ze łąkotka jest uszkodzona, to jeszcze przez ponad 10 lat miałam wszelkie objawy uszkodzonej łąkotki: ból, "blokowanie" kolana itd. I lekarz tak naprawdę musiał pogrzebać mi w kolanie w poszukiwaniu problemu gdzie indziej i proszę, torbiel jak się patrzy, za kolanem. Mam nawet jej zdjęcia zrobione podczas artroskopii smile
          Idź, gościu, do dobrego ortopedy z wynikami badań czy prześwietleń, które ci robiono i niech ci tę torbiel usuną.
          • Gość: monka kręgosłup??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 08:33
            Nie zawsze jest to problem z samym kolanem.Ja też tak miałam i myślałam że
            sprawa dotyczy tylko nogi...a to była rwa kulszowa.Boli i wydaje się jak by się
            miało za krótka "żyłę,ścięgno".Więc sprawa może dotyczyc też kręgosłupa.U mnie
            rozwijało się to od bardzo dawna i właśnie zaczęło się od nogi,a skończyło na
            operacji kręgosłupa.
            Pozdrawiam!
            zdrowia życzęsmile
            • Gość: Gosc Re: kręgosłup??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.09.09, 18:51
              czemu nie usuneli??nawet nikt nie proponowal.Jeden palant
              powiedzial"ze jakby tam sie dzialo cos powaznego to bym w szpitalu
              wyladowala",inny dal mi zastrzyki z glukozaminy (taka torbiel to
              wysiek zapalny ze strony stawu) ale niewiele to zmienilo.Zobaczymy
              co Tobie powiedza.Ale raczej nie licz na cuda.
              • Gość: Gosc Re: kręgosłup??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.09.09, 18:53
                Jest takie wybrzuszenie.Nie rzuca sie w oczy ale ja oczywiscie to
                czuje.
                • Gość: edyta1 Re: kręgosłup??? IP: 81.210.50.* 11.09.09, 09:40
                  no mam minimalne wybrzuszenie z tyłu na łydce tuż pod kolanem,
                  zauważylam to jakiś czas temu. I człowiek ma z tym życ ? jak noga
                  boli ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka