jemejska 26.09.09, 23:19 i nie wiem już, co robić. Wymioty, biegunka, dreszcze lub uderzenia gorąca, zawroty. Do tego jestem sama. Znacie jakieś domowe sposoby na ratowanie się w takich sytuacjach? Bralam: krople żolądkowe, Endiex, rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cafem Re: zatrułam się IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 27.09.09, 00:37 A czym sie zatrulas? To chyba najwazniejsze - bo jesli grzyby lub mieso - jedz na pogotowe. I czy to na pewno zatrucie? A moze zwykla grypa zoladkowa? Na zatrucia najlepszy jest chyba wegiel. I pij mnostwo wody, bo sie wlasnie przez biegunke i wymioty odwadniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: zatrułam się 27.09.09, 01:31 Zmierz temperaturę, powyżej 38 to może być grypa żołądkowa albo wirus rota. Jeśli grzyby lub zepsute mięso, weź 4 tabletki węgla i na pogotowie. Zapierająco działa mięta z dziurawcem, dużo pij, najlepiej lekko słodkie i kwaśne, np woda z odrobiną cukru i cytryną. Jak po kroplach żołądkowych?? Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: zatrułam się 27.09.09, 01:35 Jeśli czujesz że coś Ci zalega w żołądku, możesz spróbować zrobić sobie płukanie żołądka domowym sposobem. Po prostu weź butelkę wody nie gazowanej, idź do kibla i pij do oporu, jak zrzucisz, zrób sobie wody ciepłej z cukrem i cytryną, połóż się do łózka i spróbuj zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: zatrułam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:46 na zatrucie -> nifuroksazyd, mozna tez pic coca cole. lekarze polecaja ja na zatrucia Odpowiedz Link Zgłoś
jemejska Re: zatrułam się 27.09.09, 17:50 dzieki, wczoraj juz padłam, ale najadlam się weglą, wypiłam mnóstwo wody i padlam. A dziś jest lepiej, o niebo! Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś