ainer1 Re: puchniecie nog w ciąży - leki cyklo... 16.01.04, 10:16 Czesc, Od dwoch dni mam tak strasznie spuchniete stopy, z enie moge wrecz ubrac butow. cisnienie mam w normie 120/65 puls 70 Lekarz polecil kupic mi lek o nazwie "cyklo-3-fort" lub podobnie. Czy ktos go moze stosowal? Renia (31 tydzien ciazy) PS czy duzo ruch wzmaga puchniecie czy wrecz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: puchniecie nog w ciąży - leki cyklo... 16.01.04, 22:36 czesc! Mam lek, o ktorym mowisz: cyklo-3-forte. Biore go z powodu innych dolegliwosci, ale przede wszystkim jest on wlasnie na puchniecie nog. Czytalam ulotke - brak jest jakichkolwiek przeciwskazan. Mysle, ze spokojnie mozesz go stosowac bedac w ciazy - ale o tym oczywiscie decyduje lekarz. Kosztuje ok. 30 zł - nie jest refundowany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: puchniecie nog w ciąży - leki cyklo... 17.01.04, 15:31 dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: puchniecie nog w ciąży - leki cyklo... 18.01.04, 13:12 jeśli nogi są obrzęknięte z powodu zaburzeń krązenia to cyclo 3 fort czy detralex na pewno pomogą, jeśli natomiast jest to wynik ucisku poiekszonej maciy to tak bę dzie juz do porodu. Warto jedna oznaczyc poziom białak ik kwasu moczowego w surowicy krwi i kontrolaować ciśnienie- watto też monitorować rozwój i wzrost płodu Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 badania 18.01.04, 14:01 aby zrobic te badania - jak powinnam je nazwac w laboratorium? oznaczyczenie poziom białka i kwasu moczowego w surowicy krwi? wystarczy pobrac krew? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
akaisha Re: puchniecie nog w ciąży - leki cyklo... 21.01.04, 22:54 czesc . na opuchnięte nogi polecam wyeliminowanie całkowicie soli z diety i ograniczenie przyjmowanych płynów do ok 2 litrów dziennie oraz dużo spacerów Odpowiedz Link Zgłoś