bobovitj 10.12.09, 13:18 niewiem jak to opisac od jakis 3 tygodni mam takie dziwne uczucie - nie bol,ale taki ucisk na czubek glowy czasem lapie sie na tym ze zaciskam przez to mocno zeby.miala was ktoras cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja28 Re: nacisk na glowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 13:33 ja mam podobnie ,po prawek stronie ,tak na czubku głowy,jakby ktoś mi cegłe położył na głowie ale po chwili to mija.Mam też czasami takie kłucie ,też na czubku głowy .Gdzieś czytałam że to ból migrenowy ale nie wiem na pewno . Odpowiedz Link Zgłoś
bobovitj Re: nacisk na glowe 10.12.09, 18:42 wlasnie wyczytalam ,ze to moze byc na tle nerwicowym czasem miewalam tez takie pulsowanie po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
ybra Re: nacisk na glowe 11.12.09, 08:10 czasem takie dziwne uciski i bóle mogą być od kręgosłupa szyjnego. Nie zaszkodzi wzmocnić mięśnie szyi ćwiczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nacisk na glowe IP: 82.139.156.* 11.12.09, 17:14 tez tak mam, do tego dochodzi mrowienie na czubku głowy, zawroty i mdłosci objawy te pojawiaja sie i znikaja mam tak już ok. 5 lat mam powazne zwyrodnienia kregów szyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
bobovitj Re: nacisk na glowe 11.12.09, 20:20 leczy sie jakos to zwyrodnienie kregow szyjnych? to niebezpieczne? mi poraz pierwszy przytrafilo mi sie w lipcu po dlugiej podrozy autem 3 dni.i trwalo tydzien.teraz trwa juz dlugo.nie uprawiam zadnego sportu "siedze"ciagle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nacisk na glowe IP: 82.139.156.* 11.12.09, 23:13 Jakos neurolog nie skierował mnie na leczenie, cwiczenia tylko Odpowiedz Link Zgłoś
bobovitj Re: nacisk na glowe 11.12.09, 23:37 a masz tez tak ,ze jak sie polozysz to jest lepiej.Tz w pozycji lezacej nie czuje nacisku tylko na stojaco i siedzaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: nacisk na glowe IP: 82.139.156.* 12.12.09, 11:40 raczej na lezaco nie odczuwam, przewaznie zdarza mi sie w godzinach popołudniawych, czasem przed południem, zauwazyłam ze wtedy mam skok cisnienia, mierze kilka razy dziennie i zapisuje objawy, itak to wychodzi,jak zaczynają sie sensacje, mam wyzsze cisnienie. Odpowiedz Link Zgłoś