atatar 05.02.04, 21:09 Może któraś chodzi do ginekologa w Kraowie na ul. Niemcewicza (borek fałęcki), bo mam mieszane uczucia co do pani dr Kroczek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
risa1 Re: Ginekolog w krakowie na ul Niemcewicza 06.02.04, 18:22 czesc! ja nalezalam do zeszlego roku do tej przychodni. w zasadzie nie ma tam dobrego lekarza gin. jest tylko ona i jakis facet nazwisko na F. nie pamietam. powiem szczerze ze bylam tylko raz u niej , niepodoba mi sie nic nietlumaczy nieprzypisuje konkretnych lekow jest dziwna. mam wrazenie ze w zwiazku z oszczednosciami niedaje skierowan na badania. generalnie sprawia osoby ktora chce jak najszybciej "odwalic" te 6godz. w pracy i uciec do domu. nie umniala u mnie zdiagnolizowac problemu. niechodzilabym do niej. a ten facet jaki jest? bylas u niego moze lepszy? dobrze bylo jak tam przyjmowal "normalnie" dr. Michalewski on byl naprawde w porzadku wg. mnie. teraz ma niestety tam gabinet prywatny a wizyta kosztuje 40, czy 50 nie wiem. w zasadzie kobiety sa skazani na nia lub tego faceta.... ciezka sprawa. nic ci wiecej nie pomoge! mam nadzieje ze niemasz duzych klopotow i szybko wrocisz do zdrowia! pozdr. serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
atatar Re: Ginekolog w krakowie na ul Niemcewicza 06.02.04, 21:25 dzięki za opinię, niestety od niedawna mieszkam w borku i byłam u tej kobiety tylko dwa razy. Dokładnie takie samo odebrałam wrażenie jak i Ty. Do tej pory myślałam że zapomniała mi dać skierowanie na cytologię ale teraz już widzę że nie. U tego faceta nie byłam i nie wiem jaki jest. Kusiło mnie iść do tego co ma prywatny gabinet ale po kilku nieodebranych telefonach i na stacjonarny i na komórkę, zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
astra201 ... 07.02.04, 12:32 Ja bylam,jeden jedyny raz.Mialam wtedy skonczone 17 lat i chcialam rozpoczac wspolzycie,a poniewaz przywiazywalam do tego bardzo duza wage,chcialam tez byc nalezycie zabezpieczona.Poszlam wiec do przychodni,bo wydawalo mi sie,ze to bedzie najrozsadniejsze.Nie ukrywam,ze troche mnie to wszystko krepowalo - mialam wkoncu otwarcie powiedziec,ze zamierzam rozpoczac wspolzycie i potrzebuje jakiegos zabezpieczenia (chodzilo mi tu konkretnie o tabletki).I jak to sie skonczylo? - posadzila mnie moze na minute lub dwie na okropnym fotelu (jak zyje,jeszcze w zadnym gabinecie ginekologicznym nie widzialam tak zniechecajacego pomieszczenia i fotela),a pozniej zrobila wyklad,w obecnosci jakis dwoch pielegniarek,nie ukrywajac,ze uwaza mnie za kompletna gowniare lub bezmyslna panienke,ktora zamierza zaczac sie puszczac,ze moge sobie poczekac z taka decyzja.Stwierdzila rowniez,ze nie zapisze mi zadnych pigulek.Jak je chce,to mam przyjsc z mama,zeby ona wiedziala,co jej corka wyprawia.Jak sie pozniej dowiedzialam,lekarz nie moze odmowic mi przepisania tabletek antykoncepcyjnych.Wyszlam zszokowana i z uraza do jakichkolwiek wizyt tego typu na najblizsze kilka miesiecy ... Ta kobieta juz samym wygladem jest niesympatyczna,a co dopiero zachowaniem.Chyba warto zaplacic 50 zl i pojsc prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atatar Re: ... 07.02.04, 17:13 No to faktycznie potwór nie baba. Chyba jednak zmienię ją na innego lekarza bo zamierzam zajść w ciążę i chciałabym mieć dobrego lekarza prowadzącego. Byłam u niej dwa razy i też miałam nie smak po tych witytach. Dzięki za wypowiedź, teraz juz wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
astra201 ... 07.02.04, 18:06 Polecam Ci wybrac sie do Rynku Podgorskiego lub na ulice Masarska - moge Ci podac namiary.Naprawde warto.Wizyta po 50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
justina34 Re: PLEASE 07.02.04, 20:50 Podaj, proszę namiary do Rynku Podgórskiego z nazwiskiem lekarki, jeśli znasz bo wolałabym kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
astra201 :) 07.02.04, 21:04 To sie nazywa bodajze Podgorska Przychodnia,a lekarka - pani doktor Jadwiga Masior. tel: 656 24 90. Naprawde sympatyczna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
justina34 Re: :) 07.02.04, 21:13 Dzięki serdeczne! Napisz proszę czy można z nią normalnie pogadać, czy wytłumaczy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
astra201 ... 07.02.04, 23:43 Pewnie.I nie spoglada nerwowo na zegarek,ani tez nie widac po jej wyrazie twarzy,ze zamierza jak najszybciej 'odbebnic' cala sprawe.Chociaz ... moze jest jedno male 'ale',ktore mi sie nie podoba - w przeciwienstwie do wspomnianego juz przeze mnie wczesniej gabinetu na ulicy Masarskiej,tutaj niestety trzeba sie umowic na wizyte (platna),jesli chce sie miec wypisana recepte.Ale ogolnie zachwalam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: ... 09.02.04, 16:45 Ale numer!! Ja tez bylam u tej Pani i jak ja pierwszy raz zobaczylam to myslalam, ze jakas Pani przyszla posprzatac gabinet przed kolejnym pacjentem. Wrazenia mam takie jak wy, albo i gorsze. jest niezbyt grzeczna, udziela lakonicznych odpowiedzi, jakbym byla chora to do niej sie na pewno nie wybiore. W zeszlym roku uparlam sie, ze cytologie i coroczna wizyte zrobie pierwszy raz w zyciu Panstwowo z ubezpieczenia. I szybko tego postanowienia pozalowalam. Wymazu nie pobiera doktor Kroczek(ani inny doktor na Niemcewicza), tylko pobiera sie w gabinetach na ul. Szwedzkiej. Dr. Kroczek tylko wypisala skierowanie. I oburzyla sie jak sie zdziwilam, ze lekarz w gabinecie sam nie robi wymazu. Zanim skompletowalam wyniki i przyszlam na kolejna wizyte do pani doktor minelo pewnie z DWA miesiace i kilka wizyt: pobranie materialu na cytologie, pobranie materialu na biocenoze(KAZDE w osobnym gabinecie!!!), odbior wynikow itd. Jestem pewna, ze to moje "bezplatne" kontrolowanie sie kosztowalo mnie calkiem sporo. Przy okazji pokazalam jej rowniez wyniki usg piersi -zreszta robione prywatnie z prosba o ocene. Zapytala po co robie USG i ze robi sie je tylko jak sie cos dzieje (CZYli pewnie jak guzek ma kilka centymetrow!!!!). Dodam, ze mam 33 lata i duzy, a wiec bardziej sprzyjajacy chorobom biust!! Bylam w szoku. Ja wiem, ze badac biust trzeba regularnie, bo duzo czytam, spotkalam w zyciu tez innych madrych lekarzy i taka jedna baba nie wprowadzi mnie w blad. Ale jesli pani doktor cos takiego powie jakiejs prostej, boguduchawinnej kobiecinie, albo mlodej niedoswiadczonej dziewczynie to moze spowodowac straszna tragedie. Niektrym powinni zabranaic wykonywania zawodu. Moze dzieki nam inne dziewczyny nie dadza sie wmanewrowac w wizyty u doktor Kroczek.Pozdrawiam z Krakowa MOnia Odpowiedz Link Zgłoś
astra201 ... 09.02.04, 22:58 Ach! Teraz mi sie przypomnialo,po Twojej wypowiedzi - po tym calym wykladzie na temat mojej nieodpowiedzialnej decyzji dostalam jeszcze skierowanie na jakies badanie,wlasnie na Szwedzka.Stwierdzilam,ze nie ma mowy,nigdzie nie pojde.Wogole nie pojde juz do panstwowej przychodni! Chcialabym jeszcze Ci dodac,ze po tym calym zdarzeniu,wkoncu zdecydowalam sie (skoro lekarka nie chciala wypisac mi recepty na tabletki) na seks z prezerwatywa.Po niedlugim czasie ... pewnego razu pekla nam.I gdyby nie zdobyty nielegalnie postinr,pewnie do konca zycia mialabym pretensje do tej " szanownej " pani doktor ! Pewnego razu spotkalam ja jeszcze w tramwaju,jechalam akurat na Masarska do pani ginekolog.Mialam straszna ochote jej powiedziec: " widzisz,do czego bys doprowadzila! Teraz przynajmniej znalazlam lekarke,do ktorej nie boje sie chodzic i ktora zawsze sluzy dobra rada! " Odpowiedz Link Zgłoś