Dodaj do ulubionych

c.c. w Koperniku w Łodzi

IP: *.lodz.mm.pl 25.05.10, 23:57
Jestem bezradna jesli chodzi o wybór szpitala na poród przez c.c.
Czytałam wszystko, co można na ten temat znaleźć w internecie.
Założyłam też wątek na forum dot. c.c., ale nie pomogło mi to
jeszcze ostatecznie podjac decyzji i rozwiać wątpliwości, bo tam
wchodzi mało osób. Myślę teraz o szpitalu Kopernika - zależy mi na
waszych opiniach dotyczących tego i innych odzdziałów położniczych w
Łodzi. Rozważałam także Zgierz.
Zależy mi na tym, aby wybrać dobry szpital, bo mam dużą wadę serca.
Ważne jest dla mnie, aby po c.c. mieć Maleństwo od razu przy sobie.
Dziękuję za wasze zainteresowanie i z niecierpliwością czekam na
wasze opinie o szpitalach w Łodzi.
Obserwuj wątek
    • bpauli Re: c.c. w Koperniku w Łodzi 26.05.10, 09:16
      Ja miałam c.c w Koperniku w 2008 r. i w Rydygierze w 2006. Jestem b. zadowolona
      z Kopernika. Mały oddział, dobrzy lekarze i dobra opieka położnych nad dziećmi.
      W Rydygierze byłam tylko zadowolona z opieki w sali pooperacyjnej, gdzie leży
      się plackiem 12 h. Potem przenoszą cię do sali ogólnej i już nikt Ci w niczym
      nie pomoże, położne przychodzą rzadko i jak coś chciałam to musiałam ich szukać.
      A w Koperniku przewiną Ci dziecko, pokażą jak to się robi i jak się chce
      odpocząć to zabiorą dziecko i się nim zajmą. W obu szpitalach masz dzieci przy
      sobie. Jedyną zaletą Rydygiera jest to że odwiedzający nie mogą wchodzić do sal
      tylko można się z nimi spotkać na korytarzu. W Koperniku do pasji doprowadzały
      mnie przesiadujące tabuny odwiedzających. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to pytaj.
      • Gość: Kobieta Re: c.c. w Koperniku w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 26.05.10, 11:18
        Bardzo dziękuje za te informacje smile chciałabym zapytać jeszcze:
        - ile jest kobiet na jednej sali w Koperniku?,
        - ile leży się w szpitalu po cesarce?
        - czy brać śpiworek dla dziecka do spania? jak wygląda jego kąpiel w
        szpitalu?
        - który lekarz i położna najlepiej zapisali się w pamięci?
        Bardzo dziękuję! To dla mnie bardzo ważne.
        • bpauli Re: c.c. w Koperniku w Łodzi 26.05.10, 12:21
          Ja leżałam na sali 5-osobowej, jest chyba jeszcze 3-osobowa i druga 5 -osobowa.
          Minusem tego oddziału jest to że sala porodowa jest pomiędzy salami dla położnic
          i wszystkie krzyki rodzących dokładnie słychać i trudno jest w nocy odpocząć jak
          się trafi dużo rodzących. Kiedy rodziłam było takie oblężenie że dziewczyny
          leżały też w innej części oddziału na ginekologii. Tak więc oddział jest bardzo
          mały i czasem, gdy jest dużo rodzących to trudno się dostać. Przed porodem
          możesz iść odwiedzić oddział to zobaczysz jak to wszystko wygląda.

Wszyscy lekarze są b. mili i co ważniejsze są fachowcami. Położne też są w
          porządku, bardzo dbają o dzieci więc czasem matki dostają od nich opieprz że nie
          chcą karmić piersią, ale potem pomagają i dają im leki hamujące laktację.

Ubranka można mieć swoje albo szpitalne. Dzieci owijają w kocyk, jak chcesz to
          możesz wziąć swój śpiworek. Jak pójdziesz zwiedzić oddział to się o wszystko
          wypytaj, o ubrania też.

Sporo informacji znajdziesz na forum edziecko ŁÓdzkie
          forum.gazeta.pl/forum/f,600,Lodzkie.html
          Przy cesarce każą się zgłosić jak akcja porodowa się już zacznie, bo uznają że
          dla dziecka jest lepiej jak samo pokaże, że jest gotowe do porodu.
          Życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka