10.03.04, 13:12
obecnie biore spironol, ale lekarz powiedzial zebym zastanowila sie nad
zmiana na Diane. dziewczyny jakie macie doswiadczenia zwiazane z tymi
prochami? ja po spironolu chudne jak szalona, a boje sie ze po diane bede
tyc. z drugiej strony poprawia on podobno skore duzo bardziej niz
spironol. ???
Obserwuj wątek
    • magda010 Re: diane 35 10.03.04, 14:45
      Po Diane sie nie tyje, cere poprawia bardzo. Jest to jednak silny lek i nalezy
      przeprowadzac badania kontrolne - proby watrobowe, morfologia. Jesli masz
      sklonnosci do zylakow to nie powinnas brac tych tabletek. Z reszta lekarz
      powinien sam ocenic, czy mozesz je brac, a ty sama zobaczysz jak twoj organizm
      na nie reaguje.
      • vecka Re: diane 35 10.03.04, 20:38
        Hej,

bralam diane dlugo, z przerwa jakas i bylo od samego poczatku ok, serio,
        zadnych efektow ubocznych, zadnego tycia itp...POtem przeszlam na cilest i mi
        wlosy zaczely bardzo wypadac..., potem regulon, to mnie mdlilo..., wiec
        wrocilam do diane na razuie, moze za jakis czas cos innego wyprobuje...,
        zobacze, ale nie obawiaj sie, jak nie sprobujesz, to sie nie przekonasz...,
        pozdrawiam...
        • madzi1 Re: diane 35 10.03.04, 23:59
          up, up
        • 1lele Re: diane 35 11.03.04, 12:34
          Veca, mam to samo przeszlam z Diane na Cilest i rowniez wypadaja mi wlosy. Nie
          wiedzialam czy to w jakis sposob laczyc ze soba, ale skoro innym tez sie
          zdarzylo...Odpowiedz prosze, od ktorego opakowania Clestu zauwazylas wypadanie
          wlosow (ja pod koniec 2 op.) i kiedy przestalo, czy jak bralas regulon to czy
          wlosy Ci nie wypadaly? Czy Twoja ginekolog jakos ten fakt skomentowala? Moja
          mowi ze przejscie nie powinno byc przyczyna wypadania wlosow. Ja chyba w ogole
          zrezygnuje z tabletek anty, chociaz innych skutkow ubocznych u siebie nie
          obserwuje.
          • vecka Re: diane 35 14.03.04, 03:13
            hej raz jeszcze LELE, powiem ci, ze moja pani ginekolog wypisala mi drugie
            opakowanie ciestu mimo, ze owiedzialam jeje , ze mi wslosy wypadaja...Zjadalm
            je, ale bylo jeszcze gorzej....Czytalam juz tutaj na forum o tym, ze po ciescie
            wypadaja wlosy, wiele dziewczyn to pisze... Ja jestem pewna, ze to po
            nim....Zaczely wypadac tak po 3 tygodniach, czyli po pierwszym listku...PO
            regulonie nie wiem czy cos sie by zmeinilo czy nie, bo zjadalm tylko jedno
            opakowanie i wrocilam do diane..., wiec ciezko mi cos sesnownego powiedziec...,
            ale bylo to bradzo niemile...Mysle, ze lekarze sa przekupywani i ze na chama
            wypisuja ten ciest..., bo wiele ososb sioe na niego skrzy...Siostra mojej
            kolezanki jadal ciest kilka lat i teraz w wieku 26 lat jestbchora na raka
            jajnika....POdejrzewam, ze to przypadek,ale wole nie testowac tego ciestu na
            sobie...POzdrawiam serdecznie....
    • 210977333q Re: diane 35 11.03.04, 00:06
      Biore Diane 35 od dwoch tygodni,przez pierwsze dni czulam mldlosci ,ale teraz
      czuje sie dobrze.Jedyne co to mam obrzmiale piersi.
    • lutka5 Re: diane 35 14.03.04, 17:33
      Brałam Diane 35 przez 7 miesięcy, na twarzy zrobiły mi się przebarwienia,
      których do dzisiaj nie mogę się pozbyć. Potraktuj poważnie ostrzeżenie o
      zrobieniu próby wątrobowej, gdyby moja gina miała o tym pojęcie to bym teraz
      tak nie wyglądała. Natomiast w trakcie brania pigułki wyrosło mi bardzo dużo
      nowych włosów, więc może po odstawieniu sytuacja się normuje i dlatego więcej
      ich wypada.
      PZDR
      • 1lele Re: diane 35 15.03.04, 09:09
        Dziekuje za odp., zatem mam pytanie, czy odstawienie Cilestu, spowoduje jeszcze
        wieksze wypadanie wlosow? Tak powiedziala mu doktor ginekolog-endokrynolog.
        Podlamalo mnie to kompletnie, bo skoro teraz mi wlosy wypadaja, a ma byc jesze
        gorzej....Napiszcie prosze jakie sa Wasze doswiadczenia i skutki po odstawieniu
        Cilestu?
        • vecka do 1lele 17.03.04, 19:49
          hej Lele,

nie wiem co Ci ta pani doktor nagadala, ale podejrzewam, ze gada tak zebys nie
          odstawiala cilestu..., pewnie jej placa z tego Cilestu za to, zeby go
          dziewczynom przepisywala...Mam wrazenie, ze mojej ginekolg placa, bo jak
          napisalam do niej kartke , ze po cielscie mi wypadaja wlosy i ze sie zle po nim
          czuje i wyraznie napisalam, ze chce cos innego( kartke zostawilam w rejstracji,
          bo juz nie bylo wolnych mijesc na zapisy do pani dr.), to nastepnego dnia znowu
          odebralm w rejstracji recepte na cielst...A jak ona sobie to wyobtraza?,
          wypadaja ci po nim wlosy i teraz masz go jesc od konca zycia, bo jak
          przestaniesz to olysiejesz calkiem? Zlej ja, idz dpo innego lekarza i niech ci
          cos innego wypisze..., ja wrocilam do diane, bo jakos inne mi tez nie sluzyly,
          ale jak przestalam brac cilest , to i wlosy przestaly wypadac..., wiec pani dr.
          chyba glupoty gada...Pozdrawiam...
    • mim_m Re: diane 35 18.03.04, 13:30
      Madzi, rzuć to w cholerę i spróbuj przejść na metody naturalne. Nic od nich nie
      wypada, nie tyje się ani nie chudnie, nie ma skutków ubocznych i jest więcej
      radości z seksu. Polecam metodę objawowo-termiczną.
      • szamponetka1 Re: diane 35 25.03.04, 17:49
        Moge tylko powiedzieć, ze na każdy organizm działa inaczej. Ja mam złe
        wspomnienia po diane 35. Pierwszy miesiąc był koszmarem mdłości, zawroty głowy
        + gwałtowne przybranie na wadze 4 kg przez 3 tygodnie, rok temu zrezygnowałam z
        tabletek i stosujemy z mężem prezerwatywy i jedyny minus to ponownie silne bóle
        podczas pierwszego dnia miesiaczki.
    • mim_m Re: diane 35 18.03.04, 13:36
      Madzi, rzuć to w cholerę i spróbuj przejść na metody naturalne. Nic od nich nie
      wypada, nie tyje się ani nie chudnie, nie ma skutków ubocznych i jest więcej
      radości z seksu. I w dodatku nie kosztuje to więcej niż 5 złotych (kupno
      termometru i zeszytu do zapisków)winkPolecam metodę objawowo-termiczną.
      • mamakaji Re: diane 35 18.03.04, 14:55
        Ja też polecam, w szczególności wszystkim którzy marzą o nieplanowanej ciąży!
        Poza tym chyba jestem niedoedukowana, na czym polega to "więcej radości z
        seksu"?
        • mim_m Re: diane 35 18.03.04, 15:13
          Widzę, że faktycznie, trochę jesteś niedoedukowana. Nie da się tego w skrócie
          na forum, trzeba by trochę fachowej literatury poczytać - polecam świetny
          podręcznik Kipleyów "Sztuka naturalnego planowania rodziny" (można go kupić w
          księgarniach internetowych). A co do nieplanowanej ciąży, to zaszły w nią co
          najmniej trzy moje koleżanki "lecące" na hormonach oraz jedna, która z mężem
          wybrała prezerwatywy. Tymczasem najskuteczniejsza z metod naturalnych, tzw.
          objawowo-termiczna ma wskaźnik Pearle'a taki, jak tabletki hormonalne. Może
          Twoja wiedza o naturalnym planowaniu rodziny ogranicza się do znajomości
          tzw. "kalendarzyka małżeńskiego", który wyszedł z użycia przed ostatnią epoką
          lodowcową? Warto by się w takim razie dokształcić.
          • romain Re: diane 35 18.03.04, 15:23
            mim_m do propagowania NPR to raczej nie jest odpowiednie miejsce, szczegolnie
            gdy ktoś chce uzyskać konkretne inf. na temat tabletek anty.
            Co do tego, że NPR jest najlepsze i najcudowniejsze - pozwól że każdy sam
            zadecyduje co dla niego dobre, i co mu daje spokój i satysfakcję z seksu.
          • vecka do mim_m i do mamakaji 18.03.04, 15:34
            hej dziewczyny,

nie chce nikogo urazic, ale chyba soe zgadazam z mamą Kaji, bo bardzo duzo
            czytam fachowej literatury nie tylko z zakresu antykoncepcji, ale tez medycyny
            ( duzo choruje i moja mama tez)i powiem wam, ze nie slyszalam aby metoda
            termiczna byla tak samo skuteczna jak pigiulki...POza tym chcialbym zauwazyc,
            a ,kieruje to do mim_m, ze ja np. przez dwa lata mialam ciagle temperature
            podwyzszona, bo mialam przewlekle zapalenie migdalaow..., potem mialam znowu
            temperature zroznicowana, bo przez 1,5 roku meczylam sie zapaleniam pecherza i
            kamieniami na nerce..., wiec ciezko by bylo ta temperature obiektywnie
            oceniac...Poza tym moznaby na tej temperaturze chyba polegac jakby sie zylo w
            idealnych warunkach, bez stresu, bez chorob, zadnych przeziebien, gryp, wirusow
            itp...Bardzo mala rzecz wystarczy, aby wzrosla temperatura ciala..., mialam tez
            np. podwyzszona temperature w wyniku stresu, na tle nerowym i jest to zjawisko
            powszechne,ludzie tak reaguja na stres..., a zyjemy w swiecie pelnym stresu...i
            uwazam, ze planowanie ciazy na podstawie temperatury ciala jest chore i
            nieodpowiedzialne wrecz...Mowisz, ze metoda ta jest skuteczna tak jak pigulki?,
            kopiuje ci fragment artykulu na temat tejze wlsanie metody i jeje skutecznosci:

Zmiany poziomu hormonów podczas cyklu miesiączkowego wywołują niewielkie zmiany
            temperatury podstawowej ciała. Trudność metody polega właśnie na tym, że
            różnice temperatury są niewielkie a czasem wręcz niemierzalne. Poza tym,
            wahania temperatury ciała mogą być spowodowane czynnikami pozahormonalnymi -
            np. chorobą. Wtedy skuteczność tej metody spada do
            zera.www.antykoncepcja.com.pl/naturalne3.htm

Z reszta nie trzeba byc wielkim uczonym , aby dopjsc do takiego wniosku, ze
            przy jakichkolwiek wahaniach temperatury, co zdaraza sie bardzo czesto, metoda
            ta jest beznadziejna.
            Poza tym apropo tej przyjemnosci, to jak kto woli..., skoro zamiast sie kochac
            rano ze swoim chlopakiem czy mezem wolisz sobie mierzyc temperature i robic
            jakies wykresy..., to twoj wybor...Moze nie masz sie czym zajomwac...albo
            jestes chora Katoliczka..., bez urazy...no i masz wielkie szczescie, ze jeszcze
            nie wpadals.Nawet bez metody termicznej mozna miec takie szczescie do jakiegos
            czasu , wiec nie jestes zadnym wyjatkiem. Pozdrawiam...
    • carrera2003 Re: diane 35 19.03.04, 08:21
      Brałam diane przez półtora roku i bylam BARDZO ZADOWOLONA! Bardzo żałuję że
      musiałm przestać - chodzi o to że nie można jej brać dłużej niż 18 - 20 mc.
      Stan skóry mi się poprawił - rewelacyjnie! A co do efektów ubocznych to zadnych
      nie zauważyłam.

Teraz zaczęłam brać cilest i po tym co przeczytałam - to az się boję! Mam
      nadzieję że nie zaczną mi wypadać włosy!
    • mim_m Re: diane 35 19.03.04, 10:05
      Moim zdaniem jest to bardzo dobre miejsce do propagowania NPR, bo jak widać
      większość tu obecnych bardzo mało o nim wie. Zawsze jest szansa, że ktoś wysili
      się, poczyta i spróbuje. Żal mi wszystkich tych, którzy się męczą z tymi
      tabletkami, prezerwatywami i innymi gadżetami, od których mdli, wypadają włosy
      i robi się mnóstwo innych niemiłych rzeczy, o których wiele można poczytać na
      tym forum (i usłyszeć od koleżanek na aerobiku), więc nigdy nie zaszkodzi
      podzielić się wiedzą i doświadczeniem.
      A co do skuteczności, istnieją badania potwierdzające skuteczność npr
      (wystarczy dobrze poszukać, a nie tylko czytać ulotki producentów pigułek), a i
      życie uczy, że to dobrze działa - mam tego przykłady na sobie i wielu
      zadowolonych zaprzyjaźnionych małżeństwach. Jak to mówili starożytni, mądrej
      głowie dość dwie słowiewink))
      • romain Re: diane 35 19.03.04, 10:28
        mim_m napisała:

> Moim zdaniem jest to bardzo dobre miejsce do propagowania NPR, bo jak widać
        > większość tu obecnych bardzo mało o nim wie
        Możwe większość obecnych tu kobiet ma inne podejście do spraw seksu,
        antykoncepcji i płodności??Może częśc stosowała NPR, może są i takie, które się
        zawiodły??
        Żal mi wszystkich tych, którzy się męczą z tymi
        > tabletkami, prezerwatywami i innymi gadżetami, od których mdli, wypadają
        włosy
        > i robi się mnóstwo innych niemiłych rzeczy, o których wiele można poczytać na
        > tym forum (i usłyszeć od koleżanek na aerobiku), więc nigdy nie zaszkodzi
        > podzielić się wiedzą i doświadczeniem.

Gdybym była złośliwa napisałabym, że mi żal wszystkich tych którzy męczą się z
        tym termometrami, śluzem, obserwacjami wstrzemiezliwościa i nieplanowanymi
        ciązami. Ale mi nie jest żal!!bo każdy decyduje za siebie i ma swoją hierarchie
        wartości!!a to co służy jednym nie zawsze jest dobre dla innych!!POZWÓL
        kazdemu decydować za siebie, i zostaw ocenę i decyzję tej osobie!!
        poza tym, podkreślam raz jeszcze, jeśli ktoś miałby ochotę stosować NPR
        zajrzałby na odpowiednia stronę, dkonsultował się z odpowiednią
        sobą.Umieszczanie informacji o NPR tam, gdzie rzecz dotyczy antykoncepcji
        hormonalnej i proponowanie NPR jako jej alternatywy jest dla mnie jednoznaczne!
        • mim_m Re: diane 35 19.03.04, 10:58
          A gdzie tu jest napisane, że jest to forum antykoncepcyjne i że rzecz dotyczy
          tylko antykoncjepcji? Nie sądzę, żeby dzielenie się swoją wiedzą komuś miało
          zaszkodzić, natomiast jej brak zwykle zwraca się przeciwko nam. Każdy decyduje
          sam, ale musi wiedzieć, co ma do wyboru. A czy tu jest jakiś wybór? Jedne
          tabletki zamiast innych? Wybór między mdłościami a depresją? O to właśnie
          chodzi - pozwólmy decydować. I nie wybierajmy za innych. Mnóstwo osób myśli, że
          naturalne metody to kalendarzyk, łut szczęścia i nerwowe liczenie dni do
          miesiączki, więc nawet się tym nie interesują. Jesteś za tym, żeby pozwolić im
          pozostawać w takim przeświadczeniu? W imię czego ograniczać im dostęp do
          informacji? Niech sami decydują. Ja dzielę się doświadczeniami, które są bardzo
          pozytywne, a nie żadnymi wydumanymi teoriami - sama praktykuję NPR. Jak to może
          komuś zaszkodzić?
          • romain Re: diane 35 19.03.04, 11:09
            mim_m napisała:

> A gdzie tu jest napisane, że jest to forum antykoncepcyjne i że rzecz dotyczy
            > tylko antykoncjepcji? Nie sądzę, żeby dzielenie się swoją wiedzą komuś miało
            > zaszkodzić, natomiast jej brak zwykle zwraca się przeciwko nam. Każdy
            decyduje
            > sam, ale musi wiedzieć, co ma do wyboru. A czy tu jest jakiś wybór? Jedne
            > tabletki zamiast innych? Wybór między mdłościami a depresją? O to właśnie
            > chodzi - pozwólmy decydować. I nie wybierajmy za innych. Mnóstwo osób myśli,
            że
            >
            > naturalne metody to kalendarzyk, łut szczęścia i nerwowe liczenie dni do
            > miesiączki, więc nawet się tym nie interesują. Jesteś za tym, żeby pozwolić
            im
            > pozostawać w takim przeświadczeniu? W imię czego ograniczać im dostęp do
            > informacji? Niech sami decydują. Ja dzielę się doświadczeniami, które są
            bardzo
            >
            > pozytywne, a nie żadnymi wydumanymi teoriami - sama praktykuję NPR. Jak to
            może
            >
            > komuś zaszkodzić?
            a czy ja mówie że to forum jest tylko o antykoncepcji??
            pomyśl, gdybym weszła na temat dotyczący NPR i zaczęla zachwalać tabletki
            antykoncepcyjne....?tylko o to mi chodzi,
            dostęp do informacji ..., czy tak nazywasz to co robisz?
            już napisałam co sądze na temat pisania wszędzie, gdzie pojawia się
            antykoncepcja hormonalna o NPR
            twoje starania i chęć niesienia kaganka oświaty może mieć zupełnie przeciwny
            skutek,
            powtarzam, pozwól każdemu decydować za siebie, w sprawie tego co chce i
            powinien wiedziec o NPR także, gdyż dla niektórych, choć może ci sie to wydac
            niezrozumiale, NPR nie jest warte uwagi - niech tak zostanie!!
            gdy ktoś bedzie mial ochote dowiedziec sie wiecej, na pewno sie dowie - od
            czego jest chociazby internet!!

• lilith76 Re: diane 35 19.03.04, 13:15
              to forum o zdrowiu kobiety i sądzę, że informacje o NPR mogą sie tu pokazywać.
              skoro odzywają się fanki stosunku przerywanego, to i takie kobiety też mogą.
              osoba wchodząca na to forum powinna mieć pełne spektrum informacji o
              antykoncepcji, a już od jej preferencji i nastawienia zależy co wybierze.
              dzięki odwiedzinom na tym forum dowiedziałam się trochę o NPR i choć - z
              lenistwa i cudownie podwyższonego libido w okresie płodności okołoowulacyjnej -
              nie będę z tego korzystać, to takie informacje mnie nie rażą. choć może razić
              forma ich przekazania, która sugeruje narzucanie swoich przekonań i zarzuca
              innym nie dbanie o swoje zdrowie.
              • vecka do mim_m 20.03.04, 13:17
                hej,

nie przesadzaj z tymi mdlosciami i depresja...Powiem ci kochana, ze ja zanim
                zaczelam brac pigulki, to meczylam sie z depresja bardzo dlugo, a branie
                pigulek mi ja nieco zlagodzilo...Moze moje wahania nastrojow byly spowodowane
                wlasnie wahaniami hormonalnymi i nie kazda kobieta ma mdlosci , depresje i jej
                wlosy wypdaja po pigulkach..MNie to bardzo sluzy...,a to ze po cilescie mi
                zaczely wlosy wypadac, to nie oznacza, ze to koiec swiata...Czlowiek roznie
                regauje na rozne leki i ty tez mozesz miec mdlosci po kazdym leku, po kazdym
                antybiotyku ..., wiec na to nie ma reguly..., wiec ty tez nie jestes
                doskonala...A jak bedziesz musiala wiac jakis lek, to niestety twoja wspaniala
                metode diabli wezma...Jak sie troche zmeczysz, zdenerwujesz...., pojdziesz spac
                nieco pozniej przez kilka dni, to tez mozesz swojej temperatury nie
                wybadac....i wtedy przerabane....
                • madzi1 Re: do mim_m 21.03.04, 00:04
                  no nie, zagladam po dluzszym czasie do watku ktory zalozylam, widze duzo
                  odpowiedzi i mysle sobie "ooo fajnie moze czegos ciekawego sie dowiem", a tu
                  jakis mim_m zapodaje o npr,
                  mim_m jezeli chcesz szerzyc swoje poglady na forum o npr to zaloz watek o takim
                  tytule i bedzie po klopocie, tymczasem nie mow mi zebym rzucila w cholere
                  hormony i inne zeby miec radosc z seksu,
                  w swoim watku ani razu nie wspomnialam o tym ze biore hormony w celach
                  antykoncepcyjnych wiec nie wiem skad ci sie to wzielo
                  wiekszosc z was pewnie nie slyszala o spironolu ktory teraz biore bo to nie
                  jest antykoncept, stad moje pytanie czy zmieniac go na diane ktora w sumie jest
                  antykonceptem, tylko ze ja narazie nie potrzebuje antykoncepcji
                  no i wlasnie jak to jest czy po odstawieniu diany naparawde powraca tradzik i
                  to jeszcze gorszy?? czy po kazdych hormonach powraca? to po cholere mam je brac
                  skoro nie lecza tylko chwilowo likwiduja? to co robic zeby sie go na dobre
                  pozbyc?!?
                  a moze spytac lekarza o cos innego a nie o diane?
                  • sillia Re: do mim_m 26.03.04, 08:39
                    Podciągam ten wątek bo też właśnie zaczynam brać Dianę.
                    Do Madzi1: ja już kiedyś brałam Diane przez prawie rok i nie mam po niej
                    żadnych koszmarnych wspomnień. Cera mi się trochę poprawiła (wcześniej nie było
                    dnia, żeby coś mi nie wyskoczyło, na Dianie to były sporadyczne przypadki),
                    tycia nie zauważyłam, chudnięcia też nie, apetyt w normie. Właściwie to czułam
                    się prawie tak, jakbym jej nie brała. Co do Twojego pytania o nawroty trądziku -
                    u mnie nie wrócił. Cera pogorszyła mi się tylko na jakieś 1,5 miesiąca zaraz
                    po odstawieniu, ale potem wszystko wróciło do normy. No, prawie wszystko, bo
                    okresu i tak nie miałam, ale to już specyfika mojego organizmu sad
                    Ja radziłabym Ci spróbować jednak Diany - każdy organizm jest inny a może
                    akurat w Twoim przypadku okaże się dobrym lekiem.
                    Pozdrawiam,
                    Sillia
    • monika.antepowicz Re: diane 35 23.03.04, 23:49
      można brać oba preparaty jednocześnie- ich dziłąnie sumuje się, bo maja rózny
      punkt uchwytu( a moze w przyszłości pojawi sie Yasmin- praptrat lączący zalety
      dioane i spironolu
    • mania333 Re: diane 35 24.03.04, 00:00
      W jakiej dawce bierzesz Spironol?
      • madzi1 Re: diane 35 24.03.04, 14:18
        w dawce 100 mg, no tak ale nie chce sie faszerowac rownoczesnie diane i
        spironolem
    • agnespot Re: diane 35 -nigdy więcej!!! 25.03.04, 15:22
      Biorę DIANE 35 "od zawsze" tzn od jakiś 10 lat z przerwą na ciążę.Chodzę do
      podobno dobrego lekarza,który zlecał mi wykonanie badań krwi, prób wątrobowych
      itd i tylko pytał czy po tej DIANE dobrze się czuję.Czułam się dobrze.Aż
      wczoraj poszłam do innego ginekologa-przez czysty przypadek, bo do tego miojego
      nie było miejsc, a tabletki mi się skończyły...I co? Mam ponad 2 cm mięśniaka
      na przedniej ścianie macicy i nowa Pani doktor za głowę się złapała,że DIANE
      brałam tak długo. DIANA ma dużą dawkę estrogenów, które są doskonałą pożywką
      dla mięśniaka, w końcu to nowotwór!Łagodny, ale zawsze...Jestem załamana. Nie
      chcę widzieć na oczy DIANE ani tego rutyniarza, którego nazywałam kiedyś Dobrym
      Lekarzem. Zastanów się czy musisz brać akurat DIANE-to spora dawka hormonów!pzdr
      • vecka DO agnespot 28.03.04, 03:23
        hej,
        weisz, diane przez 10 lat tpo na pewno nie bylo dobre posuniecie, ale powiem
        ci, ze moja mama nigdy nuie dotknela sie zadnego hormonu, bo uwazala ze wsyztko
        tego typu jest rakotworcze i tez latami miala miesnaiki macicy, a 2 lata temu
        nawet zachorowala na raka jajnika i jest po operacji i chemi..., wiec powiem
        ci, ze tak naprawde to nie wiesz czy ten miesniak jest od diane..Wiele kobiet
        ma miesniaki i nie sa one grozne, ale trzeba je kontrolowac, bo moze cos sie z
        nich zrobic...Pozdrawiam.
    • beciaw77 Re: diane 35 25.03.04, 16:12
      Ja też brałam Diane...kilka lat temu pożegnałam ją bez żalu...przeszłam na inne
      niekoniecznie naturalne MPR ale w ciąże zaszłam wtedy kiedy sama tego chciałam
      więc myslę że każdy sposób jest dobry o ile skuteczny i nikomu nie wyrzadza
      krzywdy! Jeśli komus odpowiadaja tebletki-to je łyka jeśli termometr to mierzy
      a jeśli kubeł zimnej wody zamiast to musi suszyć włosywink a tak serio... Brałam
      Diane prawie dwa lata...Pierwszy rok suuuuuper! Lsniace włosy piekna cera
      regularne miesiaczki zero stresu zwiazanego z obcowaniem z ukochanym... do
      czasu...
      Po roku zaczęła się grzybica z którą nie mogłam sie uporać przez kolejne dwa
      lata! Nadżerka-mimo iz nie rodziłam! Dziwne mdłości i wymioty-myślałam że to
      ciąża, lekarz zlecił badania watrobowe bo podejrzewał że to skutek uboczny
      Diane...a później tycie tycie tycie...pulchne wielkie posladki duzy biust i
      sterczacy brzuch!Odstawiłam Diane i wolniutko wszystko wróciło do normy...Nie
      przesądzam wpływu leku na moje dolegliwości...może to czysty przypadek? Ale
      wyrażam tylko swoją opinię...Mnie Diane słuzyło ale bardzo krótko-już po nia
      nie siegne! Teraz znów mam okragłe posladki, duzy biust i sterczący brzuszek...
      ale to juz inna 31tygodniowa historia...
      POZDRAWIAM!
      To fak o czym pisały niektóre z Was!Czasem trzeba spróbowac żeby się przekonac!
      Nie ma takich tabletek które służa wszystkim jednakowo bo kazdy organizm jest
      inny!To co dla mnie dobre innej może sprawić zawód i kłopoty!
      Powodzenia!
      Ciumki!
      Becia
    • romain Re: diane 35 25.03.04, 19:00
      Niedługo okaże się że Diane 35 jest odpowiedzialna za całe zło tego świata...
      a tak nie jest, nie można wszystkich dolegliwości jakie wymieniacie złożyć na
      Diane!!!!
      jednym może ona służyć innym nie ale to nie trucizna o opóźnionym działaniu!
      • vecka zgadzam sie z Romain 28.03.04, 03:28
        wiesz,

ja biore diane trzeci rok z mala przerwa i w miedzy czasie tyle chorowalam,
        wylezlam sie w szpitalach i nakroili mnie tez niemalo,ale to na pewno nie bylo
        od diane, bo od ponad pol roku jakos wrocilam do zdrowia i biore dzien tak jak
        braalm wczesniej..., wiec nie mozna kazdej rzeczy zwlac na pigulki...Tak jak
        pisalam wczesniej, moja mama nigy sie nie dotknela pigulek i zadnych hormonow ,
        a miala miesniaki i jest po raku jajnika( nie jest obciazaona gentycznie).
        Gdyby brala jakies hormony cala wina by zostala zwalona na nie .....
        • leonardino Re: zgadzam sie z Romain 03.04.04, 15:39
          czescsmile mam pytanie...biore diane 1 miesiąc, wiem że to krótko i na efekty
          trzeba czekac itp..nie mam żadnych skutków ubocznych- ani mdłości ani bóli nóg
          ani piersi ani zmiany nastroju i innych.. mialam problemy z tradzikiem i
          zgłosiłam sie do dermatologa, brałam teralysal i aknemycin który mi pomógł w
          taki sposób ze pozbyłam sie tych małych okropnych grudek... natomiast mam duzy
          łojotok i dlatego pojawiały sie nowe pryszcze..moje pytanie wię c jest takie:
          czy na poczatku pojawia sie wiecej pryszczy?? czy najpierw musi WYJSC wszystko(
          ze tak to nazwebig_grin) ?? miałam zawsze dużo krost na dekolcie i plecach bo
          tetralysalu znikneły ale pozostały białe plamki..teraz i zaskórniki. teraz to
          wszystko wyłazi. i nie wiem czy tak ma byc bo mój deramtolog stwierdził ze sie
          zdarza... pozdrowieniasmile
    • aicha_25 Re: diane 35 06.04.04, 14:23
      A czy Ty diane i spironol bierzesz tylko na cere????? To niezle Cie
      faszeruja...sad
    • aicha_25 Re: diane 35 06.04.04, 14:32
      Pytanie bylo do madzi1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka