Dodaj do ulubionych

alkohol a aspiryna

01.07.10, 08:26
Co powiecie o tym zeby w trakcie picia alkoholu wziazc 2 tabletki aspiryny.nie
ma sie pozniej kaca. alkohol jest lepiej rozkladany w organizmie.nie wiem
tylko czy na dluzsza metę nie powoduje to jakichs szkod w organizmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: alkohol a aspiryna IP: *.mielec.mm.pl 01.07.10, 08:35
      O to trzeba zapytac watrobesmile
      • helen.1 Re: alkohol a aspiryna 01.07.10, 08:47
        smile
      • kasiak37 Re: alkohol a aspiryna 01.07.10, 11:53
        ...i sluzowke zoladkasmile
    • sundry Re: alkohol a aspiryna 01.07.10, 09:15
      Niestety, dla wątroby jest to duże obciążenie.A skąd teoria,że nie
      ma się później kaca? Dla mnie to masakryczne połączenie.
    • Gość: . Re: alkohol a aspiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 11:29
      jak nie chcesz miec wielkiego kaca to wypij sok z wycisnietych dwoch cytryn tak
      godziene przed impreza..to spora dawka wit c ktora łagodzi skutki kaca..nie ma
      nigdy czegos takiego jak brak kaca po piciu alkoholu - zawsze jest ale roznie
      odczuwany, mozesz po prostu go załagodzic..
      • Gość: helen.1 Re: alkohol a aspiryna IP: 193.107.198.* 01.07.10, 12:24
        no skad wiem ano stad ze ostatnio tak zrobiłam 2 razy i naprawde na nastepny
        dzien zero objaw kaca.CZułam sie normalnie.Tylko mnie to troche zastanawia,moze
        znajdzie sie ktos madry i wyjasni co sie dzieje gdy sie polaczy te 2 skladniki.
        • lulu2.0 Re: alkohol a aspiryna 01.07.10, 13:00
          Połączenie alkoholu z aspiryną zwiększają ryzyko wystąpienia wrzodów
          żołądka,uszkadzasz błonę śluzową żołądka i mogą wystąpić
          krwawienia.Ponadto aspiryna może podwyższyć dostępność
          etanolu,nasilając odurzające działanie spożytej ilości alkoholu.
          • Gość: helen.1 Re: alkohol a aspiryna IP: *.chello.pl 01.07.10, 15:12
            no nie wiem, wypiłam z litr wina chyba wtedy .NOrmalnie bym chyba padla a wtedy
            czulam tylko troche w glowie . naprawde nie czuc bylo ile wypiłam. wiec jak sie
            ma to do Twojej wypowiedzi ze nasila odurzenie?ja bym powiedziala ze wrecz
            przeciwnie.
            • Gość: ja Re: alkohol a aspiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 17:37
              Do czasu niestety...
            • Gość: ale tu jest syf Re: alkohol a aspiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 19:07
              Gość portalu: helen.1 napisał(a):

> no nie wiem, wypiłam z litr wina chyba wtedy .NOrmalnie bym chyba padla a wtedy
              > czulam tylko troche w glowie . naprawde nie czuc bylo ile wypiłam. wiec jak sie
              > ma to do Twojej wypowiedzi ze nasila odurzenie?ja bym powiedziala ze wrecz
              > przeciwnie.

jestes strasznie arogancka i przemądrzała, po cholere pytasz o opinie skoro
              żadnej nie przyjmujesz do siebie..rozleci ci sie watroba i pozniej bedziesz
              płakac..a jak nie chcesz miec kaca to nie chlaj tyle i po problemie..
              • Gość: p Re: alkohol a aspiryna IP: *.ksknet.pl 21.09.14, 01:23
                Hehe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka