Dodaj do ulubionych

Co wystarczy?

IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 10:50
Pani doktor!
Chciałabym wiedzieć co wystarczy aby doszło do zapłodnienia. Czy kontakt
wydzieliny (tej tuż przed wtryskiem) na bieliźnie mężczyzny ze śluzem na
bieliźnie kobiety może spowodować ciążę? Jeśli nie to co wystarczy?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Co wystarczy? 12.08.01, 22:32
      Aby doszło do zapłodnienia plemnik(który zazwyczaj jest bardzo żywotny) musi
      dostać się do dróg rodnych kobiety.Może dostac się nawet na sluzówke sromu, czy
      do przedsionka pochwy i "wwędrowac" przez szyjkę do jamy macicy i jajowodu.
      Nie rozumiem sytuacji- co się dzieje z tym śluzem z bielizny, z któerym
      połączył się plemnik- czy chodzi o pieszczoty z wytryskiem na bielizne w
      okolicy genitalnej?MA
      • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 22:10
        Nie pani doktor. Chodzi o pieszczoty przy których częśc nasienia wydostaje się
        na zewnątrz ale to nie wytrysk i styka się ze śluzem na bieliźnie kobiety. Czy
        może dojść do zapłodnienia?
        • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 22:12
          A co jeśli nasienie z bielizny mężczyzny ( to przed wytryskiem) zetknie się ze
          sromem kobiety?
    • monika.antepowicz Re: Co wystarczy? 17.08.01, 00:43
      Jeśli pierwsza kropla wydzieliny z cewki moczowej przed wytryskiem zxetknie się
      ze sromem kobiety, to może dojsć do zapłodnienia!MA
      • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:10
        Nawet jeśli znajduje się na bieliźnie???
        Zdarzyła mi się taka sytuacja z moim chłopakiem a teraz okres nie pojawił się w
        dniu w którym powinien. Czy mogło mieć na to wpływ przyjmowanie przeze mnie
        leku o nazwie CASTAGNUS przepisanego przez ginekologa?
        • monika.antepowicz Re: Co wystarczy? 17.08.01, 23:12
          Castzgnus może powodować przesuniecie miesiaczki, ale najprościej byłoby
          wykonać prosty test ciążowy.MA
          • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 13:06
            Doszłam do takiego samego wniosku jak pani doktor i wykonałam test. Nie wskazał
            on ciąży, więc to chyba wina CASTAGNUS. A czy to, że test wykonałam z
            południowego a nie rannego moczu może mieć jakiś wpływ na wynik?
            • monika.antepowicz Re: Co wystarczy? 19.08.01, 00:07
              Większość testów ma wystarczająca czułość, by do badanie był odpowiedni nie
              tylko skoncentrowany mocz poranny, ale mozna je wykonać o każdej porze.MA
              • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 10:23
                CZyli mój wynik jest prawdziwy ( o ile nie znalazłam się w tych 0,4% kiedy to
                test się myli)?
                A co z CASTAGNUS? O ile może spóźnić się miesiączka?
                • monika.antepowicz Re: Co wystarczy? 19.08.01, 21:04
                  Nawet o kilka dni. Ale też nie bez znaczenia jest stres! i pogoda (słońce)MA
                  • Gość: Auuuu Re: Co wystarczy? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:05
                    A czy może zdarzyć się tak, że w ogóle nie dostanę okresu?
                    Czy powinnam powtórzyć test aby upewnić się co do prawdziwości wyniku?
                    • Gość: toga widze, ze p. doktor wykazuje anielska cierpliwosc.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 22:58
                      • Gość: Auuu Re: widze, ze p. doktor wykazuje anielska cierpliwosc.... IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:09
                        I dlatego właśnie jest wspaniała. Rzeczywiście jestem chyba trochę męcząca ale
                        w normalnym życiu jestem bardzo nieśmiała i nie miałabym odwagi zadać
                        wszystkich nurtujących mnie pytań. Dziękuję pani doktor za odpowiedzi, jestem
                        za nie wdzięczna. Dziękuję za wsparcie. I przepraszam za kłopot!
                        • monika.antepowicz Re: widze, ze p. doktor wykazuje anielska cierpliwosc.... 20.08.01, 23:57
                          Bez przesady . Ja wiele lat pracowałam w telefonie zaufania i wiele razy
                          dzwoniły Panie bardziej doświadczone, a jednak mocno niedoinformowane, co jest
                          winą i edukacji i samych lekarzy, ktorzy nie mają czasu na rozmowę z pacjentka.
                          Test ciązowy wykazuje ciaze w terminie miesiaczki- około 10 dni od ewentuanego
                          stosunku czy dostania się nasienia do dróg rodnych. Może Pani oczywiscie po
                          kilku dniach powtórzyć test. Ale według mnie jest Pani tak zakłopotana i
                          zestresowana ta sytuacja, ze nawet ten stan, upały i słońce oraz castagnus
                          mogły wpłynać na przesuniecie miesiączki. Serdecznie pozdrawiam.MA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka