Gość: Żmija IP: *.eltronik.net.pl 28.07.10, 17:45 witam zrobiłam badanie na bhgc 6 dni od owulacji i wynik mam 7,3 moge sie juz delikatnie cieszyc ?? (normy sa rózne i ciezko mi sie połapac ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: pytanie o bhcg 28.07.10, 19:30 Normy powinnaś mieć na wyniku bo każde labolatorium ma swoje. Nie możesz porównywać swojego wyniku do norm podanych w necie bo jednoznacznych nie ma. Powtórz betę i sprawdż jak przyrasta najlepiej po 48 godzinach. Pewnie to fasolka, czego życzę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żmija Re: pytanie o bhcg IP: *.eltronik.net.pl 28.07.10, 19:56 mam norme dopero od 4 tygodnia ciąży a wczesniejszych norm brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodamama Re: pytanie o bhcg IP: *.master.pl 28.07.10, 20:52 Skoro normy są podane od 4 tygodnia ciąży (licząc pewnie od okresu- bo mogą być liczone od zapłodnienia), to wtedy dopiero zrób beta hcg- to przecież proste ;-P Wcześniej nie ma sensu robić badania, bo może nic nie wykryć, bo będzie za niskie stężenie hormonu mimo ciąży... Cierpliwości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurp Re: pytanie o bhcg IP: *.jmdi.pl 29.07.10, 06:10 poczytaj coś o implantacji zarodka - zarodek zagnieżdża się ok 6-7 dnia po zapłodnieniu a czasem nawet i później, poza tym bywają ciąże biohemiczne, więc robienie testów tym bardziej kosztownych z krwi to tylko torturowanie siebie. Tak więc minimum to 10-11 dni od owu żeby mieć jakis sensowny wynik Odpowiedz Link Zgłoś