Dodaj do ulubionych

kto mądry niech pomoże

IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 13:59
nie krzyczcie tylko żem niedouczona smile Założyłam się z koleżanką i potrzebuję silnych argumentów.

Pytanie:
Czy z sexu z 4dc, lub 28dc przy cyklach 32/33 można zajść w ciąże? Okres się spóźnia już 4ty dzień, ja twierdzę, że nie można, koleżanka wręcz przeciwnie. Jak to jest?
Jest taka możliwość?

Dzięki wink
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: kto mądry niech pomoże 13.10.10, 14:25
      Teoretycznie można, bo nie masz pewności że kolejny cykl też będzie miał 32 lub 33 dni.
      Może akurat byłby krótszy i wtedy możliwa jest ciąża w tych dwóch dniach o jakich piszesz.
      Ja miałam cykle 30 dniowe a zaszłam w ciążę po 20 dc.
      I niby nie powinnam smile
      Zerknij tutaj na fazy (szczególnie 2 i 3):
      babyonline.pl/starania_o_dziecko_przygotuj_sie_do_ciazy_artykul,5641.html
      • mama-1983 Re: kto mądry niech pomoże 13.10.10, 14:28
        można...
    • yula Re: kto mądry niech pomoże 13.10.10, 14:56
      organizm człowieka to nie maszyna i wszystko jest możliwe :p Prawdopodobieństwo tego jest małe.
      • Gość: erer Re: kto mądry niech pomoże IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.10, 17:55
        Wszystko jest mozliwe, wiec mozecie gdybac.
    • green_land Re: kto mądry niech pomoże 13.10.10, 20:03
      Niedawno w ciążę zaszła kobieta, która... juz była w ciażysmile))

Przegrałąśsmile
      • Gość: gość Re: kto mądry niech pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 13:11
        Chodzi o to, że sex był po kilkutygodniowej przerwie dopiero 28 dc, teraz jest już 35 dc i okresu brak.
        Żadnych stresów, które mogły przesunąć owulację, żadnych diet, lekarstw itd...
        Czy to możliwe, żeby brak okresu oznaczał ciąże?
        • bystra_26 zrób test ciążowy 14.10.10, 15:01
          Brak okresu najczęściej oznacza ciążę, więc test wszystko wyjaśni, jeśli zaszłaś przed 28dc. Dla seksu 28dc test bym robiła dopiero za dwa tygodnie. Organizm jest zbyt złożony, żebyś potrafiła zrozumieć zawsze, dlaczego w danym cyklu przesunął owulację.
          • Gość: gość Re: zrób test ciążowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 09:24
            No nic, w takim razie pozostaje tylko poczekać 2 tyg. i robić test.

Ale powiem szczerze, że jeśli "coś z tego będzie" to nic mnie już w życiu nie zdziwi.
            • em.haa Re: zrób test ciążowy 15.10.10, 11:39
              Jak Ci nie szkoda 15zł to zrób dobry test ciążowy 10-12 dni po stosunku, albo zainwestuj drugie tyle na BeteHCG.
              • Gość: gość Re: zrób test ciążowy IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 14:17
                Nie szkoda mi, ale już nie trzeba smile doszedł okres smile

Dziękuję za wpisy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka