Dodaj do ulubionych

Sposoby na cellulit

• Gość: Alyna To w końcu choroba, czy nie?! IP: *.zg1.do.owoc1.pawluk.org 24.07.11, 00:56
      W nagłówku na stronie głównej jest: "Cellulit to choroba,a nie defekt", natomiast w lidzie: "Cellulit to nie choroba ale kosmetyczny defekt". Nie czytałam wszystkich komentarzy, a tylko kilka pierwszych, ale i tak jestem w szoku, że nikt nie zauważył tak rażącej niekonsekwencji. Jeśli to zabieg marketingowy, to bardzo nieetyczny - wprowadzenie w błąd za pomocą informacji o tematyce zdrowotnej może mieć poważne konsekwencje...
    • maria-gabinet Sposoby na cellulit 20.10.11, 17:15
      W walce z cellulitem zdecydowanie polecam masaże izometryczne, nie należą do najprzyjemniejszych, trzeba poświecić trochę czasu, ale efekt jest bardzo dobry i trwały. Uważać należy, jeśli dodatkowo występują u nas żylaki ud/podudzi - wtedy jakiekolwiek masaże przeciwwskazane!
    • ladiaa Re: Sposoby na cellulit 16.12.11, 12:26
      Pozwolę się wtrącić tongue_out Pierwsza sprawa – autorce któregoś wcześniejszego postu chodziło o to, że cellulit to defekt kosmetyczny, a celluLITIS to choroba. Zresztą wpiszcie jedno i drugie słowo w google, zobaczcie zdjęcia i na pewno zauważycie różnicę – nasza pomarańczowa skórka to nic przy takiej chorobie skóry sad

Druga sprawa – chciałam zapytac o 2 sposoby na forum, o których nie było jeszcze mowy. Czy któraś z Was chodziła na vacu? Nie jest to zbyt męczące, tzn. chodzi mi o to, czy trudno wytrzymać w tej parze? Likwiduje też cellulit czy działa tylko odchudzająco? I jeszcze chciałam zapytać, czy któraś z Was stosowała jakieś suplementy diety w walce z cellulitem? Słyszałam o dwóch – Cellinea i Cellisana. Znacie je? Działają? Bo ja właściwie nie chcę chudnąć, tylko pozbyć się cellulitu, a zewnętrzne metody nie dają sobie rady z moją skórą... sad Przyjdzie wiosna, a ja znów będę wstydzić się założyć krótsze sukienki uncertain
      • atramentowa7 Re: Sposoby na cellulit 20.12.11, 10:59
        ladiaa napisała:
        > Druga sprawa – chciałam zapytac o 2 sposoby na forum, o których nie było
        > jeszcze mowy. Czy któraś z Was chodziła na vacu? Nie jest to zbyt męczące, tzn.
        > chodzi mi o to, czy trudno wytrzymać w tej parze? Likwiduje też cellulit czy d
        > ziała tylko odchudzająco?

Chodziłam na vacu 2 miesiące, kupiłam karnet w fajnej cenie, więc to mnie najbardziej skusiło, żeby spróbować. Nie jest to nieprzyjemne, ale w długich spodniach nie wejdziesz wink Oprócz tego, że faktycznie odchudza (ale to też efekt tego, że ćwiczysz), to wygładza skórę, ale szczerze – nie zauważyłam u siebie całkowitego zaniku cellulitu tongue_out No, ale opinie na ten temat słyszała różne...

I jeszcze chciałam zapytać, czy któraś z Was stosował
        > a jakieś suplementy diety w walce z cellulitem? Słyszałam o dwóch – Celli
        > nea i Cellisana. Znacie je? Działają? Bo ja właściwie nie chcę chudnąć, tylko p
        > ozbyć się cellulitu, a zewnętrzne metody nie dają sobie rady z moją skórą... sad
        > Przyjdzie wiosna, a ja znów będę wstydzić się założyć krótsze sukienki uncertain

Moja znajoma brała akurat te tabletki Cellinea i dla mnie efekt był widoczny (chodzimy razem na basen), więc wnioskuję, że działają smile Być może sama zdecyduję się na ich łykanie, ale to przed wyjazdem na wczasy latem.
        • ladiaa Re: Sposoby na cellulit 23.12.11, 14:40
          atramentowa7 napisała:
          > Chodziłam na vacu 2 miesiące, kupiłam karnet w fajnej cenie, więc to mnie najba
          > rdziej skusiło, żeby spróbować. Nie jest to nieprzyjemne, ale w długich spodnia
          > ch nie wejdziesz wink Oprócz tego, że faktycznie odchudza (ale to też efekt tego,
          > że ćwiczysz), to wygładza skórę, ale szczerze – nie zauważyłam u siebie
          > całkowitego zaniku cellulitu tongue_out No, ale opinie na ten temat słyszała różne...

A jak długo trwały u Ciebie jedne zajęcia na vacu? Co ile dni chodziłaś?

> Moja znajoma brała akurat te tabletki Cellinea i dla mnie efekt był widoczny (c
          > hodzimy razem na basen), więc wnioskuję, że działają smile Być może sama zdecyduję
          > się na ich łykanie, ale to przed wyjazdem na wczasy latem.

A czy wiesz, jak długo należy brać te tabletki? I czy przy ich braniu należy zwrócić uwagę np. na dietę albo jakieś ćwiczenia są wskazane? Tutaj na forum nie mogę znaleźć odpowiedzi, więc dlatego tak pytam smile
          • atramentowa7 Re: Sposoby na cellulit 09.01.12, 11:59
            ladiaa napisała:
            > A jak długo trwały u Ciebie jedne zajęcia na vacu? Co ile dni chodziłaś?

30 minut, na poczatku chodziłam ze 3 razy w tygodniu (tak zalecali, nawet częściej, ale nie wyrabiałam czasowo), ale potem już 2 razy na tydzień.

> A czy wiesz, jak długo należy brać te tabletki? I czy przy ich braniu należy zw
            > rócić uwagę np. na dietę albo jakieś ćwiczenia są wskazane? Tutaj na forum nie
            > mogę znaleźć odpowiedzi, więc dlatego tak pytam smile

Z tego, co pamiętam, tabletki Cellinea bierze sie 2 miesiące, czyli taki standard. O specjalnej diecie nic nie słyszałam, ale na pewno warto dbać o skorę też od zewnątrz, czyli wszelkie smarowidła, maseczki, masowanie wskazane smile Poćwiczyć tez nie zaszkodzi wink
            • ladiaa Re: Sposoby na cellulit 17.01.12, 10:24
              atramentowa7 napisała:
              > 30 minut, na poczatku chodziłam ze 3 razy w tygodniu (tak zalecali, nawet częśc
              > iej, ale nie wyrabiałam czasowo), ale potem już 2 razy na tydzień.

> Z tego, co pamiętam, tabletki Cellinea bierze sie 2 miesiące, czyli taki standa
              > rd. O specjalnej diecie nic nie słyszałam, ale na pewno warto dbać o skorę też
              > od zewnątrz, czyli wszelkie smarowidła, maseczki, masowanie wskazane smile Poćwicz
              > yć tez nie zaszkodzi wink

Dzięki za opinie smile A ile płaciłaś za vacu? Może też poczekam na jakąś okazję na grouponie w mojej okolicy...
              A czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z Cellineą albo Cellisaną? Każda wypowiedź się dla mnie liczy w tym temacie smile
    • Gość: anuszka13 Sposoby na cellulit IP: *.bb.sky.com 17.01.12, 11:02
      z moich doswiadczen-29 lat, jedno dziecko, rozne srodki antykoncepcyjne, rozne etapy zyciowej aktywnosci, rozna waga ciala....

1. trocche ruchu, ale nie za duzo-normalna aktywnosc fizyczna, spacery, raz,dwa razy w tygodniu spacer, rower, przysiady
      2. odstawienie pigulek antykoncepcyjnych!! to, ze powoduja cellulit widac na plazy-sorry dziewczyny, ja w zyciu nie mialam cellulitu w wieku 20 lat. ani 25
      3.dobra cyrkulacja krwi-masaze, peelingi
      4. nie palic papierosow i ograniczyc weglowodany.

Jedyny okrres w zyciu, gdy pojawil sie u mnie cellulit to byl czas, gdy bralam pigulki, zarlam slodycxze, palilam jak smok i w wolnym czasie lezalam na sofie, pijac kawe. I zniknal, gdy przeszlam z pigulek na spirale. Pigulki to syf, ktorym trulam sie 9 lat
    • Gość: m.s Re: Sposoby na cellulit IP: *.telegrosik.pl 19.01.12, 12:46
      Chodziłam na vacu 2 razy w tygodniu 30min, byłam 10 razy i efekt był, cellulit się zmniejszył, skóra gładziutka ale zaczęły mi naczynka pękać, jeżeli masz do tego skłonności to nie polecam.
      Obecnie się porządnie masuję co 2 dzień, ćwiczę, zdrowo odżywiam i cellulit też się zmniejsza.
    • Gość: marika Re: Sposoby na cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:33
      Na pewno warto raz na jakiś czas korzystać z różnego rodzaju zabiegów. Na pewno warto przejechać się do Hotelu Primavera SPA na zabieg Slim Cell. Na pewno jest to jeden ze skuteczniejszych sposobów walki ze skórką pomarańczową.
      • maj.uncja Re: Sposoby na cellulit 16.08.13, 12:06
        Nie zgodzę się, raz na jakiś czas nic nie da wszystko trzeba robić regularnie! Regularnie ćwiczyć, masować się, jeść posiłki, smarować się kremami i co najważniejsze działać od środka. Najlepiej przyjmować suplementy diety, które pomogą rozbić tłuszcz od środka, ale też ważne jest jedzenie owoców i warzyw, które neutralizują go. Tylko w ten spoób uda się go zwalczyć. Jednorazowe wyjścia do Spa nic nie pomogą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka