Gość: Alyna To w końcu choroba, czy nie?! IP: *.zg1.do.owoc1.pawluk.org 24.07.11, 00:56 W nagłówku na stronie głównej jest: "Cellulit to choroba,a nie defekt", natomiast w lidzie: "Cellulit to nie choroba ale kosmetyczny defekt". Nie czytałam wszystkich komentarzy, a tylko kilka pierwszych, ale i tak jestem w szoku, że nikt nie zauważył tak rażącej niekonsekwencji. Jeśli to zabieg marketingowy, to bardzo nieetyczny - wprowadzenie w błąd za pomocą informacji o tematyce zdrowotnej może mieć poważne konsekwencje... Odpowiedz Link Zgłoś
maria-gabinet Sposoby na cellulit 20.10.11, 17:15 W walce z cellulitem zdecydowanie polecam masaże izometryczne, nie należą do najprzyjemniejszych, trzeba poświecić trochę czasu, ale efekt jest bardzo dobry i trwały. Uważać należy, jeśli dodatkowo występują u nas żylaki ud/podudzi - wtedy jakiekolwiek masaże przeciwwskazane! Odpowiedz Link Zgłoś
ladiaa Re: Sposoby na cellulit 16.12.11, 12:26 Pozwolę się wtrącić Pierwsza sprawa – autorce któregoś wcześniejszego postu chodziło o to, że cellulit to defekt kosmetyczny, a celluLITIS to choroba. Zresztą wpiszcie jedno i drugie słowo w google, zobaczcie zdjęcia i na pewno zauważycie różnicę – nasza pomarańczowa skórka to nic przy takiej chorobie skóry Druga sprawa – chciałam zapytac o 2 sposoby na forum, o których nie było jeszcze mowy. Czy któraś z Was chodziła na vacu? Nie jest to zbyt męczące, tzn. chodzi mi o to, czy trudno wytrzymać w tej parze? Likwiduje też cellulit czy działa tylko odchudzająco? I jeszcze chciałam zapytać, czy któraś z Was stosowała jakieś suplementy diety w walce z cellulitem? Słyszałam o dwóch – Cellinea i Cellisana. Znacie je? Działają? Bo ja właściwie nie chcę chudnąć, tylko pozbyć się cellulitu, a zewnętrzne metody nie dają sobie rady z moją skórą... Przyjdzie wiosna, a ja znów będę wstydzić się założyć krótsze sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
atramentowa7 Re: Sposoby na cellulit 20.12.11, 10:59 ladiaa napisała: > Druga sprawa – chciałam zapytac o 2 sposoby na forum, o których nie było > jeszcze mowy. Czy któraś z Was chodziła na vacu? Nie jest to zbyt męczące, tzn. > chodzi mi o to, czy trudno wytrzymać w tej parze? Likwiduje też cellulit czy d > ziała tylko odchudzająco? Chodziłam na vacu 2 miesiące, kupiłam karnet w fajnej cenie, więc to mnie najbardziej skusiło, żeby spróbować. Nie jest to nieprzyjemne, ale w długich spodniach nie wejdziesz Oprócz tego, że faktycznie odchudza (ale to też efekt tego, że ćwiczysz), to wygładza skórę, ale szczerze – nie zauważyłam u siebie całkowitego zaniku cellulitu No, ale opinie na ten temat słyszała różne... I jeszcze chciałam zapytać, czy któraś z Was stosował > a jakieś suplementy diety w walce z cellulitem? Słyszałam o dwóch – Celli > nea i Cellisana. Znacie je? Działają? Bo ja właściwie nie chcę chudnąć, tylko p > ozbyć się cellulitu, a zewnętrzne metody nie dają sobie rady z moją skórą... > Przyjdzie wiosna, a ja znów będę wstydzić się założyć krótsze sukienki Moja znajoma brała akurat te tabletki Cellinea i dla mnie efekt był widoczny (chodzimy razem na basen), więc wnioskuję, że działają Być może sama zdecyduję się na ich łykanie, ale to przed wyjazdem na wczasy latem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladiaa Re: Sposoby na cellulit 23.12.11, 14:40 atramentowa7 napisała: > Chodziłam na vacu 2 miesiące, kupiłam karnet w fajnej cenie, więc to mnie najba > rdziej skusiło, żeby spróbować. Nie jest to nieprzyjemne, ale w długich spodnia > ch nie wejdziesz Oprócz tego, że faktycznie odchudza (ale to też efekt tego, > że ćwiczysz), to wygładza skórę, ale szczerze – nie zauważyłam u siebie > całkowitego zaniku cellulitu No, ale opinie na ten temat słyszała różne... A jak długo trwały u Ciebie jedne zajęcia na vacu? Co ile dni chodziłaś? > Moja znajoma brała akurat te tabletki Cellinea i dla mnie efekt był widoczny (c > hodzimy razem na basen), więc wnioskuję, że działają Być może sama zdecyduję > się na ich łykanie, ale to przed wyjazdem na wczasy latem. A czy wiesz, jak długo należy brać te tabletki? I czy przy ich braniu należy zwrócić uwagę np. na dietę albo jakieś ćwiczenia są wskazane? Tutaj na forum nie mogę znaleźć odpowiedzi, więc dlatego tak pytam Odpowiedz Link Zgłoś
atramentowa7 Re: Sposoby na cellulit 09.01.12, 11:59 ladiaa napisała: > A jak długo trwały u Ciebie jedne zajęcia na vacu? Co ile dni chodziłaś? 30 minut, na poczatku chodziłam ze 3 razy w tygodniu (tak zalecali, nawet częściej, ale nie wyrabiałam czasowo), ale potem już 2 razy na tydzień. > A czy wiesz, jak długo należy brać te tabletki? I czy przy ich braniu należy zw > rócić uwagę np. na dietę albo jakieś ćwiczenia są wskazane? Tutaj na forum nie > mogę znaleźć odpowiedzi, więc dlatego tak pytam Z tego, co pamiętam, tabletki Cellinea bierze sie 2 miesiące, czyli taki standard. O specjalnej diecie nic nie słyszałam, ale na pewno warto dbać o skorę też od zewnątrz, czyli wszelkie smarowidła, maseczki, masowanie wskazane Poćwiczyć tez nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ladiaa Re: Sposoby na cellulit 17.01.12, 10:24 atramentowa7 napisała: > 30 minut, na poczatku chodziłam ze 3 razy w tygodniu (tak zalecali, nawet częśc > iej, ale nie wyrabiałam czasowo), ale potem już 2 razy na tydzień. > Z tego, co pamiętam, tabletki Cellinea bierze sie 2 miesiące, czyli taki standa > rd. O specjalnej diecie nic nie słyszałam, ale na pewno warto dbać o skorę też > od zewnątrz, czyli wszelkie smarowidła, maseczki, masowanie wskazane Poćwicz > yć tez nie zaszkodzi Dzięki za opinie A ile płaciłaś za vacu? Może też poczekam na jakąś okazję na grouponie w mojej okolicy... A czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z Cellineą albo Cellisaną? Każda wypowiedź się dla mnie liczy w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka13 Sposoby na cellulit IP: *.bb.sky.com 17.01.12, 11:02 z moich doswiadczen-29 lat, jedno dziecko, rozne srodki antykoncepcyjne, rozne etapy zyciowej aktywnosci, rozna waga ciala.... 1. trocche ruchu, ale nie za duzo-normalna aktywnosc fizyczna, spacery, raz,dwa razy w tygodniu spacer, rower, przysiady 2. odstawienie pigulek antykoncepcyjnych!! to, ze powoduja cellulit widac na plazy-sorry dziewczyny, ja w zyciu nie mialam cellulitu w wieku 20 lat. ani 25 3.dobra cyrkulacja krwi-masaze, peelingi 4. nie palic papierosow i ograniczyc weglowodany. Jedyny okrres w zyciu, gdy pojawil sie u mnie cellulit to byl czas, gdy bralam pigulki, zarlam slodycxze, palilam jak smok i w wolnym czasie lezalam na sofie, pijac kawe. I zniknal, gdy przeszlam z pigulek na spirale. Pigulki to syf, ktorym trulam sie 9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.s Re: Sposoby na cellulit IP: *.telegrosik.pl 19.01.12, 12:46 Chodziłam na vacu 2 razy w tygodniu 30min, byłam 10 razy i efekt był, cellulit się zmniejszył, skóra gładziutka ale zaczęły mi naczynka pękać, jeżeli masz do tego skłonności to nie polecam. Obecnie się porządnie masuję co 2 dzień, ćwiczę, zdrowo odżywiam i cellulit też się zmniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Sposoby na cellulit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:33 Na pewno warto raz na jakiś czas korzystać z różnego rodzaju zabiegów. Na pewno warto przejechać się do Hotelu Primavera SPA na zabieg Slim Cell. Na pewno jest to jeden ze skuteczniejszych sposobów walki ze skórką pomarańczową. Odpowiedz Link Zgłoś
maj.uncja Re: Sposoby na cellulit 16.08.13, 12:06 Nie zgodzę się, raz na jakiś czas nic nie da wszystko trzeba robić regularnie! Regularnie ćwiczyć, masować się, jeść posiłki, smarować się kremami i co najważniejsze działać od środka. Najlepiej przyjmować suplementy diety, które pomogą rozbić tłuszcz od środka, ale też ważne jest jedzenie owoców i warzyw, które neutralizują go. Tylko w ten spoób uda się go zwalczyć. Jednorazowe wyjścia do Spa nic nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś