Dodaj do ulubionych

Pytanie o .... śluz ?

IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 11.02.11, 20:05
Witam. Mam pytanie, otóż od około 3 miesięcy około 3-4 dni po miesiączce mam brunatny śluz. Teraz od 3 dni mam znów to samo, ale jestem przed miesiączką. W zasadzie to powinna nadejść jutro smile. Nigdy nie miałam czegoś takiego, u lekarza byłam w grudniu i głupia pałka ze mnie bo zapomniałam mu o tym powiedzieć. Nie mam żadnych innych objawów... Mam 27 lat gdyby to było istotną informacją smile. Może potraficie mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • usunelamkonto Re: Pytanie o .... śluz ? 11.02.11, 23:01
      w moim przypadku oznaczalo to stan zapalny
      • mewa000 Re: Pytanie o .... śluz ? 12.02.11, 13:56
        Ja tak mam od zawsze, tylko że 1 max 2 dni przed miesiączką i 1 dzień po i u mnie nie oznacza to nic groźnego
    • lidek0 Re: Pytanie o .... śluz ? 12.02.11, 15:31
      Może oznaczać niedomogę lutealną czyli zaburzenia hormonalne /za mało progesteronu za dużo prolaktyny/ Polecam wizytę u lekarza i badania kontrolne.
      • Gość: Gosia Re: Pytanie o .... śluz ? IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 12.02.11, 17:49
        Napiszcie mi proszę, mam jedno dziecko i za około 1,5 roku chcielibyśmy z mężem postarać się o następne - czy w związku z tym gdyby faktycznie był to problem z hormonami , miałabym problem z zajściem w ciążę, czy można skutecznie wyregulować poziom hormonów ? Jak długo trwałoby leczenie ?
        • doral2 Re: Pytanie o .... śluz ? 12.02.11, 20:10
          tu nie ma ANI JEDNEGO LEKARZA, więc te pytania w gabinecie zadaj, a nie na forum.
          • Gość: Gosia Re: Pytanie o .... śluz ? IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 12.02.11, 21:06
            No tak, zdaję sobie sprawę, że nie ma tu lekarzy. Wizytę jednak mam dopiero za dwa tygodnie, a forum raczej jest po to aby pytać smile. Ja nie oczekuję diagnozy tylko porady.
        • mewa000 Re: Pytanie o .... śluz ? 12.02.11, 22:12
          Jeżeli okazałoby się, że to faktycznie niedomoga lutealna, to leczy się to poprzez suplementację progesteronem-w fazie lutealnej przyjmuje się np. Luteinę
          A jeśli to nadmiar prolaktyny to zbija się ją przyjmowaniem Bromergonu.
          W każdym razie idź do ginekologa, niech Cię zbada i da skierowanie na badania
    • oliwka2009 Re: Pytanie o .... śluz ? 13.02.11, 16:12
      A bierzesz tabletki anty? Ja tak miałam po nich przez 2 mies.
      • Gość: Gosia Re: Pytanie o .... śluz ? IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 13.02.11, 17:20
        Nie biorę tabletek. Nigdy wcześniej tak nie miałam, ale prawda jest też taka, że raczej nie pamiętam żebym wcześniej zwracała uwagę. Zauważyłam to pierwszy raz 3 miesiące temu. Miałam wtedy raczej dni płodne i związany z tym ból brzucha. Tego dnia też pierwszy raz zauważyłam taki śluz. Przeczytałam, ze czasem tak jest przy owulacji, ale czy może zdarzać się kilka dni przed i kilka dni po miesiączce ? Dodam, że ilość tego śluzu nie jest jakaś duża, ale jest uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka