Gość: ma IP: 212.244.106.* 15.08.01, 10:23 Chcialabym rzucic palenie.Niestety nie mam silnej woli.Podobno jest jakis nowy lek na pozbycie sie tego nalogu.Czy on jest skuteczny i niegrozny dla zdrowia?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: palenie 15.08.01, 21:04 Szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze skutecznego lekarstwa na nikottynizm. Kobietom jest trudniej rzucić palenie niż mężczyznom, ale tez nie powinny robic tego z dnia na dzień, tylko stopniowo:zmniejszyć liczbnę, nie palić w domu, tylko np. na spacerze! No i należy sobie uświadomic, jak bardzo przeszkadzamy innym! Jedyne rezultaty widziałam po akupunkturze. Preparaty z nikotyną- guma do żucia Nicorette i plastry Nicotinell ułatwisją jedynie odzwyczajanie się od palenai poprzez zaspokajanie głodu na nikotynę.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka Re: palenie IP: *.OG1.srv.t-online.de 16.08.01, 08:54 Ja palilam bardzo dlugo. Przestawalam i znowu zaczynalam. Teraz nie mam juz z tym klopotu, a nawet jestem na takim etapie, ze moge dla towarzystwa zapalic jednego i na tym poprzestac. U mnie byla to kwestia psychiki. Po prostu bylam w stanie narzucic sobie ogromna dyscypline i wytlumaczyc sobie, ze to dla mnie bardzo szkodliwe. Nie stalo sie to za pierwszym razem, ale ostatecznie poskutkowalo. U mnie dzialala zawsze regula: od jutra ani jednego. Nie umialam zmniejszac dawek, to bylo nie dla mnie. Zycze powodzenia, bo wiem, jak ciezko jest odejsc od tego nalogu. Odpowiedz Link Zgłoś