IP: 212.244.106.* 15.08.01, 10:23
Chcialabym rzucic palenie.Niestety nie mam silnej woli.Podobno jest jakis nowy lek na pozbycie sie
tego nalogu.Czy on jest skuteczny i niegrozny dla zdrowia?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: palenie 15.08.01, 21:04
      Szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze skutecznego lekarstwa na nikottynizm.
      Kobietom jest trudniej rzucić palenie niż mężczyznom, ale tez nie powinny robic
      tego z dnia na dzień, tylko stopniowo:zmniejszyć liczbnę, nie palić w domu,
      tylko np. na spacerze! No i należy sobie uświadomic, jak bardzo przeszkadzamy
      innym! Jedyne rezultaty widziałam po akupunkturze.
      Preparaty z nikotyną- guma do żucia Nicorette i plastry Nicotinell ułatwisją
      jedynie odzwyczajanie się od palenai poprzez zaspokajanie głodu na nikotynę.MA
      • Gość: kalinka Re: palenie IP: *.OG1.srv.t-online.de 16.08.01, 08:54
        Ja palilam bardzo dlugo. Przestawalam i znowu zaczynalam. Teraz nie mam juz z tym klopotu, a nawet jestem na
        takim etapie, ze moge dla towarzystwa zapalic jednego i na tym poprzestac. U mnie byla to kwestia psychiki. Po
        prostu bylam w stanie narzucic sobie ogromna dyscypline i wytlumaczyc sobie, ze to dla mnie bardzo szkodliwe.
        Nie stalo sie to za pierwszym razem, ale ostatecznie poskutkowalo. U mnie dzialala zawsze regula: od jutra ani
        jednego. Nie umialam zmniejszac dawek, to bylo nie dla mnie.
        Zycze powodzenia, bo wiem, jak ciezko jest odejsc od tego nalogu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka