IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 00:51
w grudniu mialam @,po niej mam ciagle plamienie i ani plamienie mi nie mija.ani nastepna @ sie nie pojawia.ostatnio tez w ciagu 3tygodni przytylam bez powodu ok.7-8kg. jestem zalamana.sad do gina nie moge pojsc z powodu braku ubezpieczenia. znalazlam w szafce luteine,ktora kiedys mi pomogla,ale nie wiem jak ja stosowac,tzn.wiem,ze podjezykowo,ale nie wiem przez ile dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: caroline Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 01:00
      najpierw ja bralam przez ponad tydzien nieregularnie 2-3razy dziennie po 1tabletce. poniewaz tylko nasilila mi plamienie i to byl jedyny efekt,to ja odlozylam i nadal tylko plamienie.teraz od kilku dni znowu ja bralam znowu po 2-3razy dziennie po 2tabletki,znowu mi sie nasililo plamienie,odlozylam i bez niej od razu w 1dzien schudlam 1,5kg. jestem zdesperowana,przemeczona i moze sie chwytam tej luteiny jak tonacy brzytwy,ale juz na prawde nie wiem co mam zrobic.
      • Gość: carolinea Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 01:03
        jak prawidlowo stosuje sie luteine? ile dni,po ile tabletek? jakie badania powinnam sobie zrobic? czy plamienie moze oznaczac bezplodnosc?
    • Gość: ?? Re: boje sie IP: *.mynet.com.pl 27.03.11, 01:17
      Zamiast zadawać bezsensowne pytanie marsz do ginekologa!! Nie masz ubezpieczenia, to idziesz prywatnie, przynajmniej na wizytę nie musisz czekać.
      Co do luteiny, to ja kiedyś brałam na wywołanie okresu, ale tylko i wyłącznie pod okiem lekarza! Co to, w ogóle za leczenie się samemu lekami na receptę na własną rękę!? Skrajna nieodpowiedzialność!
      • Gość: carolinea Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 01:28
        po1.wole juz pojsc do lekarza juz z dokladnymi wynikami badan. po2.boje sie pojsc do lekarza. ostatnio jak bylam,to trafilam na bardzo nie delikatna i nie mila lekarke,az sie poplakalam wtedy z bolu i od tamtej pory unikam lekarza i wole sie leczyc sama.
        • Gość: ?? Re: boje sie IP: *.mynet.com.pl 27.03.11, 01:36
          Powiem tak: ja na twoim miejscu poszłabym na badanie tylko ze względu tego plamienia (bałabym się jak cholera, że COŚ może być nie tak), ale twoja sprawa...
          Ja brałam Luteinę na wywołanie okresu, od 16 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie po jednej tabletce (ale ja miałam dopochwowe).
          Co do badań, to właśnie wtedy miałam zrobić prolaktynę i tsh i tyle. No ale w pierwszej kolejności poszłam do lekarza na badanie i usg, które naprawdę wiele mówi...Jak coś masz (guz, nadżerkę czy cokolwiek innego przez co masz plamienia), to badanie krwi tego nie wykaże, tylko usg.
          Naprawdę i bez złośliwości: Dziewczyno, weź się w garść i biegiem do lekarza, bo takie plamienie to już nie żarty!! Tym bardziej nie lecz się na własną rękę, to nie ból gardła...
          • Gość: carolinea Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 03:02
            ostatnio bylam u gina z podejrzeniem ciazy. byla to moja jedna z pierwszych wizyt,a wiec poszlam z mezem.na poczatku lekarka zrobila na mnie dobre wrazenie,bo pozwolila mu wejsc do gabinetu,ale potem bylo juz tylko coraz gorzej.Stwierdzila przy moim mezu,ze jestem za gruba,zeby wykryc ciaze bez usg(mam kilka kg nadwagi,ale bez przesady,nie jestem,az tak gruba),a w czasie badania stala i krzyczala,ze mam sie rozluznic i nie denerwowac(jej krzyk niestety nie dzialal uspokajajaco).poza tym w ogole nie byla de
            • Gość: carolinea Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 03:08
              c.d.n. poza tym w ogole nie byla delikatna,a usg ciaze wykluczylo(a ja juz mialam nawet imie wybrane dla dziecka i juz w myslach mowilam do dziecka w brzuchu). poza tym od tamtej pory tak bardzo sie boje lekarzy,ze jakos nie umiem sie zebrac na odwage i pojsc z mysla o badaniu. zbadam sobie te hormony i mam nadzieje,ze wtedy badania uda mi sie uniknac.
              • Gość: carolinea Re: boje sie IP: *.plusgsm.pl 27.03.11, 03:19
                tzn.to byla moja ostatnia wizyta z badaniem,bo potem bylam jeszcze raz i wtedy inna lekarka byla bardzo mila i dokladnie odpowiadala na moje pytania,ale na prosbe o recepte zareagowala zaproszeniem mnie kulturalnie na fotel,bo stwierdzila,ze bez dokladnych badan zadnych lekarstw,a tym bardziej hormonalnych mi nie zapisze.A ja wtedy wstalam,kulturalnie podziekowalam i wyszlam(bez badania)
                • go-jab Re: boje sie 27.03.11, 05:10
                  dziewczyno! na mily bog! wez sie w garsc i zachowaj jak dojrzala i dorosla osoba!!! (nie mowie tego z zadna zlosliwoscia... po prostu przychodzi pora w zyciu kazdego czlowieka kiedy nalezy wziac na siebie odpowiedzialnosc za wlasne zdrowie i przestac sie ze soba piescic... jak ty chcesz byc matka jesli lekarza sie boisz? i nie potrafisz byc na tyle dorosla zeby znalezc sobie -moze z polecenia? -lekarza ktory ci bedzie odpowiadal???)

leczyc sie sama bedziesz mogla jak skonczysz medycyne... lekarze, mimo ze bardzo czesto sa z nich zwykle konowaly, maja jednak wiedze ktorej na internecie nie zdobedziesz... idz do lekarza, niech ci zleci badania, niech ci podwozie przepatrzy, i z wynikami ewentualnych badan do niego wrocisz...

a wiesz o tym ze w pl standard przy ciazy to badanie ginekologiczne praktycznie co wizyte??? jak ty to przezyjesz???

jeszcze raz... naprawde nie jestem zlosliwa... potraktuj to jak taki przyjazny kop w odwlok, dla zachety smile
                  • aaaniula Re: boje sie 27.03.11, 08:40
                    ja nawet nie wiem jak skomentować twoje zachowanie, ręce opadają. Stać Cię na prywatną wizytę?? Popytaj koleżanek i poproś aby poleciły ci lekarza godnego polecenia. Nie masz koleżanek? Zapytaj na forum, zapewne któraś z dziewczyn ci kogoś poleci. Przestań się wykręcać brakiem ubezpieczenia czy chęcią wybrania się do lekarza z gotowymi wynikami badań, tylko zbierz się w sobie i idź do ginekologa.
                    Dlaczego nie jesteś ubezpieczona? Nie życząc nic złego zapytam cie: co zrobisz jeśli potrąci cię samochód, albo się okaże, że jesteś chora? Nie będziesz się leczyć bo nie będzie cię stać na pokrycie takich kosztów. Też nie mówię tego, aby Ci dopiec, tylko nie wiem jak można do Ciebie przemówić, abyś zrozumiała jak bardzo sobie szkodzisz.
                • Gość: misia Re: boje sie IP: *.home.aster.pl 27.03.11, 10:51
                  To że zraziłaś się po pierwszej wyzycie do ginekologa nie znaczy, że każdy ginekolog jest taki sam. Ja też mam podobny problem, kiedyś lekarz był bardzo badzo nie miły zrobił badanie na siłę później na siłę jeszcze zrobił usg, po tym wszystkim miałam przez dwa dni krwawienie. Ale tak jak mówią dziewczyny poszukałam wśród znajomych poleconego lekarza umówiłam sie z nim i od razu na początku powiedziałam, że miałam taki nieprzyjemny incydent u ginekologa i że najnormalniej boje się usiąść na ten fotel i boję się badania. Lekarz starał sie być delikany i naprawe nie było tak strasznie, ale uraz pozostał na zawsze i zawsze jak siadam na ten fotel to wszystko wraca.
                  Fakty są takie że może być to coś poważnego i powinnaś mieć ubezpieczenie, bo może coś trzeba będzie zrobić w szpitalu, jeśli ty nie masz ubezpieczenia to może mąż ma i dopisze cie do swojego, a do lekarza koniecznie musisz iść albo do poleconego przez znajomych albo skorzystaj z wątku o dot. listy dobrych ginekologów, albo napisz skąd jesteś to podam ci mojego z Wawy
    • nimeska Re: boje sie 27.03.11, 09:25
      uwazam ze powinnas isc do lekarza a nie brac leki na wlasna reke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka