kapka-27 29.03.11, 11:55 Czy któraś z was miała problemy z nerkami jak była w ciąży ,chodzi mi o tzw wodonercze czyli zastój moczu w nerce . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rulsanka Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 29.03.11, 14:53 We własnej, czy dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
kapka-27 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 31.03.11, 22:01 we własnej najpierw prawa nerka a potem lewa kurde nigdy nie miałam problemów z nerkami po porodzie badania wyszły ok ale nie wiem czy nie bendzie powtórki przy nastepnej ciąży ????? Odpowiedz Link Zgłoś
doa1980 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 31.03.11, 23:04 A moze mialas jako dziecko problemy z ukladem moczowym? www.dialped.pl/archiwum/teksty/zakazenia/zum1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 08:27 Wodonercza akurat nie ale inne cyrki z nerkami, tzn. kolki nerkowe... W 3 miesiącu na początku i do początka 4. miesiąca się męczyłam, co kilka dni w szpitalu lądowałam. Przedtem nie miałam żadnych problemów z nerkami, jedynie drobne zapalenia pęcherza czy cewki moczowej, już nie pamiętam. Po ciąży też spokój, aczkolwiek również się boję co to będzie przy następnej ciąży. Dopiero ciąza zwykle ujawnia słabości organizmu i pokazuje na jakie obciążenia jest organizm narażany w tym okresie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja1122 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 01.04.11, 09:47 Ja miałam zastój w obu nerkach w 37 tc to jest tak zwana kolka nerkowa wylądowałam w szpitalu na tydzień.Ból niesamowity pewnie przetrzymali by mnie dłużej ale miałam dziecko w domu i musiałam jak najszybciej wracać.Przy tym trzeba dużo pić co najmniej 2-3 litry dziennie najlepiej kwaśne . Odpowiedz Link Zgłoś
kapka-27 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 03.04.11, 22:29 Ja kolke miałm raz i przeleżałam w domu koszmar jak powiedziałam mojemu lekarzowi to sie za głowe chwycił ,kurde jak to jest ze jest sie zdrowym a tu nagle sie okazuje ze jednak nie jest tak super ,boje sie nastepnej ciąży nie chce przez to przechodzic jeszcze raz juz sie swoje wyleżałam w szpitalu i pow ze nigdy wiecej ,pytam o te problemy was z tymi nerkami ,bo moze jest jakis sposób na to zeby jakoś temu zapobiec ,uniknąć juz sama nie wiem ,chce drugie dziecko ale sie boje a lekarzom nie wierze ,juz nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 09:05 miałam podobny problem, u mnie było to wynikiem ułożenia płodu, który uciskał i mocz nie mógł schodzić. było to w 6 miesiącu leżałam 2 tyg w szpitalu,. ból straszny. później do końca ciąży było ok Odpowiedz Link Zgłoś
kapka-27 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 04.04.11, 13:05 Dokładnie dzidzia była cały czas po prawej stronie i nie chciała sie przeprowadzić na lewa ,tylko u mnie nie było ok bo pod koniec ciazy juz miałam zastój na lewej i straszyli ze wyśla na patologie ciazy i ze nie bende rodzic w swoim szpitalu ,kurde a moze tez tak byc ze dzidzia była duza i miała mało miejsca bo ja jestem niskiego wzrostu , juz sama nie wiem a miałyscie cesarke czy poród naturalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 16:16 miałam poród naturalny. podczas pobytu w szpitalu lekarz nuerolog powiedział, że jak nie przejdzie to zrobi stomię na czas ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kapka-27 Re: Problemy z nerkami podczas ciązy , 05.04.11, 09:43 A co to jest ta Stomia ? Odpowiedz Link Zgłoś