bkas 26.02.02, 15:46 Czy pozytywny wynik testu owulacyjnego(LH) daje pewność, ze owulacja się odbyła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bkas Re: TEST OWULACYJNY 26.02.02, 15:55 jeszcze raz to ja, pytanie powinno brzmiec: CZY JESLI TEST BYL POZYTYWNY , TO CZY NA PEWNO PO NIM NASTAPIŁA OWULACJA? Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: TEST OWULACYJNY 26.02.02, 16:17 zwykle 1-2 dni przed polowa cyklu poziom hormonu (LH) wzrasta gwaltownie. Jajeczko zwykle jest 'wypuszczone' z jajowodu 24-36 godzin pozniej. Wypuszczone jajeczko moze byc zaplodnione tylko przez kolejne 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka1 Re: TEST OWULACYJNY 26.02.02, 20:33 Mam pytanie dotyczące testu owlacyjnego. Czy znacie jakiś inny test niż Clear Plan, może są jakieś tańsze? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 10:06 Też miałam ten problem. I znalazłam. Test Ovu Quick - 6 szt kosztuje około 60 zł w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzie Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 08:23 Nie, niestety nie ma takiej pewnosci. Jest duze prawdopodobienstwo, ale nie ma pewnosci. Tylko monitorowanie owulacji, wzrost pecherzyka a potem jego pekniecie wraz z plynem w zatoce Douglasa, tylko to moze zagwarantowac owulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina2000 Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 10:12 A jak ma sie do tego metoda pomiaru temperatury. Slyszalam ze jest to najlepszy sposob, szczegolnie gdy np brak jest dostepu do usg. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzie Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 10:36 Z temperaturka bywa roznie, bo najmniejsze przeziebienie i juz moze czlowieka zmylic skok temp. A do tego niektore kobiety nie reaguja na wzrost progesteronu wzrostem temp. wiec nie wszystkie moga korzystac z dobrodziejst tej metody! Ale jesli sie jest systamatycznym to goraco polecam. Chciaz sama zaszlam w ciaze dokladnie wtedy, kiedy zalamana kilkoma niepowodzeniami postanowilam olac te wszystkie metody i przestalam mierzyc, testowac i zaczelam cieszyc sie wyjazdem na urlop ) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina2000 Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 10:53 Gratuluje Dazzie! Wreszczcie jedna dziewczyna na tym Forum ,ktorej sie udalo! Zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: TEST OWULACYJNY 27.02.02, 11:04 Ja jestem na etapie mierzenia i testowania (przestalam brac tabletki ponad miesiac temu) i zaczynam sie martwic ile to bedzie trwalo! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: TEST OWULACYJNY 28.02.02, 08:45 Nie, bo może być tak zwana luteinizacja niepekniętego pecherzyka Graafa- wszystkie badanie hormonalne z krwi wykazują owulacje, a w badaniu laparoskopowym czy usg nie widac śladu po pękniętym pęcherzyku.Stan ten czesto towarzyszy endometriozie. Odpowiedz Link Zgłoś