marghot 27.05.04, 09:07 Od wczorajszego wieczora odczuwam jakby szum, pulsowanie w uszach. Nie wiem czym to może być spowodowane - stres? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anfi74 Re: Pulsowanie w uszach?! 27.05.04, 11:48 To sprawka ciśnienia. Zmierz sobie i w miarę możliwości obserwuj przez jakiś czas. U mnie pojawiły się w związku z niskim ciśnieniem. Takie szumy nasilają się w pozycji leżącej. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Pulsowanie w uszach?! 27.05.04, 11:54 ciśnienie mam raczej niższe, a teraz chyba spadło, bo chmury i deszcz za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny78 Re: Pulsowanie w uszach?! 27.05.04, 12:26 moja znajoma miala podobny problem, udala sie do laryngologa, przepisal jej jakies leki i po jakim czasie szumy ustapily, ale trwalo to ok. pol roku Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Pulsowanie w uszach?! 27.05.04, 15:58 Przejrzyj ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=11242595&v=2&s=0 oraz skorzystaj z wyszukiwarki - pamiętam, że w zeszłym roku był na "Zdrowiu kobiety" bardzo długi wątek na ten temat. U mnie szumy trwały ok. pół roku (efekt prawdopodobnie udaru cieplnego) i ustąpiły. Pojawiają się, gdy się zmacham, nadźwigam - ale teraz to pewnie sprawa ciśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś