Dodaj do ulubionych

Co się dzieje?!

29.12.11, 12:09
Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa i mam nadzieję że zostanę z Wami na dłużej. Taki mam plan. Przekopałam tonę forów ale to spodobało mi się najbardziej wink

Mam do Was, jako do tych bardziej doświadczonych, takie oto pytanie. Co mam myśleć o takiej sytuacji:

Moje cykle trwają 28,9 dnia (to średnia liczona z ostatniego roku).

Ostatnią "prawdziwą" @ miałam 7 listopada.

W dniach od 20 do 23 (każdego dnia) doszło do "przytulania" wink

od 7 grudnia czułam się jak bomba zegarowa wink
8 grudnia miałam lekkie brudzenie na brązowo i ból brzucha
9 wieczorem dość mocno plamiłam na brązowo (ale nie potrzebowałam nawet ochrony, miałam maleńką wkładkę higieniczną i była w sumie czysta, brudziłam tylko papier podczas wizyty w toalecie)
10 grudnia lekko krwawiłam (ale serio jak z palca!) i plamiłam na brązowo
11 grudnia było czysto
12 grudnia "wygrzebałam" dwie krople
13 grudnia czysto... i tak do dziś.

Jako że NIGDY nie miałam czegoś takiego i NIGDY wcześniej nie współżyłam bez zabezpieczenia założyłam że mogę być w ciąży. Kupiłam test sikany i zrobiłam go 20 grudnia rano. Pokazał jedną kreskę. Czytałam w necie że to kiepski test. Ale zrobiłam go prawidłowo, z porannego moczu.

Czy możecie mi powiedzieć czy któraś tak miała? Dodam że nie mam żadnych objawów o których czyta się w necie. Mój mąż twierdzi że mam (???)
I jeszcze dostałam wysypki na wewnętrznej stronie dłoni i na stopach co podobno jest znane jako "Choroba dłoni, stóp i ust" wygląda okropnie ale nie jest groźne i prawie przeszło.
(takie coś: marketpointpharmacy.wordpress...mouth-disease/)
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:21
      Sugeruję wizytę u lekarza. Jeśli to nie ciąża ( a raczej test, by ją wykazał), to mogą być zaburzenia hormonalne, lub jakaś inna choroba.
    • wykopki Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:22
      Moja kuzynka też tak miała, ale minęły już prawie dwa miesiące więc idź do lekarza i zrób test z krwi.
    • kotkowa Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:30
      To zrób jeszcze jeden test, choć tamtem powinien już pokazać ciążę - jak negatywny, to poczekaj, czy dostaniesz następny okres, to już niedługo powinno być. Jak nie, albo znowu taki słaby, to idź do lekarza.
      • kate.mocca Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:35
        Dzięki wielkie. Mam nadzieję że to nie choroba (mam na myśli ten dziwny okres). Bo ta wysypka to nic poważnego mimo że na fotkach (nie moje) wygląda strasznie.

Stwierdziłam że chyba jednak poczekam na @. Uważam na siebie więc nawet gdyby to była ciąża to nie ma obaw że coś "nabroję" w stylu alkohol czy jakieś leki wink

Najbardziej mnie denerwuje to że nie wiem czy to była miesiączka czy nie. A to powoduje że nie umiem się połapać w dniach płodnych. Obserwowałam śluz w tym cyklu ale jest niepłodny na 100%.

Dodam że nigdy nie miałam żadnych zaburzeń. Nie miałam tez problemów ginekologicznych. Żadnych, nigdy. Dlatego to co się stało wydaje mi się bardzo dziwne.

• nowanatymforum Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:50
          Pierwszym objawem mojej ciąży (poza sennością) były aftysmile
    • z_oe Re: Co się dzieje?! 29.12.11, 12:51
      Jezli cykle masz regularne to jest duza szansa na ciaze.
      Chociaz test robiony 20 grudnia powinien byc bardzo wiarygodny...tak jak dziewczyny radza idz do lekarza na usg,beta tu niewiele wniesie.
      Roznie moze byc, skoro jestes tyle po terminie, test negatywny (robilas jeszcze 1?)
      Moze byc pusty pecherzyk ciazowy...czy cos co blokuje kolejna @.
      • kate.mocca Re: Co się dzieje?! 30.12.11, 11:00
        W sumie to sama nie wiem czy jestem "po terminie" czy po "skąpej miesiączce"? Gubię się.
        Stwierdziłam że poczekam do terminu kolejnej @ która zjawi się w pierwszym tygodniu stycznia. Jeśli się nie zjawi lub znów będzie tak samo (czyli plamienie i nic więcej) to zrobię test i pójdę do lekarza.

Póki co dziś czuję lekkie pobolewanie z boku piersi (jak przed @). Mam nadzieję że wszystko wróci do normy i że to albo ciąża albo jakieś chwilowe niedomaganie wink
        • anulka_1 Re: Co się dzieje?! 30.12.11, 12:46
          to plamienie mogło różne rzeczy oznaczać, albo "skąpą miesiączkę", albo plamienie owulacyjne, albo plamienie przy zagnieżdzeniu zarodka (zrób za jakiś czas test jeśli nie będzie miesiączki). Jakieś 2 czy 3 m-ce zanim zaszłam w ciążę, też miałam taki dziwny cykl ze skąpym plamieniem, tydzień po tym plamieniu dostałam normalnej miesiączki.
          • lumierin Re: Co się dzieje?! 30.12.11, 13:40
            Zarówno przy pierwszej jak i przy obecnej ciąży miałam takie mniej więcej plamienie jak piszesz w terminie około spodziewanej miesiączki. Było to właśnie zagnieżdżenie się zarodka.
            Na Twoim miejscu nie czekałabym tylko zrobiła drugi test i tyle, żeby mieć jasność sytuacji i ewentualnie pójść do lekarza, który sprawdzi czy wszystko ok, zrobi usg, zrobi Ci badania z krwi i moczu i inne takie tam ciążowe sprawy smile Jak będziesz czekać do kolejnej miesiączki a okaże się że jednak jesteś w ciąży to będzie to już 9 tydzień ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka