bunkier.ad 14.01.12, 21:34 Witajcie serdecznie, dzisiaj zauważyłam u siebie zielony nalot na języku..pierwszy raz coś takiego mam i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną Czy ktoś z Was słyszał o takim zielonkawym nalocie? Będę wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunkier.ad Re: Zielony język ??? 14.01.12, 21:46 Wątpię czy to ma znaczenie bo jadłam akurat jabłka i jakieś warzywa. Dwa tygodnie temu przechodziłam grypę i jadłam antybiotyki przez kilka dni..przechodziłam i wciąż przechodzę infekcję intymną, może to jakieś skutki po chorobie co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Zielony język ??? IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 15.01.12, 12:35 Ja słyszałam że zielony nalot na języku może sygnalizować o problemach z żołądkiem,może też być to skutek po kuracji antybiotykowej.Jeśli przy tym masz brzydki zapach może to świadczyć o grzybie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Zielony język ??? IP: *.dynamic.mm.pl 15.01.12, 14:22 Grzybica układu pokarmowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zielony język ??? 15.01.12, 16:04 Gość portalu: Mila napisał(a): > Grzybica układu pokarmowego.. Albo brokuły i cukinia na kolację.. A poważnie mnie to się zawsze po antybiotyku zdarza, przechodzi po paru dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkier.ad Re: Zielony język ??? 15.01.12, 18:02 Będę się obserwować i tyle..teraz mam mniej ale pewnie dlatego, ze wczoraj ostro umyłam język-choć bardziej w głębi przy gardle jakieś ślady jeszcze widnieją więc chyba póki co obserwacja i próba nie panikowania he... Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Zielony język ??? 15.01.12, 21:56 jest to jakiś rodzaj grzyba, dostałem go po leczeniu antybiotykami. Zieleni na języku udało mi się pozbyć po smarowaniu go Nystatyną oraz jakimiś tabletkami antybakteryjnymi oraz zastosowaniu diety ubogiej w składniki, którymi karmią się grzyby (cukier, najlepiej zero, biały ryż, biała mąka, zupy w proszku, slkohol, sery-pleśniowe, żółte, konserwy, majonez, ketchup, słodkie owoce) natomiast pozostał biały nalot z którym nie jest już tak łatwo. Przepisano mi Mycosyst i Nystatynę oraz kwaśne płukanki np wodą z cytryną lub octem. Za tydzień kontrola, zobaczymy. cytat z innego forum Odpowiedz Link Zgłoś
bunkier.ad Re: Zielony język ??? 15.01.12, 22:13 Dziękuję bardzo za pomoc, dodam, że zawsze tu zaglądam jak coś się wydarzy niepokojącego i zawsze mogę tu liczyć choć na próbę pomocy więc dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś