Dodaj do ulubionych

Zielony język ???

14.01.12, 21:34
Witajcie serdecznie, dzisiaj zauważyłam u siebie zielony nalot na języku..pierwszy raz coś takiego mam i nie mam pojęcia co jest tego przyczynąuncertain Czy ktoś z Was słyszał o takim zielonkawym nalocie? Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Zielony język ??? 14.01.12, 21:41
      co wczoraj jadłaś na kolację?
      • bunkier.ad Re: Zielony język ??? 14.01.12, 21:46
        Wątpię czy to ma znaczenie bo jadłam akurat jabłka i jakieś warzywa. Dwa tygodnie temu przechodziłam grypę i jadłam antybiotyki przez kilka dni..przechodziłam i wciąż przechodzę infekcję intymną, może to jakieś skutki po chorobie co?
    • Gość: g Re: Zielony język ??? IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 15.01.12, 12:35
      Ja słyszałam że zielony nalot na języku może sygnalizować o problemach z żołądkiem,może też być to skutek po kuracji antybiotykowej.Jeśli przy tym masz brzydki zapach może to świadczyć o grzybie.
      • Gość: Mila Re: Zielony język ??? IP: *.dynamic.mm.pl 15.01.12, 14:22
        Grzybica układu pokarmowego..
        • aqua48 Re: Zielony język ??? 15.01.12, 16:04
          Gość portalu: Mila napisał(a):

> Grzybica układu pokarmowego..

Albo brokuły i cukinia na kolację..
          A poważnie mnie to się zawsze po antybiotyku zdarza, przechodzi po paru dniach.
          • bunkier.ad Re: Zielony język ??? 15.01.12, 18:02
            Będę się obserwować i tyle..teraz mam mniej ale pewnie dlatego, ze wczoraj ostro umyłam język-choć bardziej w głębi przy gardle jakieś ślady jeszcze widnieją więc chyba póki co obserwacja i próba nie panikowania he...
            • lisia312 Re: Zielony język ??? 15.01.12, 21:56
              jest to jakiś rodzaj grzyba, dostałem go po leczeniu antybiotykami. Zieleni na języku udało mi się pozbyć po smarowaniu go Nystatyną oraz jakimiś tabletkami antybakteryjnymi oraz zastosowaniu diety ubogiej w składniki, którymi karmią się grzyby (cukier, najlepiej zero, biały ryż, biała mąka, zupy w proszku, slkohol, sery-pleśniowe, żółte, konserwy, majonez, ketchup, słodkie owoce) natomiast pozostał biały nalot z którym nie jest już tak łatwo. Przepisano mi Mycosyst i Nystatynę oraz kwaśne płukanki np wodą z cytryną lub octem. Za tydzień kontrola, zobaczymy.

cytat z innego forum
              • bunkier.ad Re: Zielony język ??? 15.01.12, 22:13
                Dziękuję bardzo za pomoc, dodam, że zawsze tu zaglądam jak coś się wydarzy niepokojącego i zawsze mogę tu liczyć choć na próbę pomocy więc dziękujesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka