Dodaj do ulubionych

biegunka,tabletki,pomocy!

22.06.04, 17:17
czasem mam taka sytuacje,ze po zjedzeniu czegos(np. jogurtu albo po wypiciu
soku,ktory za dlugo tal otwartytongue_out) mam wrazenie,ze w brzuchu wszystko sie
burzy,zbliza sie biegunka-i np. sytuacja nie pozwala mi wyjsc do toalety.
przez kilka godzin sie kotluje w brzuchu,ale potem jak juz pojde do toalety-w
ogole nic sie nie dzieje. zadnej biegunki,raczej zaparcia.

nie wiem jak to traktowac,

zwlaszcza,ze biore tabletki antykoncepcyjne.
np.dzis mialam taka sytuacje,ktora zaczela sie pol godziny po wzieciu
tabletki,przebieg jak wyzej opisane.
jest to 21tabletka,nie wiem czy po 7dniowej przerwie bede zabezpieczona
(zaczynam opakwoanie nowe oczywiscie)

ktos cos poradzi?
Obserwuj wątek
    • mikanm Re: biegunka,tabletki,pomocy! 22.06.04, 20:42
      Skoro nie masz biegunki to wszystko w porządku. po jogurtach często "kotłuje"
      się w żołądku, widocznie tak twój ogranizm reaguje. ja brałam tabletki podczas
      bardzo silnych biegunek i nie wpadłam, więc sądzę że tobie tym bardziej nic nie
      grozi. a pewnych produktów po prostu musisz unikać jeżeli nie chcesz sensacji
      żołądkowych jakich opisujesz.
      pozdrawiam
      • lampion Re: biegunka,tabletki,pomocy! 23.06.04, 09:25
        dzieki za odpowiedz,ale co jesli ja czuje ptorzebe pojscia do toalety,tylko nie
        moge(wazne spotkanie etc) i sie mecze.
        dopiero po kilku godzinach mam mozliwosc,ale wtedy nic sie absolutnie nie
        dzieje.
        czy takie cos tez mozna nazwac biegunka?
        • Gość: lilith76 Re: biegunka,tabletki,pomocy! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.06.04, 10:15
          biegunka to raczej nie, ale przygody z jelitami.
    • an_ni Re: biegunka,tabletki,pomocy! 23.06.04, 10:20
      czy ty w ogole znasz choc troche fizjologie czlowieka?? tak na poziomie szkoly
      podstawowej
      czy myslisz ze jak polkniesz pigulke to ona od razu wpada do jelita??
      nie mozesz jej wydalic przy zwyklym wyproznieniu nawet rzadkim
      czy poprzedzonym burczeniem w brzuchu
      porzadne rozwolnienie czy wymioty dopiero stwarzaja ryzyko wydalenia nie
      wchlonietej pigulki
      • Gość: Dziewczyna Re: biegunka,tabletki,pomocy! IP: 217.153.60.* 23.06.04, 10:44
        Dolaczam sie do pytania o pigulki i biegunki. Tyle tylko ze ja lykam srodki
        przeczyszczajace, bo cierpie na zaparcia i ciekawa jestem jaki jest czas
        wchloniecia pigulki. Zaczynam teraz lykac i boje sie, ze cos moze sie nie
        zdazyc wchlonac. Biore cilest a lykam alax. Moze jakas rada, jak to laczyc?
        Dzieki
        • Gość: abc Re: biegunka,tabletki,pomocy! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:51
          jezeli chodzi o biegunke to polecam "reasec". bardzo skuteczny ale na
          recepte.mozesz stosowac doraznie.polecam jak dla ciebie tez lakcid w tabletkach
          lub zawiesinie.ureguluje prace ukladu pokarmowego. unikaj tych rzeczy o ktorych
          wiesz ze powoduja taka reakcje ze strony ukladu pokarmowego i powiedz o tym
          swojemu lekarzowi rodzinnemu.pozdrawiam
        • Gość: lilith76 Re: biegunka,tabletki,pomocy! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.06.04, 11:39
          pigułka wchłania sie 4 godziny - to powinno pomóc.
      • Gość: karafka Re: biegunka,tabletki,pomocy! IP: *.ipl.net / *.ipl.net 28.06.04, 17:20
        bzdura. ja juz mialam taka niespodzianke, na szczescie nie skonczylo sie
        dzidziusiem. Lekka biegunka, a za trzy dni okres... szok. Lepiej w razie czego
        wziac druga pigule lub sie zabezpieczyc inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka