Dodaj do ulubionych

dupasthon a bóle żołdka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 11:59
Witam,biore od tygodnia duphaston ponieważ mam 2 małe torbiele a jestem w 9 tygodniu ciązy i lekarz stwierdził że to tak profilaktycznie żeby obciazyć jajniki,ale od trzech dni strasznie boli mnie żałądek i teraz nie wiem czy mogę przerwać branie tych tabletek czy nic sie nie stanie fasolce?

Obserwuj wątek
    • drzewachmuryziemia Re: dupasthon a bóle żołdka 22.08.12, 21:17
      samej nie mozna takich leków odstawiac, mnie tez bolał po tym, lekarz zamienił mi na luteinę dopochwową i przestał bolec, odstawic pozwolił dopiero po 16 tygodniu
      • dziubasekk Re: dupasthon a bóle żołdka 23.08.12, 09:25
        Ja też brałam na początku ciąży. Ból żołądka był nie do zniesienia, ale lekarz pozwolił mi brać nospe i na chwilę nawet pomagało. Na szczęście kazał mi odstawić w 7, albo 8tym tygodniu. Trochę przestało boleć. Nie wiem czy wymiotujesz,ale mnie tez przez to właśnie bolał. Na ból i na wymioty pomagają małe, ale częste posiłki smile
    • marianne11 Re: dupasthon a bóle żołdka 25.08.12, 11:44
      Też strasznie bolał mnie żołądek podczas brania Duphastonu, taki skutek uboczny. Na szczęście brałam krótko. Spytaj lekarza, co możesz wziąć na żołądek, by Ci przyniosło ulgę.
    • nglka Re: dupasthon a bóle żołdka 25.08.12, 15:01
      nie przerywaj
      zmien na dopochwowa
      • marianne11 Re: dupasthon a bóle żołdka 26.08.12, 22:01
        nglka napisała:

> nie przerywaj
        > zmien na dopochwowa

luteinę czyli? rzecz w tym, że niby to to samo, ale jednak nie i działa dużo gorzej...
        • nglka Re: dupasthon a bóle żołdka 27.08.12, 12:06
          marianne11 napisała:

> luteinę czyli? rzecz w tym, że niby to to samo, ale jednak nie i działa dużo go
          > rzej...

Nie spotkałam się z tym stwierdzeniem nigdzie indziej, niż na forach; nawet lekarza podpytywałam i nie było przesłanek ku lepiej / gorzej - brałam luteinę...
          Inna sprawa też, że lekarz przepisał dziewczynie te leki "tak profilaktycznie" żeby odciążyć jajniki, to znaczy, że nie ma powodu do tego by brała i idąc tym torem: nawet, jeśli zmieni lek, nie będzie większych konsekwencji.
          To taka moda chyba teraz... ja spróbowałabym się skonsultować z innym ginem; byle na własną rękę nie odstawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka