mamalilli
19.11.12, 09:27
Witam, może temat postu nie odzwierciedla w 100% problemu ale będę starać się go przedstawić.
Mam 21 lat, 168cm wzrostu. W październiku 2010r. ważyłam 78kg. Jako że przygotowywałam się do ślubu, stosowałam dietę. W grudniu ważyłam juz 70 kg. W styczniu okazało się że jestem w ciązy. Termin na połowe wrzesnia. W 13 tg ciązy ważyłam znowu to 78kg.
Idąc do porodu ważyłam już 97,5 kg.
Nie pamiętam ile ważylam po samym porodzie. W listopadzie 2011r. wazyłam 87kg.
W listopadzie dostałam od ginekologa tabletki antykoncepcyjne- Azalia. Jedyne które mogłam brać jako matka karmiąca. Kiedy skonczylam karmić piersią zgłosiłam się do lekarza o zmiane tabletek na inne. Azalie bierze się non stop. Nie ma przerwy na okres. Czyli nie miałam okresu od grudnia 2010. Ale Pani gin stwierdzila ze te tabletki są dla mnie najlepsze bo są jedno składnikowe i po innych będę tyć(?). Więc zostałam na tych tabletkach. Do dzisiaj nie mam okresu, waże juz 100 kg.
Jestem aktywna. bardzo dużo chodzę około 4-5 km dziennie. Jestem aktywna zawodowo. Pracuję fizycznie.
Nie stosuję diety. Jako że pracuje i mam male dziecko nie mam czasu na gotowanie 3 obiadów-dla męża-dziecka- i siebie.
Proszę o poradę.
Czy to przez te tabletki?
Jem normalnie 3 posilki dziennie/ sniadanie/ 2 sniadanie/ i pozny obiad ok.16 30, póżniej juz nic. Nie podjadam. Nie jem słodyczy.
Nie wiem o jakie badania prosić lekarza?
Zglosić się do ginekologa? Czy lekarz pierwszego kontaktu też może mi pomóc?
Dziękuję za odpowiedzi.