Dodaj do ulubionych

Czy miałyście nagły skok ciśnienia na pigułce?-

IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 09.07.04, 12:08
Pomózcie, poradzcie...Zmieniono mi pigułe: Novynette na Steridil...Bardzo
utyłam na N...Pozatym w zasadzie była Novynette ok.
Przy 5 zauważyłam podniesine cisnienie-jestem niskocisnieniowa....Wczoraj za
to ból głowy jak licho i cisnienie podeszło do 170/110...Nie miałam odwagi
zażyc nstepnej Nowej Pigułyczyli Steridilu...
Czy zdarzyło sie wam coś takiegO???Producent przewiduje taką skrajność-
pisząć, żę przy nagłym skoku ciś. natychmiast przerwać. czy miałyście takie
doświadczenia???Co dalej??
Ala
Obserwuj wątek
    • Gość: xXx Re: Czy miałyście nagły skok ciśnienia na pigułce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 13:06
      Pigułki bardzo czesto podnosza cisnienie i powoduja zmiany przemiany materii i
      zatrzymanie wody w organizmie (co objawia sie tyciem). Moze po prostu ty nie
      tolerujesz pigulek i nie powinnas ich brac? Pigulki to nie cukierki i jesli cos
      sie zaczyna dziac, ma sie jakies przeciwskazania lub ma sie wiecej niz 35 lat to
      moga byc bardzo niebezpieczne. Moze pomysl o innej metodzie? Nie wiem w jakim
      jestes wieku i czy masz dzieci, ale jesli juz rodzilas to moze wkladka Mirena
      lub zwykla spiralka bylaby dla ciebie dobra? A moze prezerwatywa i srodek
      plemnikobojczy wystarczy (w szczegolnosci jesli np. seks uprawiasz rzadziej niz
      10 razy w miesiacu)... A moze ewentualnie jeszcze minipigulki np. Cerazette?
      • Gość: Alicja Cerazette IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 09.07.04, 13:33
        Inne metody sa dla mnie z róznych powodów nie do przyjęcia...No cóż latek 18
        tez juz nie mam...Pytanko:
        dlaczego typujesz akurat Carazette?
        jakie sa jej zalety i wady? A dla dojrzałych, ale uprawiających sex bardzo
        regularnie kobiet nadaja się? Czemu? .Lat mam....hm...47.
        Uffff, zażywałąn Novynette, było all ok, tyle, że tyłam. stąd doszło do zmiany
        na Steridil.
        Pozdrawiam,
        Ala
        • Gość: xXx Re: Cerazette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:14
          Cerazette typuje poniewaz nie ma estrogenow i tym samym nie powinna podnosic
          cisnienia i nie powoduje innych skutkow ubocznych zaleznych od estrogenow... Ale
          na prawde nie wiem co ci w twoim wieku doradzic... Zbyt wielu mozliwosci nie
          ma... Jesli spirala i prezerwatywa odpada to raczej tylko zostaja pigulki lub
          zastrzyk Depo provera... Porozmawiaj ze swoim ginekologiem moze on ci cos
          sensownego doradzi...
          Co do zalet i wad Cerazette... Nadaja sie dla kobiet w kazdym wieku (nie tylko
          karmiacych!), zaleta i jednoczesnie wada (zalezy jak kto woli) jest to, ze nie
          ma sie na nich (p[odobnie jak na zastrzyku) okresu i trzeba je lykac punktualnie
          (max. spoznienie do 3h). Wada jest to, ze moga wystepowac co jakis czas
          plamienia (zamiast krwawien, ktorych tu nie bedzie), zaleta jest to, ze nie ma
          estrogenow, wiec jest bezpieczna dla kobiet obciazonych rakiem, zylakami,
          chorobami zakrzepowymi i dla palaczek. To tak w wielkim skrocie...
    • ula_s Re: Czy miałyście nagły skok ciśnienia na pigułce 12.07.04, 17:20
      xxx ma racje, sa kobiety ktorym po tab. z estrogenem skacze cisnienie - ja
      jestem tego przykladem. Tabletki jednoskladnikowe sa wtedy lepiej tolerowane,
      ew. zastrzyk depo-provera.
      U mnie po odstawieniu tabl. cisnienie wrocilo do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka