Dodaj do ulubionych

Skurcze dłoni

IP: *.free.aero2.net.pl 28.02.13, 23:23
Jak w temacie, od jakiegos czasu czasami miewam takie dziwne skurcze w swojej głownej dłoni, dziś miałam trudności z podniesnieniem filiżanki, niby panuje nad tym ale czuje ze cos jest nie tak. Co to moze byc? Do jakiego specjalisty sie udać?
Obserwuj wątek
    • revlon666 Re: Skurcze dłoni 01.03.13, 16:07
      To zależy od wieku, ale generalnie najlepiej iść do internisty po skierowanie do neurologa. Są to tylko skurcze czy może również drętwienie, uczucie mrowienia?
      Można też zbadać tarczycę i kręgosłup.
    • Gość: Gonia Re: Skurcze dłoni IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 17:29
      Moze " zespol ciesni nadgarstka".
    • Gość: Ania Re: Skurcze dłoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 08:00
      Spróbuj przez kilka dni łykać magnez mi pomogło,piję kawę a wiadomo kawa wypłukuje magnez
    • anathe0 Re: Skurcze dłoni 02.03.13, 15:19
      mi pomógł magnez z potasem, ale warto pójść po skierowanie do neurologa i to sprawdzić smile
    • Gość: LuriTuri Re: Skurcze dłoni IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 21:39
      Dużo pracujesz na komputerze? Jeśli tak, to może być od myszy. Miałam jakiś czas temu podobny problem. Teraz używam myszy lewą ręką i przeszło. Można zamienić klawisze myszy, ręka i mózg uczą się szybkosmile
      • Gość: Kalina Re: Skurcze dłoni IP: *.free.aero2.net.pl 03.03.13, 09:28
        Dzięki za odpowiedzi, tez bym najbardziej typowala niedobor magnezu. Nawet powieka mi ostatnio czasam drga, bo ze wzgledu na pogode pije litry kawy, inaczej chyba bym w ogole nie byla w stanie stac z lozka, no ale powieka to cos normalnego a skurcz dloni zastanawiajacy.
        Co do myszy to akurat uzywam druga reka, wiec to raczej nie sprawca skurczy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka