Dodaj do ulubionych

Zagraniczne pigułki

IP: 213.25.97.* 20.07.04, 09:48
Czy może ktoś wie, która apteka w Warszawie możne ściągnąć pigulki anty,
których nie ma jeszcze w Polsce. Mam receptę od lekarza. Pytałam w aptekach,
ale wzruszają ramionami i rozkładają ręce, nie chcą podjąć się ściągnięcia.
Będę wdzięczna za informację.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Zagraniczne pigułki 20.07.04, 10:02
      A skad mieliby je sciagac? Jesli ze szwajcarii to jest jedna szwajcarska apteka
      i oni sprowadzaja leki.
      • Gość: Deli Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.25.97.* 20.07.04, 10:50
        Do mikams75, a mogłabyś podać adres tej szwajcarskiej apteki, w książce tel nie
        znalazłam żadnej takiej.
        • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 11:01
          ta apteka już nie istnieje
        • mikams75 Re: Zagraniczne pigułki 20.07.04, 12:08
          Hej, niestety adresu nie pamietam, to jest gdzies przy Al. Ujazdowskich, jak
          sie jedzie w strone ursynowa to po prawej stronie. Jesli leku nie maja i beda
          musieli sprowadzic, to potrzebny jest jeszcze jakis dodatkowy swistek od
          lekarza. Sorry za takie niedokladne informacje, ale korzystalam z tego wiele
          lat temu. To sie nazywa Apteka Szwajcarska, powinni miec w ksiazce
          telefonicznej, alebo w jakiejs informacji.
          • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 12:21
            tak, Apteka "Swiss Pharmacy"
            al.Róż 2
            00-556 Warszawa
            tel.6289471

z tego, co mi wiadomo, ta apteka już nie istnieje
    • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 10:21
      importem docelowym może się zająć każda apteka. ale są takie, które już mają w
      tym wprawę i do takiej właśnie należałoby sie wybrać.
      sprawdź te adresy: Świętokrzyska 32, Puławska 10
      • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 10:29
        inne warszawskie apteki deklarujące import docelowy:
        ul.Świętokrzyska 20
        ul. Pasaż Ursynowski 7
        ul. Grójecka 76
        ul. Jana Kazimierza 16
        ul. Zegadłowicza 1

• Gość: Deli Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.25.97.* 20.07.04, 10:34
      Dziękuję, dzwoniłam na Puławską, świętokrzyską i Grójecką też nie mają. Co
      śmieszniejsze te apteki reklamują się, że importują leki (w książce
      telefonicznej), a panie aptekarki mi mówią "my mamy jedną hurtownię" nie
      sprowadzamy. Więc oznacza że inmprtują leki, albo zdobywają niedostępne. Chyba
      tylko chwyt reklamowy. Tragedia
      • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 11:01
        "dzwoniłam na Puławską, świętokrzyską i Grójecką też nie mają."
        czego nie mają?

taki import to kłopot, więc łatwo można spotkać się z odmową.
        ale spróbuj być bardziej nieustepliwa- jeśli ktoś deklaruje sprowadzanie leków
        w Polsce niezarejestrowanych (np. apteka na jana kazimerza) i w dodatku ma
        obowiązek realizacji prawidłowej recepty (jak każda apteka), to być może
        wystarczy ich troche "przycisnać"
        • Gość: Deli Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.25.97.* 20.07.04, 11:10
          W jednej mi powiedziano, że muszę mieć skierowanie docelowe wpisane oprócz
          recepty przez lekarza, wtedy sprowadzą. Nie wiem o co chodzi, chyba musze
          jeszcze raz iść z tym do lekarza, żadnego zapotrzebowania celowego mi nie
          wypisywał, może on też o tym nie wie? O rany, tyle zachodu, a tak się reklamują
          że bez problemu. Dziękuję justy, spróbuję,
          pozdrawiam
          • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 11:46
            aaa, to nie masz wniosku o import docelowy? będzie potrzebny.

tu masz import docelowy od strony formalnej:
            www.apteka.hg.pl/pra/pfa/upf/idc/indexidc.php
            swoja drogą zdziwiłaś mnie piszac, że na Puławskiej 10 odesłali cię z kwitkiem.
            Sprowadzają w ramach importu docelowego leki przeciwmalaryczne (zerknij na ich
            www: www.apteki.org/super-apteka/podroz.htm i tu:
            www.apteki.org/super-apteka/import.htm ) , więc niby czemu mieli by ci
            nie sprowadzić pigułek??? to żadna różnica. deklarują, ze receptę przyjmą nawet
            faxem.
            • Gość: Deli Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.25.97.* 20.07.04, 12:09
              dziękuję Justy, faktycznie nie miałam tego wniosku, ale lekarz też nic nie
              wspominał. A pro po w niektórych aptekach to nie pytali nawet o takie wnioski,
              tylko odrazu mówili że nie mają i niezdobędą. To poco się ogłaszać?
              • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 12:23
                tak, jak pisałam- import docelowy to swego rodzaju problem i apteki są
                niechetne.
                a co do ogłaszania się- może mylisz sprowadzanie leku na zamówienie ze
                sprowadzaniem leku niezarejestrowanego w ramach importu docelowego? każda
                apteka może i zwykle chetnie sprowadza lek/kosmetyk itd dostępny w hurtowni
                farmaceutycznej ale w danym momencie nieposiadany przez aptekę na stanie.
                • Gość: Deli Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.25.97.* 20.07.04, 12:46
                  Niemniej dziękuję Justy za zaineresowanie i fachową odpowiedź, jestem
                  zobowiązana, pozdrawiam
                  • Gość: justy Re: Zagraniczne pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 20.07.04, 12:48
                    trzymam kciuki, żeby się udało smile
            • Gość: gdynianka do JUSTY Re: Zagraniczne pigułki IP: 213.17.199.* 26.07.04, 12:09
              serdeczne dzięki za informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka