Dodaj do ulubionych

oderwany paznokieć-przykleić?

IP: *.e-wro.net.pl 21.04.13, 09:30
ponad tydzień temu w wyniku uderzenia częściwo odszedl mi paznokieć -kciuk, nie poszłam do lekarza, generalnie nic mi nie jest, przemywałam woda utlenioną, maścią, z jednej strony odchodzi z drugiej się trzyma....jutro mam zawody i pytanie czy mogę go podkleić do skóry-nie ma rany-skóra jest czysta ...jeśli tak to czym- klejem do tipsów,klejem do rzęs ? jesli nie to co zrobic ,zeby go nie podważyć w czasie sportu?
Obserwuj wątek
    • Gość: sfff Re: oderwany paznokieć-przykleić? IP: *.tktelekom.pl 21.04.13, 13:12
      Chyba Cię pogięło! Nic nie przyklejaj, bo tylko zrobisz sobie krzywdę! Jeszcze do skóry?!
      Wkleić to Ty sobie powinnaś nowy mózg chyba!
      • Gość: paznokietek Re: oderwany paznokieć-przykleić? IP: *.e-wro.net.pl 27.04.13, 10:08
        nie rozumiem czemu mam przykleić "nowy mózg"??-zadałam pytanie na forum...forum chyba od tego jest by każdy mógł zadać dowolne pytanie- niekoniecznie jakieś bardzo mądrewink pozdrowionka
    • stuletnia_stokrotka Re: oderwany paznokieć-przykleić? 21.04.13, 14:53
      proponuję kropelkę albo butapren tongue_out
    • nglka Re: oderwany paznokieć-przykleić? 21.04.13, 18:00
      bezbarwny lakier do paznokci, 3 warstwy
      można też przykleić gazik na klej kilkusekundowy typu kropelka [stapia powierzchnie łącząc je ze sobą] a następnie spiłować i pomalować lakierem bezbarwnym - to ostatnie to sposób stary i dobrze znany smile
      • nglka instrukcja obrazkowa :) 21.04.13, 18:02
        KLIK!
      • Gość: paznikietek Re: oderwany paznokieć-przykleić? IP: *.e-wro.net.pl 27.04.13, 10:06
        dzięki bardzo wink tylko ta kropelka chyba niebezpieczna-lepiej użyć kleju do tipsów-do kupienia w każdym kosmetycznym
        • kocio-kocio Re: oderwany paznokieć-przykleić? 27.04.13, 11:11
          Tyle że zarówno klej kropelka, jak i klej do tipsów to cyjnoakrylan etylu.
          Różnią się głównie ceną.
          • Gość: paznokietek Re: oderwany paznokieć-przykleić? IP: *.e-wro.net.pl 27.04.13, 11:59
            a jakby użyć do podklejenia rezynę- "resina" -jest wykorzystywana przy jedwabnych tipsach- można kupić chyba u kosmetyczek-tipserek ? coś ktoś o tym wie czy jest mniej toksyczna, bo mam obawy przed tą kropelką-boję się ,ze mi zaszkodzi..
            • kocio-kocio Re: oderwany paznokieć-przykleić? 27.04.13, 13:30
              Sklej paznokieć z paznokciem, nie ze skórą.
              Będzie spoko.
              Zresztą poczytaj się się wzięły kleje cyjanoakrylowe.
    • Gość: marry Re: oderwany paznokieć-przykleić? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 13:18
      manicurzystka powinna umieć "naprawić" taki paznokieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka