Dodaj do ulubionych

progesteorn w zastrzykach

IP: *.tvgawex.pl 25.07.04, 15:17
Mam 28 lat i jak dotąd wszystko jak w zegarku. Nigdy nie barłam
chemii*antykoncepcji. Aż tu nagle 45 dzień i nic, ciążę wykluczono i zapisano
zastrzyki 4x25 progesteronu. Czy to jest bezpieczne czy powinnam to brac czy
mam dalej czekac na okres.Co robić ??? Błagam o poradę !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Takandrynka Re: progesteorn w zastrzykach IP: 213.199.221.* 26.07.04, 14:10
      Witam...sama 3 dni temu skonczylam brac 5 x 25 progesteronu i tez czekam na @.
      Powinna sie pojawic w ciagu 7-10 dni od ostatniej iniekcji. Jezli zaczniesz
      brac i juz podczas brania zastrzykow wystapi @ to radzilabym wziac wszystkie
      ampulki do konca - tak zalecaja lekarze.
      A czystego progesteronu nie ma co sie bac. Zreszta, spokojnie mozesz poczekac
      do 60 dnia cyklu...moze wystapi zamoistnie...czego ci zycze...bo u mnie to
      prawie 70 dziensad
      • Gość: aga Re: progesteorn w zastrzykach IP: *.magma / *.magma-net.pl 26.07.04, 14:34
        bez obawy, ja bralam 3 zastrzyki, po 5 dniach od ostatniego wystapil @
    • buka4 Re: progesteorn w zastrzykach 30.07.04, 21:47
      Doradźcie mi coś prosze! Mam niski progesteron po pigułkach i boje sie
      niepłosności! Od 4 -m-cy cykle bezowulacyjne w związku z tym, ze progesteron
      jest ok.0,56 w drugiej fazie...więc mało. Prolaktyna 26 w 7 dc. biorę CASTAGNUS
      ziołowy. Czy w takiej sytuacji poprawiłoby mi się po progesteronie w
      zastrzykach? Napiszcie coś?
      • magdulka26 Re: Do Buki 31.07.04, 12:54
        Witaj !
        Wiesz co mnie dziwi że Ty przy takiej prolaktynie masz progesteron 0,56.Ja mam
        prolaktynę 128,1 a progesteron w II fazie 8.Patrząc na Twój wynik powinnam mieć
        zerowy progesteron .Czy bierzesz coś na zbicie prolaktyny? Według mnie powinnaś
        łykać albo duphaston albo luteinę na posniesienie pogesteronu od 16-25 dc.
        • Gość: BUKA Re: Do Buki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.04, 22:46
          Tylko, że prolaktyna nie jest jedynym czynnikiem wpływającym na progesteron!
          Nie powinno wieć budzić to zdziwienia...u mnie sa typowe objawy, ze organizm
          nie umie sobie sam poradzić po latach brania pigułek. Niestety wizytę mam
          dopiero za tydzień... a jestem ciekawa co powinnam brać na podwyższenie
          progesteronu! Ty więc nie powinnas miec chyba kłootów zajściem w ciążę jak masz
          OWU? Ja biorę na razie CASTAGNUS 2x rano!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka