Dodaj do ulubionych

żylaki pajączki

IP: *.241.112.206.adsl.inetia.pl 30.07.04, 09:34

może ktoś z Was wie gdzie w warszawie usuwa sie żylaki i pajączki z nóg a
konkretnie z łydek , jak narazie mam dużo pajączków a żylaki dopiero sie
robią - narazie zaczyna być widać coraz więcej coraz więcej żył na nogach
tzn. zyły zaczynają prześwityywać przez skórę.
prosze Was o odpowiedż
kawa
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: żylaki pajączki IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 04.08.04, 10:01
      Witaj. Nie wiem, w jakim jesteś wieku i od jak dawna masz problem z pajączkami.
      Osobiście odradzałabym Ci interwencję chirurgiczną, tym bardziej że tego typu
      problemy mają tendencję do odnawiania się. Mam ten sam problem co Ty i też
      jeszcze do niedawna myślałam o operacji, np. laserem. Zmieniłam jednak zdanie,
      kiedy przeczytałam poradę homeopaty, który opisywał podobny przypadek i zalecił
      lek homeopatyczny HAMAMELIS VIRGINIANA 5CH 3 x dziennie po 5 granulek przez
      okres 2 miesięcy. Spróbowałam i już widać pierwsze efekty, polecam. Jeżeli masz
      jakieś wątpliwości, pytania napisz. Pozdrawiam. Odezwij się.
      • Gość: aga Re: żylaki pajączki IP: *.aquanet.pl / 194.24.238.* 04.08.04, 12:10
        Witaj Marto,
        Mam taki sam problem, żylaki narazie niewielkie, no i pajączki. Nie wiem, jakoś
        nie mam zaufania do leków homeopatycznych, tzn. nie jestem pewma co do ich
        skuteczności...Ale piszesz, że Tobie pomogły, proszę napisz ile takie
        opakowanie tego leku kosztuje.
        Dzieki, pozdrawiam
        • Gość: marta Re: żylaki pajączki IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 04.08.04, 13:33
          Witam Cię.Jedno opakowanie kosztuje 5 zł. Ja kupiłam firmy Dolisos.Jedynym
          sposobem przekonania się o skuteczności homeopatii jest niestety przetestowanie
          na sobie. Na marginesie dodam, że dzięki homeopatii uniknęłam operacji jajnika.
          Od dwóch lat miałam torbiel endometrialną na jajniku, leczenie hormonalne nie
          dało żadnych efektów. Po 5 tyg. kuracji homeopatycznej zmiana zniknęła.
          Homeopatia naprawdę działa !!!
      • Gość: doerotka Re: żylaki pajączki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 10:24
        czy te preparaty trzeba zamawiać?Mieszkam w małym miasteczku i pewnie ich nie
        dostanę
      • Gość: doerotka Re: żylaki pajączki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 18:04
        hamamelis virginiana-kupiłam.cz\y ma jakieś skutki uboczne?po jakim czasie
        zażywania poczułaś ulgę??
        • Gość: marta Re: żylaki pajączki IP: 213.25.199.* 19.08.04, 19:18
          Witaj. Cieszę się, że masz już lek,po tygodniu zażywania powinnaś zauważyć
          różnicę. Tak było w moim przypadku, ale podobno każdy reaguje indywidualnie i
          ta reakcja może wystąpić u jednych wcześniej,u drugich później. Ten lek nie ma
          działań ubocznych, zalecana jest przynajmniej 2 miesięczna kuracja. Napisz o
          odczuciach i efektach.Pozdrawiam.
          • Gość: doerotka Re: żylaki pajączki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 16:20
            Dzięki za wsparcie.Mam pytanie.Czy możesz opisać na czym u Ciebie polega
            poprawa.Ja nie mam jeszcze żylaków , ale pewnie jak się nie wezmę za siebie to
            będą. Teraz żyły prześwitują i co najbardziej mnie martwi bolą.Lekarz
            powiedział , że jeszcze droga dalega i dał mi ulotkę.Muszę schudnąć, ale tu
            opinie są podzielone co do wpływu wagi na żylaki.Smaruję lotionem 1000.Ciekawa
            jestem czy mogę w jakiś sposób powstrzymać ich powstawanie.Mimo tuszy noszę
            spódniczki,bo mam zgrabne nogi.Dzięki i pozdrawiam.Doerotka
    • ewka2004 Re: żylaki pajączki 04.08.04, 13:28
      Wiesz ja mam podobny problem, a Marta ma racje - zdarzaja sie nawroty. Ja juz
      dwa razy korzystalam ze skleroterapii(jesli nie przekrecilam nazwy). Lekarz
      wstrzykuje do uszkodzonych naczyn odpowiedni plyn i to je zamyka. Po zabiegu
      bandazuje sie nogi, wiec przez kilka dni chodzenie jest troche utrudnione. Sam
      zabieg nie jest bolesny, ale moze byc nieprzyjemny jesli ktos nie lubi klucia.
      Po sciagnieciu bandazy zostaja siniaki, ale i one schodza po jakims czasie (u
      mnie 2 tygodnie). Obowiazkowa kontrola zeby ocenic skutecznosci i ewentualne
      poprawki. Ja juz ten zabieg przechodzilam dwukrotnie w odstepie 10 lat - za
      kazdym razem bylam bardzo zadowolona. Natomiast nawroty to juz sprawa
      indywidualna, ten typ tak po prostu ma. Ostatni zabieg mialam miesiac temu, w
      sumie okolo 10 miejsc na obydwu mogach - koszt 200PLN. Acha i jeszcze konieczne
      bylo badanie USG obu nog, dodatkowe 150PLN. Ale niesety nie robilam tego w
      Warszawie, nie moge Ci nikogo polecic. Warto sie postarac o dobrego lekarza, bo
      w koncu jest to interwencja chirurgiczna. Gdybys miala wiecej pytan daj znac.
      Pozdrawiam, Ewa
      • Gość: aneta Re: żylaki pajączki IP: *.bmbgz.pl / *.crowley.pl 04.08.04, 13:42
        ewka 20024 podaj do siebie emaila lub gg !!!!!
        • ewka2004 Re: żylaki pajączki - do Anety 05.08.04, 15:36
          Aneta, podaje adres: ewka2004@gazeta.pl Czekam na kontakt i pozdrawiam, Ewa
      • Gość: agnieszka Re: żylaki pajączki IP: *.157.186.195.cust.bluewin.ch 04.08.04, 15:55
        Dzien dobry, kilka dni temu, na "Urodzie" rozpoczelam podobny watek, ale nie
        otrzymalam odpowiedzi. Otoz mam 31 lat i ogrom popekanych naczynek
        krwionosnych, ktore sa przyczyna strasznych kompleksow. Poddawalm sie 2-krotnie
        skleroterapii (jesien, wiosna ubieglego roku. Moglabym tu zacytowac opis
        ewki2004). Bylo to dosc uciazliwe juz po, u mnie nogi wygladaly paskudnie przez
        ok. miesiac. Efekty oceniam na 20-30% zamknietych. Niestety, przybywa ich nadal
        i to w zastraszajacym tempie. Staram sie unikac wszystkiego co temu sprzyja.
        Sprobuje zastosowac preparat homeopatyczny, bylabym jednak wdzieczna, za
        podanie mi, jesli znacie, kontaktu do rzetelnego, fachowego gabinetu terapii
        laserowej, w ktorym przeprowadza sie zabiego zamykania naczynek na nogach. Bede
        zobowiazana rowniez za ew. uwagi, ocene, itp. Jestem z Lublina, w ubieglym roku
        mialam zamykane naczynia rowniez laserowo w osrodku Feniks w Naleczowie -
        calkowita porazka: 0 efektow, blizny, oparzenia, bol. Dowiedzialam sie po
        wszystkim nieciekawych rzeczy o tym miejscu. Prawd zastosowano nieodpowiedni
        laser, z odzysku... Do dobrego gabinetu jestem w stanie jechac daleko. Moze to
        byc Wartszawa, krakow, lub dalej. Pozdrawiam cieplo.agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka