Dodaj do ulubionych

Okres co 45-50 dni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:01
Czy to normalne? I dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Okres co 45-50 dni 03.08.04, 16:56
      długie cykle są zazwyczaj przy bezowulacyjnych cyklach
      często też jest podwyższona prolaktyna i mało progesteronu
    • Gość: margit Re: Okres co 45-50 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:03
      jesli nie jestes nastolatką, która dopiero zaczęła miesiączkować, to okres co
      45 dni nie jest natrualnym objawem, czasem to wynik braku jajeczkowania czasem
      hormonów. idż do ginekologa, pewnie da ci cos na uregulowanie, jesli poza tym
      wszystko bedzie ok.
      ja mialam podobny problem- ale przyczyna okazaly sie torbiele jajnika. IDŻ SIĘ
      ZBADAĆ
    • Gość: kika Re: Okres co 45-50 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 21:24
      ja mam tak samo potrafie nie miec okresu caly miesiac i nastepnego miesiaca
      pod koniec dopiero moge dostac......wiec nie wiem czemu nie bylam z tym u
      lekarza
    • sympatyczna7 mój 44 dzień cyklu 06.08.04, 09:30
      O rany... zmartwiłyście mnie troszkę, zwłaszcza tymi torbielami.. nastolatką
      już nie jestem, a ostatnio moje cykle są tak nieregularne, że szkoda mówić..
      Dziś mam 44dc (najdłuższy cykl własnie tyle wynosił i zdarzyło sie to raz, dwa
      miesiące temu).
      Ale szczerze mowiąc to sie zastanawiam, czy to czasem nie jest ciąża..
      • kamila1234 Re: mój 44 dzień cyklu 08.08.04, 22:13
        ja mam 23 lata od zawsze miala cykle co 40 -55 dni a po porodzie troszke
        bardziej wyregulowane ale tez dlugie co 39-41 mówiono ze nie zajde w ciaze bo
        z cyklami jest cos nie tak.stwierdzono PCO,zaszlam w ciaze 1 mc po slubie bez
        zadnych problemów
        wiec czasem tak jest ze cykle sa długie chociaz według mnie trzeba isc do
        lekarza z tymi odchyleniami i sprawdzic co jest grane
        pozdrawiam
        • Gość: wave Re: mój 44 dzień cyklu IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 08.08.04, 23:09
          hej! Mam pytanie do kamili 1234,mówiłaś, że zaszłaś w ciążę, a pamiętasz może
          który to był dzień cyklu i właściwie kiedy tobie wypada owulacja bo ja mam tak
          samo a nie mogę zajarzyć. Dzięki za odpowiedźsmile
          • Gość: magda010 Re: mój 44 dzień cyklu IP: *.ekoenergia.com.pl 09.08.04, 17:17
            Bardzo wazne, zeby zbadac hormony - glownie prolaktyne i progesteron. Warto
            kupic ziolowy castagnus na wyregulowanie cyklu, mi bardzo pomogl, a mialam
            cykle 70-140 dniowe, bezowulacyjne. Teraz wszystko dobrze.
          • kamila1234 Re: mój 44 dzień cyklu 09.08.04, 21:31
            nie pamietam który dzien cyklu to był a tym bardziej czy to była owulacja i
            kiedy ona była .moj problem polegał tez na tym ze raz mialam normalne okresy a
            raz skape plamienia ajeszcze mialam plamienia posrodku miesiaczek...tak wiec
            wogole dni plodnych nie moglam wyliczyc
            pozdrawiam
    • Gość: agnes Re: Okres co 45-50 dni IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.08.04, 18:28
      a ja przestalam brac pigulki osiem miesiecy temu,
      mialam regularne cykle (30-31 dni)a tera jest juz
      46 dzien cyklu i nic nie wskazuje na okres,
      ciaza wykluczona- zrobilam test hgc
      z krwi, niestety wizyta u gina dopiero 25 sierpnia
      (niech zyje panstwowa sluzba zdrowia)
      nie wiem juz czy to stres czy moze torbiel?
      • Gość: MM Re: Okres co 45-50 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:16
        Hm,a ja przestałam brać tabletki..już 41 dc i nic..a w czasie brania - jak w
        zegarku.
        Przed tabletkami też miałam nieregularne - dopiero te sztuczne hormony mi
        regulowały (czasem brałam na wywołanie okresu leki od ginekologa)
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka