Gość: ineczka IP: 217.153.15.* 27.08.04, 14:11 Od dwóch tyg. stosuję lek jw (2xdz, 11-25dc) i zaoberwowałam u siebie napady wilczego głodu. Czy może to mieć jakiś związek z Duphastonem? Czy któraś z Was tak miała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Duphaston-napady głodu 27.08.04, 14:12 tak. progesteron powoduje napady glodu, mozesz miec tez wielkie piersi, mdlosci.... objawy jak w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineczka Re: Duphaston-napady głodu IP: 217.153.15.* 27.08.04, 14:17 O mój Boże! Ja nie chcę utyć! Jeszcze nie tak dawno walczyłam pracowicie z zimowym tłuszczykiem i chodziłam na aerobik. Nie jestem gruba i nie chcę taka być. Co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Duphaston-napady głodu 27.08.04, 14:22 trudno sie upilnowac na hormonach, ale probuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineczka Re: Duphaston-napady głodu IP: 217.153.15.* 27.08.04, 14:28 Jeśli będę się pilnować to nie utyję? Mówi się, że po hormonach się tyje. Ale czy dlatego, że to hormony i już, czy że zjada się więcej? Jak to właściwie jest?... Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Duphaston-napady głodu 27.08.04, 16:33 Ineczka napisała : Ale czy dlatego, że to hormony i już, czy że zjada się więcej? Jak to właściwie > > jest?... Dokładnie to że zjada się więcej ,znam osobę która brała tabletki horm.i zaczeła tyć ,ale ona co chwilkę coś podjadała.A wszystko zwalała na hormony.Trzeba czasem ograniczyć apetyt i oszukać zołądek.Ja też łykam duphaston ,ale u mnie wręcz odwrotnie ,zero apetytu. Ps Z jakiego powodu bierzesz duphaston? Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineczka Re: Duphaston-napady głodu IP: 217.153.15.* 27.08.04, 16:37 Z powodów kilku: bolesnych miesiącznek, bardzo nasilonego pms-u i hyperprolaktynemii. Co mam jeść żeby nie utyć? Znów mnie ssie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Duphaston-napady głodu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 09:30 Którą prolaktnę masz podwyższoną?ja już kilkanaście lat się męczę, ale tego leku nie znam jaszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Duphaston-napady głodu 27.08.04, 16:35 Widze że bierzesz już od 11 dc ,a jak długie masz cykle ?Czy nie hamuje Ci to owulacji.Jak dlamnie to za wcześnie ,ale może sie mylę. Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineczka Re: Duphaston-napady głodu IP: 217.153.15.* 27.08.04, 16:38 cykle są 30-32 dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Duphaston-napady głodu 27.08.04, 16:55 Jak Cię ssie to pij wodę mineralną,zjedz jabłko ,banana,jogurt ,serek coś co jest lekko strawne a nie ma duzo kalorii. Pytałam jakie masz dł. cykle bo widze że już przed owulacją łykasz duph.A on hamuje owulację.Starasz się o dziecko ?Jesli nie ,to ok,a jak tak to za wczesnie bierzesz . Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Do Doroteczki !! 28.08.04, 11:09 Nie wiem czy to pytanie jest do mnie ale ja mam bez obciążenia badaną prolaktynę.I właśnie ona jest taka wysoka.Jesli chcesz wiedzieć więcej pytaj śmiało.Pozdrawiam Magda. Chcę zajść tak jak słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś