juka20 06.09.04, 11:25 We wrześniu mam planowaną operację żylaków, dokładnie usunięcia żyły odstrzałkowej. Czy któraś z Was przechodziła podobną operację i mogłaby podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: carrie Re: operacja żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 14:00 zabieg trwa krocej niz 2.5, 3 godziny, znieczulenie podpajęczynowkowe, dostaniesz "leki na spanie" jak poprosisz. ogolnie ok i bezstresowo. co chcialabys konkretnie wiedziec to ci napisze.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: operacja żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:21 gdzie robiłaś operację? przede mną decyzja o usunięciu żylaków pojedynczych ale dużych i niestety na obu nogach. Choc od pewnego czasu intensywniej poszukuje informacji o klinikach (warszawskich) i samym zabiegu najlepszą wiedzę posiadają Ci co sami to przeszli. Dzięki za każdą informację, która rozwieje moje wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: operacja żylaków 06.09.04, 20:02 Też miałam taką operację! Trwała 4 godziny. Znieczulenie jak opisała moja poprzedniczka. Ogólnego raczej nie chcą robić. Potem trochę boli. Mogą zrobić się krwiaki. Ale nie martw się. Bądź dzielna. Idę niedługo z drugą nogą.... Odpowiedz Link Zgłoś
juka20 Re: operacja żylaków 08.09.04, 08:06 chciałabym wiedzieć jak długo po operacji przebywałyście w szpitalu. Poza tym ogólnie jak długo dochodzi się do siebie i czy po operacji noga bardzo boli? Jakie zostają blizny (przypuszczam, że lepsze blizny niż wiecznie spuchnięta noga, ale i tak chciałabym wiedzieć). Czy w Waszym przypadku operacja dała dobre rezultaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laryssa Re: operacja żylaków IP: *.computerland.pl 23.09.04, 14:21 Może już jesteś po. A jeżeli nie, to odpowiadam: w szpitalu do tygodnia po operacji noga boli dotkliwiej tylko dobę po operacji przez 2 - 3 tygodnie trzeba nogę/nogi (bo ja miałam obie operowane) bardzo oszczędzć blizny są maleńkie operacja daje dobre rezultaty, ale zawsze mogę utworzyć się nowe żylaki (ja idę właśnie na czwartą operację) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: operacja żylaków IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 18:35 a jakie miałaś znieczulenie podczas tych operacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laryssa Re: operacja żylaków IP: *.computerland.pl 08.10.04, 17:01 znowu może późno odpowiadam, ale jednak: dwukrotnie śródoponowe - czyli w kręgosłup raz ogólne z intubacją polecam raczej pierwszą metodę - przebieg pooperacyjny jest zdecydowanie mniej dolegliwy, a poza tym nie ma nieprzyjemnych doznań związanych z intubacja Odpowiedz Link Zgłoś
juka20 Re: operacja żylaków 09.09.04, 10:53 czy ktoś mógłby mi napisać coś więcej na ten temat, proszę. Bardzo się boję Odpowiedz Link Zgłoś