Gość: Landryne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.01, 23:23 Napster nadal działa !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agniecha Re: Napster IP: 192.168.101.11, 195.187.1.* 13.02.01, 13:23 Mam nadzieję, że Napster i jemu podobne programy będą funkcjonować nadal - są one doskonałym nożem wymierzonym w plecy wytwórni muzycznych. Wszyscy dobrze wiemy jak niskie są koszty produkcji CD i kto ma największe zyski z ich sprzedaży. Nie chcę dać zarabiać tym, którzy i tak mają już pełne kiesy - czyli pośrednikom. Dlaczego mam przepłacać za coś, co ma zawyżoną wartość materialną? Pamietam jak jeszcze 10 lat temu za moje skromne kieszonkowe kupowałam miesiecznie dwie płyty, a teraz żal mi naruszać wyplate na tego rodzaju kulturę choc moje miesieczne dochody wzrosly nieporównywalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Napster IP: 212.244.167.* 13.02.01, 13:32 Dzięki Napsterowi mogłem wzbogacic swoją płytotekę (CD-tekę ?) o stare zapomniane przeboje, szczególnie polskich wykonawców, których próżnoby szukac w sklepach muzycznych. Stare składanki często są byle jakie, przypadkowo dobrane i ukazują się raczej niezbyt często. Myślę, że po Napsterze przyjdą inne, może trudniej "zakazywalne" metody wymiany plików MP3. A na razie ... szkoda Napstera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Napster IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 13.02.01, 13:52 ... wygląda że możemy już tylko zapalić znicze na grobie NAPSTERA ( a szkoda ! ... płyt jednak nie będę kupował dalej ! chyba że cena będzie normalna, bo tej obecnej to nawet szkoda komentować (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsolen Re: Napster IP: 200.34.243.* 13.02.01, 16:50 Jak juz wylaczam Napstera, to polecam jakikolwiek inny system tego typu, np. Bearshare lub Gnutella. Niech zyje siec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Napster IP: 10.40.129.* 13.02.01, 17:02 poza gnutellą jest także iMesh.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Napster IP: 212.160.114.* 16.02.01, 22:10 tyle ze te programy to gnioty (GNIOTella) i sa calkowicie do D. Niech zyje Napster (krwiopijcy z wytworni nie wygraja tej wojny)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziej Re: Napster IP: *.gdansk.ppp.tpnet.pl 13.02.01, 22:24 Gratuluje redakcji GAZETY z okazji coraz bardziej postepujacego partactwa dziennikarskiego ( a moze to platna stronniczosc). Artykul o Napsterze ma charakter nie postronny, a wyraznie oczerniajacy Napstera (niczym virus, bakteria, cos zlego9. W wyjasnieniu" Jak dzial Napster", tlumaczy sie osobie nowej w temacie tylko pol faktu technicznego. "...mozna sobie sciagac pliki muzyczne na twardy dysk.." Ma sie wiec wrazenie, ze Napster to serwer, skad nadawane sa wszystkie takie pliki. A to przeciez bzdura, bo dotychczasowa legalnosc Napstera polega wlasnie na tym, ze nie uzywa wlasnego serwera. "Czlonkowie" Napstera kontaktuja sie ze soba bezposrednio i prywatnie sobie udostepniaja legalnie pojedyncze kopie chonionych i niechronionych utworow. GAZETA milczy rowniez na temat faktu, iz udowodniono, ze uzytkownicy Napstera kupuja i tak kilkakroc wiecej legalnych plyt w sklepach (oprocz tego, ze cos downloaduja).... Big Biz probuje jak zwykle odwrocic kota ogonem, a z sama GAZETA chyba dawno mu sie to juz udalo. Czasy wiarygodnosci GW to juz taka sama historia jak Solidarnosc 80 ! Narka z 3miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Napster IP: *.netcom.ca 14.02.01, 06:04 Popieram Napstera , oczywiscie plyty sa b. drogie w stosunku do ich produkcji ,jesli moj glos moze o czyms zadecydowac , to prosze : DZIALAJCIE TAK DALEJ: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fojtas Re: Napster IP: 153.19.145.37, 153.19.144.* 14.02.01, 07:49 Jesli napster zakonczy dzialalnosc, to znajda sie inne sposoby wymiany MP3. Pomysl, zeby kupowac MP3 jest wymyslem jakiegos chorego fachowca, ktory raczej nie ma pojecia o realiach. Na pewno nie bede kupowal plyt, jesli ceny pozostana bez zmian. Slyszalem, ze Stachurski sprzedaje swoje plyty po 25 pln. Moze to jest sposob??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Napster IP: 156.24.231.16, 156.24.1.* 14.02.01, 15:54 Polecam komputer z karta tv (i radiem). Nagrasz co chcesz (jak osaczysz) bez płacenia nawet za TP S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Napster IP: *.syd.ihug.com.au 16.02.01, 13:58 Mieszkam od dluzszego czasu w Australii - Napster dal mi szanse poznania aktualnej polskiej muzyki, bo o polskie CD w Sydney jest raczej trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Napster IP: *.elblag.eu.org 16.02.01, 22:52 Sądzę, że wyrok sądu jest sprawiedliwy, choć szkoda mi go, bo często sam z niego korzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś