Dodaj do ulubionych

HCV a planowanie dziecka?

IP: *.man.polbox.pl 23.08.01, 15:34
Mój partner chorował na żółtaczkę i jest nosicielem HCV.Obecnie ma rozpocząć
leczenie, ale niestety, nie daje ono 100% gwarancji wyleczenia. Gdyby -
odpukać - się nie udało, to czy mamy szanse na nasze biologiczne potomstwo i
jak to zrobić, żeby nie zakazić mnie i ewentualnego dzieciaczka?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: HCV a planowanie dziecka? 24.08.01, 22:46
      Ojej! nIESTETY TO SIE PRZENOSI również DROGĄ PŁCIOWA- NALEZY POCZEKAC NA EFEKTY
      LECZENIA PARTNERA NO I NIESTETY NA RAZIE KOCHAĆ SIĘ Z PREZERWATYWA.
      Prosze koniecznie u siebie wykonać badanie HBs ag i HCV-ag i skonsultować się
      z Sanepidem przy ul. Zelaznej lub w Poradni Szpitala Zakaźnego przy ul.
      Wolskiej. Do zakazenia dziecka dochodzi przy porodzie i niestety, bnie
      wynaleziono zadnej szczepionki. Jeżli Pani nie zarazi sie od męża wszystko
      będzie OK>MA
      • Gość: inka Re: HCV a planowanie dziecka? IP: *.man.polbox.pl 27.08.01, 10:22
        Dziękuję Pani. Badania robiłam kilka dni temu, wszystko jest w porządku (zawsze
        używamy prezerwatyw). Chciałabym wiedzieć czy, jeśli mojego partnera nie uda
        sie wyleczyć, nie ma dla nas żadnej szansy na biologiczne potomstwo?
        • monika.antepowicz Re: HCV a planowanie dziecka? 27.08.01, 21:49
          Szczerze mówiąc nie wiem czy jest to autorytarne, ale na pewno mrozenie
          nasienia eliminuję wirusa. Nie mniej , jesli maz nie bedzie miał antygenu we
          krwi, to prawdopodobnie wbedzie mozliwe zapłodnienie naturalne.MAa
          • Gość: inka Re: HCV a planowanie dziecka? IP: *.man.polbox.pl 28.08.01, 11:12
            Nie bardzo rozumiem, czy brak antygenu oznacza wyleczenie? Mąż podejmie
            leczenie na Wolskiej - czy tam mogę uzyskać bliższe informacje, czy raczej
            zwrócić się z tym do swojej ginekolog, a ona powie, co dalej? Na razie nie
            rozmawiałam z nią o planowaniu dziecka, bo chcemy czekać na efekty leczenia, a
            jest to minimum rok. Ale spędza mi to sen z powiek, a NAPRAWDĘ nie mam od kogo
            uzyskać szczegółówych informacji. Albo nie wiem, gdzie ich szukać. Raz jeszcze
            dziękuję za pomoc i przepraszam za marudzenie smile
            • monika.antepowicz Re: HCV a planowanie dziecka? 30.08.01, 23:24
              Brak antygenu oznacza , że mąz Pni nie zarazi( bo wirusy obecne są w
              spermie!) , także na ogół wyleczenie.MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka