Dodaj do ulubionych

problemy ze wzdeciami

02.09.15, 15:37
Witam ,Wszystko zaczelo sie od bolu w pochwie pod koniec siusiania ,pozniej pojawil sie (umiarkowany )bol w nadbrzuszu.Poszlam z tym do lekarza ktory stwierdzil po sprawdzeniu moczu jakim kawalkiem kartki ze to nie infekcja i ze powodem sa zaprcia ktore tez mi sir przydazyly ale na krotko.Bol brzucha i podczas siusiania przeszedl zato pojawilo mi sie uczucie pelnego brzucha (to chyba wzdecia tak?)ktore towarzysza mi w sumie to przez cale dnie.Dzwonilam z tym do lekarza ale uslyszalam jedynie zeby jadla wiecej platkow itp.Troche sie martwie bo nigdy tak nie mialam Dotego dzis wstalam rano a czulam sie jakby mi brzuch mial peknac a bylam nad czczo.Od jakiegos 1.5 mi3siaca biore antybiotyk na tradzik .Moze ktos mial podobnie i moze cos poradzic .z gory dziekuje

Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: problemy ze wzdeciami 02.09.15, 20:53
      Na same wzdęcia Espumisan, ja niestety od urodzenia mam taką urodę. Nie sądzę, żeby antybiotyk miał coś z tym wspólnego ale kto wie. /a na ten trądzik badałaś hormony? bo może antybiotyk niepotrzebny - to tak przy okazji/. Staram się unikać produktów wzdymających, łykam od czasu do czasu Espumisan i nie jest źle.
      • Gość: jasia Re: problemy ze wzdeciami IP: *.as13285.net 02.09.15, 21:22
        A jak reagujesz na nabial? Moze skladnikiem antybiotyku jest laktoza,ktorej nie trawisz i stad wzdecia.Ja wystarczy ze wypije kawe z normalnym mlekiem lub zaczne brac magnez majacy w skladzie laktoze i brzuch mam jak balon.
        • ilusia1987 Re: problemy ze wzdeciami 03.09.15, 20:45
          Z nabialem raczej nigdy nie mialam problemu.Teraz tez mi sie wydaje ze to nie to.Mam wrazenie ze szybciej sie najadam ostatnio i mam lekki bol brzucha/uczucie dyskomfortu.Co do antybiotyku to nie nie sprawdzalam hormonow chodz moze i powinnam .Pozatym to jest moj 1szy antybiotyk w zyciu i nie wiedzialam ze powinnam cos brac tj probiotyk podczas jego zazywania.Dopiero teraz po 1.5 miesiaca go brania zaczelam brac probiotyk i pic kefiry.Moze to on spowodowal spustoszenie w moim organizmie.Tylko czy tak pozno dam rade wszytko naprawic.Mam nadzieje ze nic powaznego mi nie jest bo lekarze mnie tu zbywaja.
          • Gość: jasia Re: problemy ze wzdeciami IP: *.opaltelecom.net 03.09.15, 21:27
            Ja po 2 dniach brania antybiotyku mam problemy z brzucholem.Bierz probiotyk jeszcze dlugo po skonczeniu antybiotyku.Powinno byc dobrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka