18.06.01, 20:00
Od pol roku zazywam Harmonet i przez ostatnie dwa cykle nie mialam okresu. Na
tydzien przed spodziewana miesiaczka wystapily natomiast plamienia, ktore
trwaly okolo 9 dni. Nie jestem w ciazy (zrobilam dwa testy) i wiem, ze brak
krwawienia nie jest powodem do niepokoju w przypadku brania Harmonetu, ale
niepokoi mnie to, ze taka sytuacja powtarza sie juz drugi raz. Nie wiem tez,
czy Harmonet nadal pelni role antykoncepcyjna.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: harmonet 18.06.01, 21:32
      Tak, oczywiście, ale fakt zaniku miesiączki może być strsujący, chociaż w
      czasie wakacji może być wygodny. Jeśli będzie Pani nadal zgodnie z zaleceniami
      przyjmowała tabletki, to ciąża na pewno Pani nie grozi, natomiast trzeba bardzo
      pilnować ich regularnego zażywania, bo w takiej sytuacji łatwo na przykład
      pomylić dzień, w którym powinno się rozpocząć nastepne opakowanie. MA
      • Gość: Ewa Re: harmonet IP: 212.244.106.* 26.07.01, 14:45
        Mam pytanie do Pani Doktor - lekarka ktora zapisala mi Harmonet powiedzila zebym brala go od 5 dnia cyklu, w
        instrukcji jest napisane aby rozpoczac pierwszego dnia - jak mam wiec zrobic?
        • Gość: mila Re: harmonet IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.07.01, 16:08
          Ja tez biore Harmonet.Jesli wezmiesz tabl.pierwszego dnia to bedziesz od razu
          zabezpieczona przed ciaza,a jesli 5-go to dopiero w nastepnym cyklu.Moj lekarz
          stwierdzil ze bzdura jest przyjmowanie tabl od 5-go dnia.Pozdr.
        • monika.antepowicz Re: harmonet 26.07.01, 22:39
          Gdy rozpoczyna się przyjmowanie pigułwek pierwszego dnia miesiączki, to
          antykoncepcja jest pewna od pierwszej pigułki, ale pierwszy cykl jest nieco
          krótszy. Ja zawsze zalecam rozpoczynanie antykoncepcj od pierwszego dnia
          miesiączki.MA
          • Gość: Beata Re: harmonet IP: 212.244.106.* 28.08.01, 09:08
            Zaczynam brac Harmonet - jest to pierwsza pigulka ktora stosuje. Mam pytanie czy jesli bede zle sie
            czula podczas przyjmowania tabletek (bole glowy, wzrost cisnienia itp) to czy moge w kazdej chwili
            przestac przyjmowac tabletki i kiedy w takiej sytuacji moge sie spodziewac krwawienia? Za kilka dni
            wyjezdzam na wakacje i nie bede mogla sie skonsultowac ze swoim ginekologiem.
            • monika.antepowicz Re: harmonet 30.08.01, 23:20
              Raczej nie powinno się przerywac opakowania w połowie, lecz w miarę mozliwości
              dobrac je do końca, by nie dopiuścic do całkowitego rozregulowania
              hormonalnego. W razie dolegliwosci najlepiej byłoby skonsultować sie z lekarzem
              na ,iejscu bądź telefonicznie z Pani lekarzem prowadzącym.MA
    • Gość: karola Re: harmonet IP: *.austrotherm.pl 28.08.01, 10:31
      Mam pytanie- bralam harmonet(do tej pory 4 opakowania) i od 3 cykli robie sobie przerwe. Czy moge teraz bez prablemu wrocic do jego przyjmowania? Jestem za granica i nie mam mozliwosci skonsultowania sie ze swoim lekarzem. Mam jeszcze 2 opakowania i chcialabym je zaczac zazywac.
      • monika.antepowicz Re: harmonet 30.08.01, 23:21
        Tak, ale musi Pani zaczać je przyjmować od pierwszego dnia miesiaczki.MA
        • Gość: karola Re: harmonet IP: *.austrotherm.pl 31.08.01, 10:18
          Dziekuje bardzo za odpowiedzsmile)
    • monika.antepowicz Re: harmonet 31.08.01, 23:08
      Mimo zatrzymania miesiączki prawidłowe cykliczne przyjmowanie pig€łki
      zabezpiecza Panią przed ciąza&#62MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka