Dodaj do ulubionych

cholesterol

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:05
Mój cholesterol całkowity wynosi 204.Hdl 98 a Ldl 97.Czy to zły wynik?
Bardzo prosze o wyjaśnienie takiego dziwnego wyniku?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: cholesterol IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:55
      cholesterol całkowity trochę za wysoki, norma u kobiet to 150-200 mg/dl. Norma
      HDL-powyżej 35 mg/dl, LDL do 165 mg/dl. ALe ważne jaki masz stosunek HDL do
      LDL. Norma w % to powyżej 20.
      • Gość: dociekliwa Re: cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:19
        dzieki,ale niepokoi mnie wlasnie inny stosunek procentowy niz ten o ktorym
        piszesz.U mnie jest prawie 50% na 50%.Zawsze mialam nizszy cholesterol
        calkowity,za to duzo wyzszy procentowo LDL.
        • Gość: kalinosia Re: cholesterol IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 16:39
          przecież prawidłowo ma być ponad 20%, Ty masz 50% więc jest dobrze, nie
          rozumiem niepokoju smile. HDL i LDL tez masz w normie przecież.
          • Gość: NN Do Dociekliwej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:50
            Kalinosia ma racje,ona wie wszystko jesli tak napisała tzn.że tak jest.A
            najlepiej skonsultuj z lekarzem wtedy to badz co badz wyuczony w tej materii a
            nie samouk
            • Gość: dociekliwa Re: Do Dociekliwej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:57
              dzięki,już wszystko wiem.Kalinosiu,nie denerwuj się na mnie,pozdrawiam.
            • Gość: kadewu1 Re: Do Dociekliwej IP: *.robbo.pl 09.10.04, 19:08
              Troszkę podwyższony, jestem ciekawa, co jesz (ja mam dużo wyższy, a nie jem
              tłuszczów zwierzęcych). Sprawdź, jak u Twoich rodziców. Ja odziedziczyłam
              wysoki poziom cholesterolu po tacie i jeżeli jeszcze podskoczy, będę go zbijać.
              Pozdrawiam,
              Ka
              • Gość: dociekliwa Re: Do kadewu 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:16
                Raczej nie jadam tłuszczów zwierzecych,ale nie stosuje zadnych diet.
                Od czasu do czasu coś "niezdrowego" też jem,
                pozdrawiam
            • Gość: kalinosia Re: Do Dociekliwej IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:18
              Nie wiem, czy to mialo byc złośliwe czy wręcz przeciwnie smile. Ja nie wiem
              wszytskiego, ale po prostu zerknęłam na swoje wyniki, gdzie podane są normy, i
              koleżanka oprócz ciut podwyższonego chol. całkowitego to wygląda na to, że
              wszystko ma w normie. Co do podwyższonego chol, ja jeszcze 2 lata temu miałam
              250!!!, schudłam i teraz mam 174 smile). Ale 204 to jeszcze nie tragedia, ale może
              jakoś warto go zbić? Jest wiele tabletek bez recepty na zbicie
              cholesterolku.Pozdrowionka smile - agniecha
              • Gość: kadewu1 Re: Do Dociekliwej IP: *.robbo.pl 11.10.04, 00:23
                ależ co złośliwie, ja mam ok. 250 od kilku lat... żaden lekarz nie widzi
                potrzeby zbijania farmakologicznego, ale nikt mi nie wierzy, że nie jem
                tłuszczów zwierzęcych (nie jem). Ale przypomniało mi się, że pigułki anty
                podnoszą czasem poziom cholesterolu. Aha, zbadaj sobie trójglicerydy, one są
                podejrzewane o większy wpływ na ew. miażdżycę i zawał. Ja mam w normie, czego i
                Wam życzę. Od pewnego czasu łykam też dojelitową aspirynę (niestety, polskiej
                już nie ma od maja), wierzę, że w razie czego rozrzedzi mi krew.
                Pozdrawiam,
                Ka
                • Gość: kalinosia Re: Do Dociekliwej IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:08
                  u mnie powodem wysokiego chol. była po prostu nadwaga, spora dodam sad.
                  Zrzuciłam 15 kg i chol. tez spadł i jest ok. Trójglicerydy na szczęście mam też
                  w normie smile. Wiem, że na zbicie cholesterolu można łykać przede wsyztskim
                  Koenzym Q10, czosnek forte np., chrom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka