Gość: Andaluzja IP: 65.172.193.* 12.10.04, 17:10 Proszę o info na ten temat. Próbowałam się czegoś dowiedzieć na stronach internetowych, ale mało jest informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ev Re: Hemoroidy - jakie są objawy? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.10.04, 19:04 jak są małe (hemoroidy) to taki pęcherzyk wokół odbytu ze skóry, który w trakcie oddawania stolca ciężkiego - może zacząć boleć, bywają też zaczerwienienia i swędzenie dosyć duże. jak są poważniejsze objawy-należy zgłosić się do specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi3 Re: Hemoroidy - jakie są objawy? IP: *.chello.pl 13.10.04, 10:53 Na samym poczętku jest swędzenie, nie wiesz w ogóle z czym to może być związane (myślałam nawet o jakichś owsikach czy coś w tym rodzaju). Później rzeczywiście plamienia z krwi na papierze toaletowym. A później już coraz gorzej (szczególnie jak ja zaszłam zaraz ciążę). Jest taki zespół napięcia związanego z jelitami, którego przyczyną są stres, nerwy (na tym tle powstają zaparcia, które powodują hemoroidy). Mi wystarczy dwa dni nerwowe i już objawy się nasilają. To chyba tyle, jakoś za dużo się rzpisałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś