peggy 21.04.02, 18:08 Mam 23 lata i bardzo nieregularne cylke, od 30 do nawet 80 dni. Jedynym symptomem, ze miesiaczka juz sie zbliza sa bolace piersi, na okolo 10-7 dni przed. Czy mozna uznac ten czas za bezplodny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_kami Re: czy bezpiecznie 22.04.02, 18:23 Ja bym w ogóle nie bazowała na potencjalnym okresie niepłodnym w przypadku takich cykli. Przecież na dobrą sprawę nie wiadomo, ile razy występuje u Ciebie owulacja w czasie takiego 80-dniowego cyklu... A tak poza wszystkim innym taka nieregularność świadczy o jakichś zaburzeniach, i wydaje mi się, że powinnaś się z tym zgłosić do lekarza. K. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: czy bezpiecznie 23.04.02, 12:16 Ja bym w ogóle nie zdawała się w Pani przypadku na metody objawowe i kalendaerzyk, a koniecznie nalezy zdiagnozować taki stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela-blonda Re: czy bezpiecznie 23.04.02, 21:38 Ja miałam cykle nieregularne, choć nie aż 80 dniowe, ale powiedzmy od 31 do 45 dni. I co? Jestem w ciąży przy ostatnim cyklu 42 dniowym. A ponoć powyżej 35 dni są one niepłodne... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: czy bezpiecznie 26.04.02, 11:35 Właśnie w takich sytuacjach nigdy nie da sie przewidzieć, czy jednak nie dojdzie do owulacji, poza tym nawet w pełnoobajawowym pco nie wszystkie cykle są bezowulacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś