Dodaj do ulubionych

SILNY ból piersi !!! POMOCY!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:05
mam straszny ból piersi. Widać na nich ciemne żyły.Nie moge wręcz się
dotknąć! Nie wiem co jest. Biore drugie opakowanie tabletek microgynon, mam
plamienie cały czas. Czy ten ból piersi może byś spowodowany
przystosowywaniem się organizmu do tabletek? Kiedy to wreszcie przejdzie?? A
może mam zmienić? Tabletki biorę regularnie więc raczej w ciązy nie jestem,
chociaż testu jak dotąd to jeszcze nie robiłam...
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: SILNY ból piersi !!! POMOCY! IP: *.crowley.pl 20.10.04, 22:31
      przeżywałam to w zeszłym roku. Ból piersi był tak silny, ze nie mogłam ruszyc
      ręką. Na piersi,rękach a nawet dłoniach wielkie żyły. Moja ginekolog
      zasugerowała, że mam na pewno wysokie stężenie prolaktyny i mogło sie to stać
      na skutek stresu. dała skierowanie na bad. hormonów i poleciła mastodynon. Na
      badanie hormonów nie doszłam,nic nie brałam bo przeszło mi po tygodniu . Po
      miesiacu robiłam usg piersi i lekarz zauważył liczne torbiele, których
      wczesniej nie miałam. Na razie nic z tym nie robię, bo kazali czekać 6 mies.na
      kontrole. Idx do ginekologa. Ból piersi jest spowodowany zaburzeniami
      hormonalnymi może masz żle dobrane pigułki a moze to ta prolaktyna. myślę
      teraz, że gdybym nie zwlekała nie miałabym tych torbieli
      • Gość: załamana Re: SILNY ból piersi !!! POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:38
        ale mnie przestraszyłaś, własnie obejrzałam sobie moje ręce i rzeczywiście żyły
        na rękach też widać wyraźnie. Wizyte u ginekologa mam dopiero w przyszłym
        tygodniu zamówioną. Dziękuję maja serdecznie za odpowiedź na mój wątek bo teraz
        to już nie będę ignorowała tego i poproszę o skierowanie na badanie hormonów,
        którego jak dotąd nigdy nie robiłam. Kiedyś brałam diane i wszystko było ok,
        zero problemów. Dziwne to jest ale żaden lekarz nigdy mi nie zalecał zbadania
        poziomu hormonów, a czytając to forum widze, że powinien zawze to robić przed
        wypisaniem tabl.
        Maja życzę Ci udanego wyleczenia torbieli na piersi. Na pewno wszystko usuniesz
        pomyślnie.
      • Gość: załamana Re: SILNY ból piersi !!! POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:41
        pozdrawiam Cie gorąco i śle buziaki i trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo proszę
        inne forumowiczki o opinię na temat moich objawów. Mam nadzieje że ktoś mnie
        troche uspokoi...bo aż trzęsę się ze strachu...
        • Gość: Lia Re: SILNY ból piersi !!! POMOCY! IP: *.wroc.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 13:18
          Naprawdę dobrzeby było, gdybyś zrobiła USG piersi - do tego nie trzeba
          skierowania od lekarza (przynajmniej we Wrocławiu), wystarczy zgłosić się do
          odpowiedniej przychodni. Czasem się zdarza, że piersi bolą bo zachdzą w nich
          jakieś zmiany, ale wcale tak być nie musi - im szybciej się dowiesz tym mniej
          się będziesz bała.
          • mariofed Re: pytanie do Lia 21.10.04, 14:25
            Lia, czy znasz we Wrocławiu gabinet, gdzie robią porządne i dokładne USG
            piersi. Jeśli tak, czekam na namiary. Z góry dziękuję.
            • Gość: maja Re: do załamanej IP: *.crowley.pl 21.10.04, 14:42
              nie chciałam Cię tak wystraszyć. Ginekolog mówił, ze takie torbiele ma
              większość kobiet. Mam obowiązek robienia usg co 6 miesięcy. torbiele sa
              obserwowane i nic nie trzeba z nimi robić.Chciałam ostatnio Diane (bo kiedys
              brałam)ale lekarz nie przepisał mi ze wzgledu na piersi i to wszystko. Trzymaj
              sie i nie przejmuj tak. Na wszelki wypadek zrób sobie usg. Jeżeli jesteś z W-wy
              to najlepiej w szpitalu bródnowskim(tam najkrócej czekałam), bezpłatnie. Trzeba
              tylko mieć skierowanie do poradni chorób sutka- ja miałam je od internisty.
              Lekarz jak zobaczył moje przerażenie to mówił, że to co boli zazwyczaj nie jest
              groźne i tak troche patrzył z politowaniem jak na hipochondryczkesmile
            • Gość: Lia Re: pytanie do Lia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:18
              Byłam w przechodni na Grabiszyńskiej (Medix zdaje się) - tam wystarczy mieć
              książeczke samobadania piersi założoną przez położną ze zwykłej przychodni -
              ale na wizytę czeka się conajmniej miesiąc - najpierw trzeba się zarejestrować.
              I nie byłam za bardzo zadowolona - wszelkie informacje trzeba było wyciągać od
              lekarza. Natomiast moja kolezanka była u lekarza w szpitalu na Kamińskiego - i
              była zadowolona z wizyty i badania, tym bardziej że tam sie rejestrujesz i czas
              oczekiwania jest krótki. USG robią też na Hirschfelda, ale nie mam na ten temat
              bliższych informacji.
              Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka