Dodaj do ulubionych

DOKTOR MARKUSZEWSKI

03.11.04, 18:49
Która z was chodziła lub chodzi do doktora Markuszewskiego?Jakie macie zdanie
na jego temat?
Obserwuj wątek
    • mobka Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 09.11.04, 09:55
      Ja jestem jego pacjentka od dosc niedawna i wrazenie mam takie srednie. Chociaz
      nie powiem z jednej rzeczy mnie wyleczyl - mialam torbiel gruczołu
      przedsionkowego. Za zabieg zaplacilam 250 zl, ale wolalam to od zabiegu w
      szpitalu. Teraz czeka mnie wymrozenie nadzerki - 200zl i nie wiem czy
      sie "skusic". Przypuszczam, ze poswiece te pieniazki chociaz na moja studencka
      kieszen to nie tak najmniejuncertain Chyba do historii juz przeszlo w przyp. dra
      markuszewskiego ,ze twierdzi iz wiekszosc naszych klopotow wynika z
      podkurczania i zakladania nogi na nogesmile Moze i troche racji ma - przynajmniej
      ja staram sie ograniczycsmilePoza tym przy prawie kazdej wizyce daje wiekszosi
      pacjentek ten sam zestaw - globulki, czopki, masc.... i choc naprawde nie
      wiedzialam, po co mi to to za pierwszym razem wybralam... Teraz wzielam tylko
      globulki, nad reszta sie zastanowi - po pierwsze wiadomo - nie mam pieniazkow
      zbyt wiele, a po drugi ich stosowanie bywa czasami troszke klopotliwe. Bylam u
      niego wczoraj i tak czekajac w poczekalni 2h!!! nasluchalam sie od pan
      ciezarnych jakim to on wspanialym i ludzkim lekarzem jest. Ja na razie nie
      jestem przekonana, zeby wychwalac go pod niebiosa, ale nie jest zle - choc
      pierwsza wizyta byla szokiem! W sumie dzieki niemu schudlam 9 kg - ale to tylko
      dlatego, ze chcialam, mu udowodnic, ze i tak nie schudne, nawet jak bede
      przestrzegac jego zalecenuncertain No i przestrzegalam, bralam zapisane tabletki i
      efekt jest jaki jest - chociaz zeby mi jakies dolegliwosci z tego powodu minely
      to ja nie zauwazylam - a doktor niby taksmile tyle, ze ja na usg niewiele widzesmile
      Pozdrawiam i napisz co jeszcze o nim slyszalas i jak bylosmile
    • zagussia Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 09.11.04, 14:31
      wybrałam ze 100 czopków, fakt ze wczesniej lekarze wszyscy twierdzili ze mam
      tyłozgiecie a po miesiacu czopków byłam u markuszewskiego i potem u kolejnych 3
      i wszyscy mówili ze nie mam zadnego tyłozgiecia, chociaz wczesniej znowu inni
      lekarze to potwierdzali ale twierdzili ze taka uroda, markuszewski straszył
      mnie zrostami, inni mówili ze zadnych zrostów nie mam, wiec w to nie bardzo
      wierzyłam, chodziłam co 1,5 miesiaca z nadzieja ze wyleczy mi bole
      miesiaczkowe, bo twierdził ze czopki pomoga, po wybraniu 100 stiwerdziłam ze
      nistaty nic to nie pomaga,m jak bolał tak boli, poszłam do markuszewskiego a
      ten na mnie ze 1,5 miesiaca nie byłam a miałam przyjsc po miesiacu, do tego
      nastraszył mnie endometrium na jajniku i powiedział ze ładnie tj chciał mi
      powiedziec ze tak sie stało przez to ze do niego nie przyszłam po miesiacu,
      poszłam do kolejnych dwóch lekarzy- powiedzili ze zadna endometrioza tylko
      niepekniety pechcerzyk prawdopodobnie i ze tylko trzeba to obserwowac, po 2
      miesiacach poszłam znowu do jednego z tych lekarzy który stwierdził ze juz nic
      nie ma na jajniku, pechcerzyk pekł prawidłowo tylko z opóznieniem, wtedy
      straciłam zaufanie do markuszewskiegosad a miałam nadziejeze wyleczy bóle, bo
      zaden nic niepotrafi poradzicsad
      co do nadrzerki to markuszewski jzu mnie prawie przekonał to wymrożenia, ale
      kolejnych dwóch powiedziało ze jak nie rodziłam to absolutnie nie- dodam ze ci
      dwaj lekarze to Jarosz ( do któregoobecnie chodze) i Bielicki- tez go chwala..
      jak znacie kogos kto potrafi wyleczyc bole mies to dajcie znac
    • beeaataa25 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 10.11.04, 09:42
      Częćć,
      Ja do Markuszewskiego chodzę już dosyć długo,jednak ostatnio są to dosyć
      rzadkie wizyty.To właśnie on wymrażał mi nadżerke,a teraz sam zachwyca się moją
      szyjką macicy i na dodatek każe ją oglądać w lusterku.Jak wyskoczył z tym
      lusterkiem pierwszy raz to byłam zaskoczona,ale tak pozytywnie,pomyślałam,że
      jest taki dokładny,że chce jak najwięcej wytłumaczyć,a nawet pokazać,ale teraz
      to ja już mam dosyć przeglądania się w tej jego puderniczce.Znam sporo
      dziewczyn,które leczą się u niego m.in.moja siostra.Oczywiście wszystkie są nim
      zachwycone,no może z małymi wyjątkami.Kiedyś poszłyśmy do fryzjera.Te fryzjerki
      też leczą się u niego,no i oczywiście rozpętała się
      dyskusja "Markuszewski",okazuje się(o czym już wiedziałam)że każdą leczy w ten
      sam sposób,każdej opowiada te bajki.Czy to możliwe,że wszystkie mają bolesne
      miesiączki i stosunki i wyleczą się distreptazą?
      Ale zaskoczyłaś mnie tym,że schudłaś 9kg,co on takiego Ci zaaplikował?Ja przez
      dłuższy czas zażywałam DIANE-35 iMINULET i wydaje mi sie ,że po tym
      przytyłam,chociaż on zapewnia,że nie.I jak miałabym to wszystko podsumować to
      powiem,że nie uśmiecha mi sie szukać innego ginekologa i pewnie znowu do niego
      pójde.Pozdrawiam.Beata
      • kapelusik Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 25.11.04, 12:22
        Należę do tych, którenie są nim zachwycone.
        Byłam 2 lata temu jeden jedyna raz i więcej się nie stawię.
        Przedtem regularnie chodziłam na wizyty do innego, od przypadku do przypadku
        poszłam gdzie indziej, by potwierdzić, że wszystko jest ok.
        Nigdy nic mi nie dolegało, zdrowa jak ryba.
        Markuszewski stawiedził, że:
        - noszę złe majtki (a wtedy 90% moich majtek było bawełnianych)
        - zakładam nogę na nogę od czego skrzywiła mi się macica (zakładam, owszem, ale
        nie tę, którą on wskazał)
        - stwierdził zrosty, jakieś zapalenie jajników itd.
        - wmówił mi jakieś bóle
        - przepisał distreptazę i milion czopków
        - numer z lusterkiem też był
        - oczywiście czekałam ze 2 godziny na łaskawe przyjęcie.

I wiele innych. Historia.
        Wróciłam do domu załamana, zapłakana. Nie mogłam dojść do siebie. Potem poszłam
        do dwóch specjalistów, którzy wszystko wykluczyli.

Na dzień dzisiejszy jest wszystko ok. Jestem w ciąży. Maleństwo rośnie zdrowo.
        A dra M. odradzam wszystkim.
        • corelll Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 01.12.04, 10:12
          to do którego chodzisz?
        • ka271 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 21.10.05, 13:58
          Witam,
          mnie powiedział dokładnie to samo, czyli klasyka o zakładaniu nogi na nogę,
          bieliźnie itd.
          Jak dla mnie to filozof, ma jakieś teorie i wszystkim opowiada to samo. Nie
          wiem czy jest skuteczny, bo byłam u niego właściwie tylko u kontroli , choć
          dowiedziałam się, ze powinno mnie wszystko boleć po prawej stronie (bo zginam
          prawą nogę i śpię na prawym boku), oczywiście nic mnie boli, ale jego magiczne
          globulki muszę brać, inaczej grożą mi zrosty... no i narządy nie wrócą mi na
          miejsce wink)) Brzmi zabawnie.
          Może i jest dobrym fachowcem, tylko po co przepisuje wszystkim kobietom to
          samo??? a te globulki?? ktoś wie co to jest??? Nie wiem czy wybiorę się do
          niego znów, a z tego USG to faktycznie: nic tam nie widziałam.
      • mobka Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 12.01.06, 14:35
        Heh czsu minelo sporo od mojego ostatniego postu uncertain I rozgoryczenie wzroslo. Torbile usunal tak, ze sie odnowila - musze usunac znow, ale napewno nie u niego sad Nadzerke wypalilam i po tym bylam juz tylko na 1 wizycie. Podczas wypalania doszedl do wniosku, ze znow chyba torbiel rosnie, a w czasie wizyty klontrolenj nawet o tym nie wspomnial. Wiec ja stwierdzilam, ze panu podziekuje za taka opieke. Schudlam - hmmm - zapisal mi metformine, gdzyz on jak i kilku innych lekarzy widza u mnie policystyczne jajniki i stwierdzaja PCO - tylko na podstawie USG!!! No i kazal ogeraniczyc weglowodany - czyli biale pieczywo, ryz, ziemniaki, makaron, owoce w wiekszosci, slodycze.... no i w ogole wszystko co ma weglowodany. Akurat przyszly wakacje, wiec jadlam miesko i zielenike, no i zakazane owoce smile Metformine bralam 3 miechy i jadlam w ww sposob. I schudlam - ale raczej przez to, ze jadlam mniej no i nie makaroniki i ryze moje ulubione - i jeszcze nie moglo byc zup - bo gotowane warzywa maja wiecej weglowodanow jak to twierdziluncertain Waga utrzymala mi sie przez rok - pozniej pojechalam na wakacje do Irlandii i niestety przybralam pare kilo - teraz staram sie jesc wiecej warzyw zamiast makaronu i ryzu i wrocic do wagi sprzed roku smile Pana doktora juz nie odwiedze - na 10.02 umowilam sie do doktor Balcerek - drozsza, ale moze lepsza. Markuszewski przyprawial mnie tylko o stres przed kazda wizyta. W lusterku tez ogladalam swoja szyjke macicy - no i byla nadzerka, wiec ja wymrozilam - mowil ze wymrazanie nie szkodzi. Zobaczymy wiec za miesiac czy sie nie odnowila i czy nie ma blizna jakis i co powie p. doktor. Osobiscie Markuszewskiego nie poleca - glownie, przez to, ze wszystkim wmawia to samo uncertain
        • mobka Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 12.01.06, 14:39

Dla sprostowania - nadzerke wymrazalam. hmmm cos jeszcze mialam napisac...moze zaraz sobie przypomne smile
        • goniko Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 16.04.08, 11:31
          Hej mi powiedzial dokladnie to samo!!!
          Do jakiego lekarza chodzisz?
          Mi tez powiedzial o policystycznych jajnikach. Moze znasz kogos we
          Wroclawiu godnego polecenia?
    • viktoria13 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 21.02.05, 12:48
      Wizyty u Doktora to strata czasu. Ja chodziłam do niego z nadzieją, że pomoze
      mi zajść w ciąże. Niestety bez skutku, poza tym jak tu zajśc w ciąże jak wkoło
      tylko czopki, globulki - to ochota na sex przejdzie, a czas leciał.
      Nie polecam...
      Viki
    • dorotka50 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 01.02.06, 22:02
      Ja też bywam u dr. Markuszewskiego. Ostatnio jednak miałam pecha bo spóźniłam
      się 15 min.na wizytę. Pani w rejestracji powiedziała mi że pan doktor mnie
      przyjmie, ale muszę ustalić kolejkę z innymi paniami ponieważ jestem
      spóźniona.Z tym nie miałam żadnych problemów ponieważ wszystkie panie
      zrozumiały moją sytuację. I już już miałam wchodzić po 2 godzinach oczekiwania
      gdy nagle dowiedziałam się że niestety, ale pan doktor mnie wykreślił z listy
      pacjentek, ponieważ byłam umówiona na "kase chorych" a inne pacjentki zapłaciły
      za wizytę prywatną i one niestety nie mogą czekać. Tak mi sie jakoś przykro
      zrobiło, bo pacjentki zrozumiały moją sytuacje, że musze dojechac autobusem do
      Wrocławia i niestety w ostre mrozy tak to juz jest że czasami ludzie sie
      spóźniają, ale pan doktor bardziej dba o panie które płacą za wizyty prywatne a
      te na kase chorych to niestety ale są trochę gorzej traktowane. Było mi bardzo
      przykro bo raz się spóźniłam i spotkała mnie taka kara ( zmarnowałam w sumie 4
      godz., pieniądze na dojazd i nie zostałam przyjęta)- więc ostrzegam nie
      spóźniajcie się!!!i lepiej prywatnie!!! Życze dużo zdrowia, pieniędzy i
      cierpliwości!!! Pozdrawiam
    • misiek328 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 09.03.06, 09:22
      Zgadzam się z wszystkimi opiniami na temat Doktora Markuszewskiego,
      nigdy więcej do niego nie pójdę. Jak zapisałam się prywatnie, to
      czekałam w kolejce tylko godzinę czasu, jak zapisałam się z NFZ i
      przyszłam na wyznaczoną godzinę, to okazało się, że w kolejce jest
      5 osób, wszystkie umówione na terminy wcześniejsze niż moja. Po 1,5
      h podeszłam do recepcjonistki i chcialam umówić się na inny termin,
      Pani powiedziała, że aktualnie rejestruje tylko prywatnie, na kasę
      chorych będzie rejestrowała za 2 tygodnie. Ja staram się szanować mój
      czas więc wyszłam. Oczywiście zapisywał mi te wszystkie globulki,
      twierdził, że noszę sztuczne majtki (nie prawda), zakładam nogę na
      nogę, śpię ze zgiętymi nogami (czasami tak, ale rzadko) i tak dalej.
      Szkoda się rozpisywać, mój mąż tylko jak zobaczył wydrukowaną instrukcję
      postępowania z tabletkami oraz globulkami, to się zdenerwował i spytał
      się co to za lekarz, który wszystkim przepisuje to samo?
      Pozdrawiam
      • goniko Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 16.04.08, 11:48
        A ja nawet prywatnie placac czekalam 3/ 4 godziny!!!!

misiek328 napisała:

> Zgadzam się z wszystkimi opiniami na temat Doktora
        Markuszewskiego,
        > nigdy więcej do niego nie pójdę. Jak zapisałam się
        prywatnie, to
        > czekałam w kolejce tylko godzinę czasu, jak zapisałam się
        z NFZ i
        > przyszłam na wyznaczoną godzinę, to okazało się, że w
        kolejce jest
        > 5 osób, wszystkie umówione na terminy wcześniejsze niż
        moja. Po 1,5
        > h podeszłam do recepcjonistki i chcialam umówić się na
        inny termin,
        > Pani powiedziała, że aktualnie rejestruje tylko prywatnie,
        na kasę
        > chorych będzie rejestrowała za 2 tygodnie. Ja staram się
        szanować mój
        > czas więc wyszłam. Oczywiście zapisywał mi te wszystkie
        globulki,
        > twierdził, że noszę sztuczne majtki (nie prawda), zakładam
        nogę na
        > nogę, śpię ze zgiętymi nogami (czasami tak, ale rzadko) i
        tak dalej.
        > Szkoda się rozpisywać, mój mąż tylko jak zobaczył
        wydrukowaną instrukcję
        >
        > postępowania z tabletkami oraz globulkami, to się
        zdenerwował i spytał
        > się co to za lekarz, który wszystkim przepisuje to samo?
        > Pozdrawiam
    • promyczek74 DOKTOR MARKUSZEWSKI 25.05.06, 13:40
      Witam! Mam chwilkę wolną, poszukałam w necie nazwisko dr Markuszewskiego,
      ponieważ zaintrygował mnie tak, jak i większość kobiet. Rzeczywiście ma
      niekonwencjonalne metody leczenia, ale jeśli chodzi o moje zdanie to dość
      skuteczne. Mam skończoną 30-tkę, 7-letniego syna i jestem po dwóch wizytach u
      doktora. Nie jestem z Wrocławia, więc na wizytę musiałam poświęcić cały dzień.
      Muszę dojeżdżać prawie 200km. I rzeczywiście, na pierwszą wizytę czekałam ponad
      3 godziny -pomimo tego,że była to wizyta prywatna. Byłam wściekła, bo byłam
      przekonana,że w dzisiejszych czasach nie trzeba już czekać godzinami na wizytę.
      Ale,ok cierpliwie doczekałam się spotkania. Po godzinie wizyty w gabinecie,
      rozmowie, kilku radach i zaleceniach - uświadomiłam sobie,że jest to pierwszy
      doktor- ginekolog, który odpowiedział mi na wszystkie pytania i znał przyczynę
      (dla mnie logiczną) związaną z moimi przypadłościami kobiecymi i jak się
      okazało nie tylko moimi... Myślę,że numer z lusterkiem i pokazywane zdjęcia
      mają czemuś służyć. Jeśli nie działają na nas-kobiety zalecenia lekarzy to on
      stosuje chyba terapię wzrokowo-szokową, ale przyznam,że na mnie podziałała.
      Przez pierwszy miesiąc stosowania czopków,grzania dolnej części brzucha
      poduszką elektryczną, stosowania maści i globulek, do tego dieta (ZERO
      SŁODYCZY, dużo surowych warzyw, mięsa każdego rodzaju, ZERO
      PIECZYWA,RYŻU,MAKARONÓW, ZIEMNIAKÓW itp. nawet zrezygnowałam z owoców i soków
      owocowych, nie noszę sztucznej bielizny, staram się nie zakładać nogi na nogę,
      zasypiam w różnych pozycjach i co dla mnie najważniejsze - nie muszę nosić
      wkładek, bez których nie mogłam się obejść od 10 lat!!!). Najcudowniejsze w tym
      wszystkim jest to,że moje miesiączki są krótsze,regularniejsze, prawie
      bezbolesne i kolorem przypominające krew a nie wykopaliska węgla brunatnego-
      żadnych skrzepów! Myślę,że zastosowanie się do zaleceń doktora,ALE WSZYSTKICH
      BEZ WYJĄTKU i BEZWZGLĘDNIE daje efekty!!!Wspomnę jeszcze,że też pozbyłam się
      tyło-zgięcia macicy, co zdecydowanie korzystnie wpłynęło na moje doznania w
      czasie stosunków płciowych. Nie każdy musi mi wierzyć. Nie jestem znajomą
      doktora. Byłam u niego dwa razy i na tyle się wyleczyłam,że mam nadzieję -
      wystarczy mi to na długo.
      Samo leczenie - przyznam - jest uciążliwe. Dla niektórych z nas leczenie będzie
      większym wyzwaniem, bo dolegliwości są gorsze i muszą być wykonywane dodatkowe
      zabiegi. Myślę też,że przepisuje nam wszystkim to samo, bo żyjemy w takich
      czasach, gdzie rzadko nosi się spódniczki, naturalne materiały. Nawet rajstopy
      są sztuczne. Nosimy spodnie, jak faceci więc trzymajmy nogi jak faceci. Do tego
      kiedyś nasze babcie nie jadły tyle słodyczy- tego nie było, a teraz każda
      przekąska to batonik i czekoladka.Pozdrawiam wszystkie panie i zachęcam do
      uwierzenia w metody pana doktora.
      • collin23 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 21.03.07, 19:16
        Uciekać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jakies rok temu moja znajoma pierszy raz wybrała sie do doktora Markuszewskiego
        miała mała miesniaki doktr leczył ja prez około pólroku Distreptazą po czym
        stwierczył ze wyleczył (, powiedzial jej oczywiscie ze nie
        1)nie moze zakładać noge na noge
        2)spac na boku
        3) chwytał za łydke i parzył raz w .. raz w oczy i gdybał jakies filozofie
        4) distreptare przypił pieczatką na recepte (czyzby dla kazdej pacjentki ten
        sam lek)
        Tydzien temu znajoma poszła do innego lekarza i co sie okazało doprowadziła sie
        do takiego stanu ze Macica do wyciecia .

Wiec dziewcznyny UWAZAJCIE NA TEGO "LEKARZA" !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • cruela Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 19.06.06, 20:17
      Zdecydowanie odradzam!!! Byłam tylko raz i nigdy więcej. Wymyślone choroby
      (podobno mam ich kilka) - sporawdzałam na drugi dzień u dwóch innych
      ginekologów i żadna z diagnoz postawiona przez w/w nie potwierdziła się.
      Diagnoz nie potwierdziała także cytologia!
      Jest jeszcze jedna rzecz - jak dla mnie to wspomniany ma zbyt bezpośredni
      sposób komunikacji - nie znoszę gdy obce osoby zwracają się do mnie per "ty" no
      i ten sposób bycia. Dla mnie nie do zniesienia - trudno było mi wytrzymać do
      końca wizyty i nie ryknąć śmiechem ... Oczywiście dostałam czopki i zalecenie
      kontroli za miesiąc bo bardzo chora byłam. Za miesiąc miała być także
      cytologia! Ogólnie mówiąc ... żenada.
      • pigiwkosmosie Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 28.08.06, 15:46
        poszlam do tego szamano-szarlatana
        popadlego w samouwielbienie guru
        a tylko dlatego ze moja kuzynka byla nim zachwycona!!!!!?????????
        ale poszlam raz i wiecej nie zamierzam marnowac pieniedzy
        czakalam na wizyte kilka godzin
        potem doktor odtworzyl nagranie o sztucznych gaciach zakladaniu nogi na noge
        spaniu na lewym boku etc.
        natepnie zaczal sie bawic szklana kulka na biurku
        i opowiadac ze dzieki niej wszystko wie!!!!!!!!!
        kompletnie sie mna nie zajal
        generalnie szkoda slow i mniejsza o szczegoly
        uwazam ze brak mu profesjonalizmu
        oraz fachowej rzeczowej i konkretnej wiedzy
        ale jak ktos lubi sobie popitolic o niczym
        to ulica krynicka jest wlasciwym adresem

polecam za to dr pajaka z ulicy energetycznej

• enya26 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 25.10.06, 16:38
          Naciągacz jakich mało! Wmówił mi kłykciny ,za których usuwanie zapłaciłam 200zł
          (3 lata temu). Okazało się,ze nie mam zadnych kłykcin.
          Poza tym czopki,zakładanie nogi na nogę,lusterko-tak jak Was!!
          Przstrzegam!!!
    • zz27 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 23.12.06, 17:52
      Oj, chyba nie jest tak źle, drogie Panie. Rzeczywiście dr Markuszewski jest
      specyficzny w swoim zachowaniu. Ale skuteczny!!! Gdyby tak nie było, nie miałby
      tylu pacjentek. Mnie wyleczył z b.obfitych miesiączek - niestety leczenie było
      długotrwałe. Potrzeba dużo cierpliwości i czasu, a to jest bardzo trudne dla
      większości zabieganych kobiet.
      Przy okazji prośba do Pana doktora - może czyta te opinie - żeby szanował czas
      pacjentek i przjmował maksymalnie z półgodzinnym opóźnieniem. Można się
      zanudzić, czekając tak długo na wejście do gabinetu.
      Po drugie, nowym pacjentkom powinien wręczać skserowane ulotki, by nie tracić
      czasu na powtarzanie tych samych lub podobnych zaleceń.
      • fismol Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 25.01.07, 18:43
        Ja właśnie od niego wróciłam

- nie zdziwiło mnie jego zachowanie, bo zostałam uprzedzona przez koleżankę.

Co do lusterka - jestem jak najbardziej ZA. (lubię widzieć to, co mój lekarz, a
        widziałam nadżerkę identyczną ze zdjęciami, jakie znalazłam w internecie.

ZALECENIA? Wbrew wszystkiemu, nie mówił nic o bieliźnie i diecie... Nie
        stwierdził tyłozgięcia, a skręcenie (dokładnie pokazując kamerą i naciskając w
        odpowiednie miejsca palcami). Dodatkowo sam powiedział, że mam wiecznie zimne
        ręce i stopy, problemy wzdęciowo-zatwardzeniowe i żołądkowe... Nie wyssał sobie
        tego z palca, bo zmagam sie z owymi sprawami od dawna.

DLACZEGO WIĘKSZOŚĆ MA TO SAMO? Bo tak jest - większość nosi taką bieliznę, śpi
        w takiej pozycji, chodzi w naszych ukochanych dżinsach i opycha się
        słodyczami... i ma nadżerkę (chyba 90% kobiet, które znam dotknęło to coś i nic
        w tym nadzwyczajnego)

Jest dobrym lekarzem, najlepszym u jakiego byłam, a jego metody dydaktyczne są
        obrazowe, dobitne i nie sposób o zapomnieć o faktach, które stwierdził.

JESTEM ZA!
        Odezwę się jeszcze, czy to wszystko ("upierdliwe lecenie" -sam to tak nazwał)
        było skuteczne smile

Pozdrawiam i polecam
        (Fakt! wiele pacjentek, więc i okres oczekiwania długi)
        • ewa.sz3 Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 26.01.07, 12:56
          Zrozumiała, z Twojej wypowiedzi, że byłaś u niego pierwszy raz. Ja też byłam
          zachwycona przez pierwsze pół roku (a chodziłam do niego 2-3 razy w miesiącu);
          w niczym mi nie pomógł (też nie zaszkodził) ale ponad rok zmarnowałam. Ma
          rzeczywiście troszkę inny sposób prowadzenia wizyty niż większość lekarzy - ale
          to mi nie przeszkadzało - ma bardzo dobry aparat USG; kamery nie widziałam -
          może też ma/ nie korzystałam; Nie umniejszajac Twojemu problemowi, jezeli masz
          tylko nadżerkę to pewnie Ci pomoże ją wyleczyć - ale z większymi problemami nie
          polecam/ bo szkoda czasu. Fajnie się z nim gada, dużo tłumaczy (dlatego wizyty
          trwają średnio godz.)... ale to nie wystarczy...
          pozdrawiam e.
        • studentka88jg Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 19.09.08, 14:16
          Witam, widze, ze nie tylko u mnie dr Markuszewski budzi duzo emocji.
          Trzeba przyznac, ze jego sposob leczenia kazdej pacjentki tymi
          samymi lekami jest dosc kontrowersyjne, ale trzeba przyznac, ze
          facet zna sie na rzeczy. Pierwsza wizyta byla dla mnie koszmarem,
          nigdy wczesniej nie czulam sie tak upokorzona i zmieszana z blotem
          jak u niego, ale to co zrobilo na mnie piorunujace wrazenie, ze bez
          zadnych moich wyjasnien - doslownie- przyszlam i bez slowa zbadał
          mnie i opowiedział mi o moim zdrowiu i organizmie. Od tego jakie mam
          miesiaczki, jak spie i o moich problemach jelitowych, itp.
          Wystarczyło spac na plecach czy na brzuchu a wypróżnianie nie
          stanowi juz zadnego problemu no i bez lekow od ktorych organizm
          szybko sie przyzwyczaja. Co wiecej chodziłam wczesniej do bardzo
          miłej pani doktor z wieloletnim stazem dla ktorej zawsze bylam
          zdrowa a ciagle upławy były po prostu wyrazem "mojej urody" (tak to
          okresliła); oczywiscie cały czas uzywałam wkładek i miałam wieczne
          infekcje. Od kiedy chodze do dr Markuszewkiego (juz bez wkladek
          oczywiscie) upławy sie znacznie zmiejszyły a infekcje sa
          sporadyczne. Co wiecej wyleczył mnie z torbieli bez operacyjnie co
          jest dla mnie wazne bo znam lekarzy, ktorzy pierwsze co robia przy
          torbieli to wysyłaja na stoł. Fak, ze pomimo iz mam juz pare wizyt u
          niego za soba wciaz chodze tam zestresowana i wkurzona ciaglym
          czekaniem, bo kazda z nas siedzi u niego conajmniej pol godziny a
          pacjentki sa zapisane w 20 min odstepach to nie ma co sie dziwic, ze
          sa takie opoznienia. Tak więc sa i plusy i minusy tego lekarza, ale
          mysle, ze tych plusow, zreszta gdyby nie było efektow jego leczenia
          to napewno nie mialby tyle pacjentek...
    • magdeczkaaaaaa Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 13.08.07, 21:55
      bylam u niego niedawno szczerze to kompetentny facet tzn takie
      zrobil wrazenie.ma facet pojecie troszke rozgadany i smieszny.byla
      to moja pierwsza wizyta u niego w czesniej inna ginekolog
      powiedziala mi ze jestem zajebiscie zdrowa az nie moze uwierzyc
      pojechalam do niego i wbilam sie w szok poniewaz mam pco i macice
      ktora lekko zboczyla z toru wlasciwego.rowniez nie moglam zajsc w
      ciaze mam zajsc w nia niby w tym miesiacu takze czas pokarze czy to
      dobry lekarz.
      • goniko Re: DOKTOR MARKUSZEWSKI 16.04.08, 11:45
        Hej mi dr Markuszewki powiedzial dokladnie to samo!!!smile))lusterko,
        Distreptaza itp...
        Do jakiego lekarza chodzicie?
        Mi powiedzial o policystycznych jajnikach. Moze znacie kogos we
        Wroclawiu godnego polecenia? Jakis ginekolog - endokrynolog?
        Napiszcie prosze, to dla mnie bardzo wazne.
        pozdrawiam,
        Gosia
        mraumrau@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka