Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.11.04, 17:14
Witam serdecznie.Mam problemik....Wydaje mi się , że nadmiernie wypadają mi
włosy a dbam o nie.Czy to jerst spowodowane brakiem jakiejś witaminy.Obecnie
używam szamponu GLISS KUR. pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mari Re: Wypadające włosy IP: 195.205.163.* 08.11.04, 12:18
      wydaje mi sie, ze szampon w niewielkim stopniu wpływa na to czy włosy wypadają
      czy nie. To bardziej sprawa witamin i mikroelementów w organiźmie. Najwyraźniej
      masz jakis brak. Może masz anemię? Moja kuzynka tez miała problem i to duzy bo
      włsy jej garściami wypadały no i brała zastrzyki w tyłek. Pomogło. Nie wolno
      też włosów wiązać gumką na noc, wtedy n apewno będą wypadć.
    • lidek0 Re: Wypadające włosy 08.11.04, 12:29
      Doustnie SktzypoVita i szampon z zcarnej rzepy Ziaji lub Joanny. Mnie pomogło.
    • aldonap22 Re: Wypadające włosy 08.11.04, 15:16
      Cynk + chrom i preparaty ze skrzypa polnego. Może to być też wina tarczycy.
      • Gość: Jasia Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:54
        Ja też mam ten problem i od kilku lat niemogę się z nim uporać. Podstawa to
        badanie tarczycy, hormonów i niedobur witamin i minerałow. Przyczyną możże być
        również stres i jakiś stan zapalny w twoim organiźmie. jeśli to wszystko
        wykluczysz i nic to pozostaje ci pierwiastkowe badanie włosa które powinno
        wskazac ci powód wypadania włosów a nawet może wykryc wczesne stadium horoby.
        jesli chodzi o szampon to moim skromnym zdaniem najlepszy jest z VICHI taki z
        czerwonym znaczkiek i komplex witamin i minerałów.
        • Gość: kinga Re: Wypadające włosy IP: *.238.65.215.adsl.inetia.pl 09.11.04, 18:02
          w tym przypadku pewnie trzeba będzie pochodzić po lekarzach różnych
          specjalności i porobić różne badania , na pewno nie obędzie sie bez wizyty u
          endykronologa i dermatologa.
          Jasia dobrze Ci radzi, włosy to bardzo skomplikowany problem jak zaczną wypadać
          to zazwyczaj długo szuka sie przyczyny tego stanu.
          kinga
    • Gość: magda Re: Wypadające włosy IP: *.bluu.net / *.bluu.net 09.11.04, 20:36
      Ja borykam się z podobnym problemem i to już kilka miesięcy. Wydaje mi się,że
      powodem mogło być przerwanie zażywania tabletek antykoncepcyjnych.Niedawno
      byłam u ginekologa i przepisał mi on preparat hormonalny Diane 35 na moje
      dolegliwości (pogorszony stan cery i wypadające włosy). Póki co nie zauważyłam
      jakiejś istotnej poprawy ale prawdopodobnie to jeszcze zbyt wcześnie na ocenę
      gdyż biorę te tabletki dopiero od 2 tygodni.
    • Gość: magda Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:22
      a ja stosowałam diane-35 na tradzik i wyp wlosy. I NIC!!!
      LEKARZE TO UMIEJA CHYBA TYLKO ZAPISYWAC TABLETKI!!
      MIALAM ZROBIONE W/W BADANIA- OK, WITAMINY JADLM I JEM NATURALNE I TE
      SYNTETYCZNE, A WLOSY NADAL UCIEKAJA I JEST ICH CORAZ MNIEJ.
      i co dalej robic???

czy wasze wypadniete wlosy tez sa zakonczone cebulka/ lub tp-znaczy jakby
      wypadly z cebulka??
      • lidek0 Re: Wypadające włosy 15.11.04, 07:34
        Zbadaj poziom estrogenów.
      • Gość: ewcia1980 Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:18
        ja też mam problemy z włosami i to już od ponad dwóch lat. jedno co cie moge
        pocieszyć, to fakt, że jeżeli włosy wypadają z cebulkami to nie jest żle.
        gorzej byłoby jakby wypadały bez cebulek, co mnie to bardzo zdziwiło.
        pozdrawiam i zycze powodzenia w walce o każdy włos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka