Dodaj do ulubionych

mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica????

IP: *.laczpol.net.pl 11.11.04, 09:07
Nie wiem, czy mi pomożecie, ale mam już serdecznie dość i przynajmniej się wyżalę. Męczy mnie to nawracające świństwo od roku. Wcześniej miałam dwie niegrożne infekcyjki, pozbyłam sie ich nystatyną. w tamtym roku w maju zaczęło się TO.piszę tak, bo wcale nie jestem pewna czy to grzybica, raczej wątpię. Zaczyna się swędzeniem, wzale nie ma twrożkowatych upławów, raczej taka wzmożona śluzowata wydzielina.przeleczyli mnie wszystkim, meża też oboje robiliśmy posiewy, nic nie wykazały. Najlepsze jest, że ta wszysktie globulki, tablety w ogóle nie przynosiły ulgi, nawet maści na sterydach. już od tego mam obsesję, ciągle ładuję ten lactovaginal, oczywiście po kuracji typu gynalgin, nic nawet teraz ledwo siedzę tak swędzi i piecze. zaliczyłam z 10 ginekologów, przeleczyli mnie na wszystko, grzyby, bakterie, uczulenie (dotałam dożylnie hydrocortizon)i NIC!!!nawet chwilowej ulgi. Świństwo przechodziło samo i za miesiąc od nowa. prorokowali, że ciąża pomoże, i w samej ciąży rzeczywiście nie nmiałam żadnej infekcji, ale minął m-c od porodu i od nowa. mam dość, bo dodatkowo nękają mnie bóle pęcherza, na które również nie działają żadne leki. nie chcę wam mówić jak wygląda moje życie małżeńskie i radość z macierzyństwa...Sorry, że zanudzam, ale już naprawdę nie mam pomysłów...
Obserwuj wątek
    • aire1 Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? 11.11.04, 09:47
      Więc jest nas więcej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17316119
    • Gość: hania Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? IP: *.laczpol.net.pl 11.11.04, 19:26
      może ktoś coś napisze, jakbym o sobie czytała...
    • Gość: kania Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? IP: *.238.75.190.adsl.inetia.pl 12.11.04, 11:04
      moze to w twoim przypadku bedzie moja naiwnosc ale moze sprobuj tych globulek z
      propolisem, wg mnie bardzo skuteczne lepsze niz gynalgin lacto... bla bla
      clotrimazol .A moze to jakas bakteria moze w nerkach w moczu...
    • Gość: Agnieszka Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:12
      Jak jesteś z Wawy to polecam panią dr Wandzel. Ja do niej chodzę do Krajowego
      Centrum Osteoporozy na Syrokomli, ale z tego co wiem przyjmuje też gdzieś
      indziej. Ja też mialam ten problem i jeszcze czasami wraca, ale to jest lekarz,
      który nie rezygnuje - moi poprzedni lekarze (do których chodziłam prywatnie)
      reagowali na moje nawracające problemy wręcz agresywnie. Faktycznnie jest pare
      watków na Zdrowiu i na Kobiecie i wszystkie metody które mogłabym zaproponować
      są już tam wymienione.
      • szept_ciszy Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? 13.11.04, 23:31
        wiesz... moja mama ma identyczny problem tyle że jej nie przechodzi ani na
        chwile. od kilku lat ma grzybice której nie moze wyleczyć. ostatnio nieco ulgi
        przyniosło jej płukanie wodą z octem. jeśli bardzo cierpisz, swędzi piecze td..
        Twobie też radze, może przyniesie chwilową ulgę. pare łyżek octu na litr wody,
        podmyć się tym. nie stosuj absolutnie mydła, bo podrażnia, używaj specjalne
        płyny do higieny intymnej.
      • Gość: reni Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? IP: *.chello.pl 14.11.04, 18:44
        czesc,

czy ta pani doktor pomogla Ci. Mnie swedzi i piecze od roku, bezustannie i nie
        jest to grzyb ani bakterie (przynajmniej badania nic nie wykazuja). Trace juz
        sily, wszystko wyprobowalam i nic.
        Jezeli tez tak mialas a Ona Ci pomogla to jutro zapisuje sie tam. Nie chce
        jednak kolejnego rozczarowania.
        Czy ktos ma podobne doswiadczenia, jak z tym skonczyc - moze to alergia,
        hormony - sama niewiem.

prosze o pomoc.

Zrospaczona
        • Gość: magda Agnieszko! IP: *.laczpol.net.pl 14.11.04, 19:35
          Agnieszko niestety nie jestem z wa-wy, tylko z gdyni, więc mam prośbę, napisz, jak wyglądała twoja diagnostyka i leczenie, czym konkretnie i co wykazywały posiewy, wypróbuję wszystko....
    • Gość: Ewa Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:57
      Szczerze Ci współczuję, ale mam nadzieję, że i Tobie pomoże co następuje:
      idź do apteki i kup irygator do higieny intymnej Tantum Rosa oraz 10 saszetek
      proszku o tej samej (Tantum Rosa) nazwie. 2 x dziennie (rano i wieczorem) rób
      sobie irygację (kiepsko to brzmi, ale naprawdę nie jest takie straszne) -
      rozpuść 1 saszetkę w 0,5 l wody (dobrze byłby, gdyby była wcześniej
      przegotowana), dobrze rozmieszaj i wlej do irygatora. Po "zabiegu" nie spłukuj
      okolic intymnych wodą, ale po prostu osusz ręcznikiem. Możesz posmarować
      Clotrimazolem (krem). Powinno pomóc chociaż na jakiś czas. Dodam też, że
      jeszcze kilka lat temu miałam identyczny problem i też miałam zalecony
      Lactovaginal (na który się w końcu UCZULIŁAM!!! Swędzenie, pieczenie, ból były
      nie do zniesienia). Myję się albo samą wodą (!), albo szarym mydłem albo
      Lactacydem emulsją. Na razie ok. Życzę powodzenia oraz zdrówka Tobie i
      Maleństwu! (moje Maleństwo ma już 16 m-cy smile
      • Gość: Mika A może jogurcik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:06
        A ja się dzisiaj prawie "wykapałam" w jogurcie naturalnym i przestało swędzieć.
        Nie łudzę się, że w ten sposób wyleczę grzybki (cos tam biorę), ale ten jogurt
        przyniósł natychmiastową ulgę - na dodatek był lodowaty wink. Nie swędzi już od
        kilku godzin, więc chociaż troche pomógł.

Mika
    • luka_ Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? 15.11.04, 17:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=11709801&v=2&s=0
      • wiki24 Re: mało oryginalnie ale rozpaczliwie - grzybica? 15.11.04, 20:37
        nie chce cie straszyc,ale takie objawy swedzenia moga dawac kłykciny.I leczenie
        na grzybice tu nie pomorze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka