Dodaj do ulubionych

Dla kogo Tri-Minulet?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:34
Dziewczyny powiedzcie czy tri-minulet nadaje się dla 24 latki. Nie toleruję
Novynette i Cilestu i mam w ich trakcie plamienia zmieniające się po tygodniu
w krwawienia... Lekarz doradził trójfazowe teraz spróbowac. Macie jakieś
doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • heather_morris Re: Dla kogo Tri-Minulet? 01.12.04, 15:55
      A jak dlugo bralas Cilest i Novynette? Jesli plamienia i krwawienia utrzymywaly
      sie dluzej niz 3 pierwsze opakowania kazdej z tych pigulek to rzeczywiscie moze
      to byc wskazaniem do srodkow trojfazowych.
      A pigulki trojfazowe sa dla wszystkich kobiet, niezaleznie od wieku, ktore beda
      je dobrze tolerowac wink Zaleca sie je przede wszystkim wlasnie przy plamieniach
      na srodkach jednofazowych lub przy spadku libido.

Pozdrowionka
    • Gość: angelos Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 01.12.04, 15:56
      Mam 23 lata i od paru miesiecy biore Tri-Minulet, szzerze mowiac w moim
      przypadku to strzal w dziesiatke.Wczesniej bralam Regulon ,ale mialam czeste
      plamenia i to wszysko strasznie mnie dobijalo. Teraz jest w porzadku, co do
      dolegliwosci to raczej nie zauwazylam zeby bylo cos nie tak, nie przytylam ,
      libido nie spadlo, moze tylko bardziej wypadaja mi wlosy ,ale niekoniecznie
      jest to sprawa pigulek.Wczesniej czytalam ze to pigulki raczej dla starszych
      kobiet (czyli jakich?)ale ja naprawde dobrze je toleruje.Wiec jak to jest z
      tymi trojfazowymi to chyba nikt do konca nie wie.Pozdrawiam cieplutkosmile
      • marghot Re: Dla kogo Tri-Minulet? 01.12.04, 15:58
        Ja od razu zaczęłam od trójfazowych - brałam triquilar.
        mając lat 20 zaczęłam pierwsze opakowanie i od razu był to strzał w 10. Nie
        miałam żadnych skutków ubocznych (nie przytyłam, nie było bólów głowy etc.).
        teraz, po 11 latach brania pigułek pojawiły się plamienia i zmalała ochota na
        sex sad Przestałam brac pigulki miesiąc temu.
    • Gość: margit Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:03
      Dzięki dziewczynki. Tzn. że może będzie lepiej. Bo przy poprzednich własnie po
      3 opakowaniech miałam plamienia i to nie małe... dzięki pozdrawiam ciepło
      • Gość: Asica Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.12.04, 20:46
        Ile płacicie z Tri Minulet ??
        Próbowałam kilku rodzajów środków jednofazowych ale miałam plamienia. Po
        Microgynonie w dodatku przytyłam ( apetyt ) i spadło mi libido.
        Muszę zmienieć na trójfazóki i wobec tego interesuje mnie cena. Jeśli ktoś zna
        inne ceny trójfazówek prosze o podanie smile
        • marghot Re: Dla kogo Tri-Minulet? 02.12.04, 08:11
          triquilar kosztuje ok. 85zl za trzy listki
    • Gość: angelos Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 01.12.04, 22:21
      Ja za Tri Minulet place 32-33 zl.
      • Gość: margit Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:28
        Angelos, powiedz mi jeszcze od ktorego dnia cyklu zaczynasz Tri-minulet? Bo ja
        je dostalam od lekarza kiedy bylam juz w 6 dniu przerwy jednofazówek. Na
        opakowaniu napisali ze powinnam brac od 1 dnia miesiączki (a ja juz jestem po),
        lekarz natomiast mówi ze mogę zacząć normalnie po 7 dniowej przerwie, tyle że
        przez 10 dni dodatkowo się zabezpieczac.

Za tri-minulet zapłaciłam 33,76zł.
        • Gość: angelos Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 02.12.04, 16:03
          Tak tez mialam z tym problem , na opakowaniu inaczej , lekarz mowi inaczej ,ale
          przy pierwszym opakowaniu tez bylam juz po okresie wiec zaufalam lekarzowi i
          wzielam normalnie po 7 dniowej przerwie od zakonczenia jednofazowych.I chyba
          byla to wlasciwa decyzja.PozdrowieniasmileAha!O dodatkowym zabezpieczaniu przez 10
          dni moj lekarz nic mowil.Hmmm....Na szczecie zadnej wpadki nie bylo.
    • Gość: kinn26 Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:51
      ja mam 27 lat i uzywam tri-minulet,miała problemy z doborem tabletek ale te
      sobie chwale,polecam
      • Gość: margit Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:11
        No to wszystko jasne, teraz zobaczę jak się będzie tri-minulet sprawował i
        mnie. pozdrawiam dziewczyny pa
        • enaka Re: Dla kogo Tri-Minulet? 06.12.04, 17:33
          ja bralam tri minulet przez prawie rok (w wieku 24 lat)
          efekty uboczne:
          grzybica (niemal bez przerwy)
          ogromny cellulit (wczesniej ani sladu nie bylo)
          troche popekanych naczynek
          zadnego tycia, spadku libido, krwawien nie zauwazylam
          • Gość: margit Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:41
            nie strasz... ;-( ale to kwestia indywidualna pewnie. inne kobitki przy innych
            tabletkach tak maja....
            • kat_ja1 TRI-MINULET- sprzedam taniej 07.12.04, 14:32
              Dziewczyny pozostało mi opakow. Tri -Minulet'u z datą do 2007r. Chętnie się
              pozbędę, oczywiście za cenę mniejszą niż kupowałam. Najchętniej dziewczynie z W-
              WY.

pozdr.
            • enaka Re: Dla kogo Tri-Minulet? 08.12.04, 16:20
              z tego o wiem,cellulit jest przy kazdych hormonach, a grzybica - jesli kobieta
              ma do niej tendencje, to tez pojawi sie przy kazdych hormonach, niestety
    • Gość: ella Re: Dla kogo Tri-Minulet? IP: *.centertel.pl 16.12.04, 12:39
      A ja brałam tri-minulet przez 4 miesiace. Potem na trzy mialam przerwe, bo nie
      wiedzialam czy nie puchna mi nogi. Badania byly w normie, ale cholesterol mi
      skoczyl troche. Mialyscie takie problemy. Teraz tak naprawde problemem jest dla
      mnie to, ze po przerwie zaczelam brac znowu (1 opakowanie) i od ok. dwoch
      tygodni boli mnie jedna piers. Nie moge nic wybadac, ale nie jestem pewna czy
      dobrze to robie. Poniewaz wczesniej dlugo sie nie badalam, to nie umiem
      rozpoznac zmian. I nie wiem czy odstawic prochy, czy odczekac bo to efekt
      pierwszego opakowania. Co na ten temat myslicie?? pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka