Dodaj do ulubionych

Co na zmniejszenie obfitości miesiączki?

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 08:23
Proszę, doradźcie,co można zastosować w celu zmniejszenia obfitości i
długości trwania krwawienia miesiączkowego? od jakiegoś czasu mam założoną
wkładkę domaciczną i dlatego bardziej męczę się co miesiąc...Podobno witamina
K ma takie działanie...czy coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 09:35
      wyjęcie wkładki
      • genepis Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 09:37
        urbanchaos napisała:

> wyjęcie wkładki

Dokładnie!
        Witamina K guzik Ci pomoze jeśli krwawienie spowodowane jest stałym
        mechanicznym drażnieniem macicy, przedawkowana moze nawet zaszkodzić.
    • Gość: milena Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:18
      Ze środków bez recepty - hemorigen, rutinoscorbin (tńszy cerutin ),wapno .
      Popros lekarza o receptę na cyclonaminę .
      Pozdrawiam .
      • genepis Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 11:40
        Gość portalu: milena napisał(a):

> Ze środków bez recepty - hemorigen, rutinoscorbin (tńszy cerutin ),wapno .
        > Popros lekarza o receptę na cyclonaminę .
        > Pozdrawiam .

To by cos dało gdyby krwawienie było spowodowane problemami z krzepnięciem.
        Moze troszkę pomoże, ale trzeba usunąc PRZYCZYNĘ
        no chyba, ze dziewczyna postanowiła umrzeć na raka - jej sprawa.
        • genepis BTW 16.12.04, 11:42
          BTW czy wiecie, ze w USA spirala jest oficjalnie wycofana z rynku jako
          szkodliwa?
          Mozna ja produkować, ale tylko na eksport.
          Nie ch sobie głupie baby w trzecim swiecie, czy w proamerykańskiej Polsce
          zakładają
          • marghot Re: BTW 16.12.04, 12:35
            genepis napisała:

> BTW czy wiecie, ze w USA spirala jest oficjalnie wycofana z rynku jako
            > szkodliwa?
            > Mozna ja produkować, ale tylko na eksport.
            > Nie ch sobie głupie baby w trzecim swiecie, czy w proamerykańskiej Polsce
            > zakładają

skąd mas zte informacje? można gdzieś w sieci to wyczytać?
            • genepis Re: BTW 16.12.04, 14:23
              marghot napisała:

> skąd mas zte informacje? można gdzieś w sieci to wyczytać?
              >
              Czy w sieci, to nie wiem.
              Podaję za Rudolf Ehmann "Problemy planowania rodziny.Antykoncepcja i jej
              skutki" wyd HLI Gdańsk 1994

Piszą tam tak:
              Może się również zdarzyć perforacja ściany macicy z niebezpiecznymi
              powikłaniami w postaci przebicia jelit. Ból, krwotok, zapalenie otrzewnej są
              dalszymi powikłaniami.
              Z tego powodu w USA przeprowadzono około 2500 spraw sądowych z odszkodowaniami
              opiewającymi w sumie na miliardy dolarow.
              Jest to powód, dla którego wkładka domaciczna została wycofana z rynku
              amerykańskiego w 1986 roku. Według niektórych źródeł dokonał tego sam
              producent wkładki, jeszcze zanim FDA zabroniła tego oficjalnie.
              To (...) miało na celu pozostawienie koncernowi prawnej mozliwości
              kontynuowania produkcji na eksport.
    • roberto26 Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 13:17
      Droga Pani E,
      jest wkladka domaciczna z typowym zestawem hormonow dla kobiet,ktore maja zbyt
      obfite krwawienia.Nie wiem ,dlaczego majac taki problem nie zdecydowala sie
      Pani na taka wkladke.
      Doraznie prosze zazyc hemorigen a przy powtarzajacych sie krwawieniach
      najlepiej kupic w aptece zielarskiej zestaw zio ksiedza Klimuszki na obfite
      krwawienia miesiaczkowe lub na krwotoki i miaszanke przyjmowac 3 razy dziennie
      po szklance napoju.Mozna stosowac dlugi okres czasu i prosze ewentualnie
      zasugerowac problem swojemu lekarzowi,bo byc moze potrzbna jest zmiana
      wkladki,jesli uwaza Pani,ze to ona ma wplyw na obfitosc krwawien.Robert
      • ghazal Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 14:36
        roberto26 napisał:

> Droga Pani E,
        > jest wkladka domaciczna z typowym zestawem hormonow dla kobiet,ktore maja
        zbyt
        > obfite krwawienia.Nie wiem ,dlaczego majac taki problem nie zdecydowala sie
        > Pani na taka wkladke.

Bo pewnie lekarz, jak wielu lekarzy tej specjalności, nie pouczył o możliwych
        skutkach, ani nie dał wyboru.

> Doraznie prosze zazyc hemorigen a przy powtarzajacych sie krwawieniach
        > najlepiej kupic w aptece zielarskiej zestaw zio ksiedza Klimuszki na obfite
        > krwawienia miesiaczkowe lub na krwotoki i miaszanke przyjmowac 3 razy
        dziennie
        > po szklance napoju.

Zapomniał Pan dodać, ze hemorigen zaczyna działać po 48 godzinach stosowania
        i że trzeba brać 3x2 tabletki zeby jakis efekt był.
        Czy w tej sytuacji można mówić o braniu "doraźnym"? Tylko w tym sensie, ze gdy
        krwawienie się zmniejszy można odstawić.

A przy okazji - E, nie eksperymentuj z witaminą K, przedawkowana szkodzi.
        Podzielam zdanie tych dziewczyn, które piszą, że należałoby w ogóle
        zrezygnować z wkładki.

DorkaS
        • roberto26 Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 16.12.04, 23:21
          do Ghazal,
          otoz byc moze dokladnie przeczytala pani ulotke dolaczona do hemorigenu ,ale ja
          opieram sie na wlasnym doswiadczeniu i pacjentce ,ktora ma jedynie obfite
          krwawienia miesiaczkowe,a nie krwotok(to 2 rozne rzeczy) zaleca sie rozpoczecie
          kuracji od 1 tabletki,a nie dwoch.Zatrzymanie krwi w organizmie jest bardzo
          niebezpieczne,a przedawkowanie leku moze taki skutek przyniesc.
          Nie zapomnialem niczego dodac,a na pewno nie zgodze sie,ze hemorigen zaczyna
          dzialac po 48 godzinach-no chyba,ze w przypadku bardzo silnych krwotokow,ale
          wtedy wlacza sie jeszcze inny preparat.Natomiast nie mozna mowic o takich
          krwotokach w przypadku miesiaczki.Sa one nastepstwem zabiegow
          chirurgicznych ,wystepuja sporadycznie po porodzie.
          Nie rozumiem uwagi dotyczacej ,,brania doraznego".Mysle,ze mnie Pani nie
          rozumie.Branie dorazne to nie ilosc tabletek przyjetych w cigu dnia,ale brak
          powtarzalnosci w przyjmowaniu,czyli byc moze nie w kazdym cyklu.Robert
          • Gość: karen Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:11
            >>>wkładka domaciczna została wycofana z rynku
            amerykańskiego w 1986 roku. Według niektórych źródeł dokonał tego sam
            producent wkładki, jeszcze zanim FDA zabroniła tego oficjalnie.
            ?????????
            Wg źródeł naukowych wkładka antykoncepcyjna jest w Stanach najbardziej popularnym środkiem zaraz po tabletkach . Czyżby te wszystkie kobitki jeździły na założenie do krajów Trzeciego Świata ??
            I po co straszyć dziewczynę sugerując , że spirala=rak ?? Przecież to kompletne bzdury ..
            U większości kobiet przez parę miesięcy po założeniu miesiączki są obfitsze , i to zjawisko jest całkiem normalne . Miesiączki,które są krwotoczne rzeczywiście mogą być wskazaniem do wyjęcia wkładki , ale obfite a krwotoczne to różnica ..
            Spróbuj polecanych wyżej środków , po 2 - 3 okresach zorientujesz się , czy jest efekt .
            Trzymaj się i nie daj się zwieść pseudo-specjalistkom !
            • genepis Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 17.12.04, 23:25
              Gość portalu: karen napisał(a):

> I po co straszyć dziewczynę sugerując , że spirala=rak ?? Przecież to
              kompletne
              > bzdury ..
              Udało mi się złapac tę koleżankę z onkologii (pisałam o tym na "Co sądzicie
              o metodach NPR")
              oto co pisze na ten temat:
              "Rzeczywiście rozmazy od kobiet z wkładką z reguły są
              rozmazami zapalnymi, ponieważ z kanału szyjki zwisa nitka od wkładki - jest
              szeroko otwartą drogą dla infekcji wszelkich, drażni nabłonek i powoduje
              obraz zmian dysplastycznych, powikłania są bardzo częste i różne długo by
              wymieniać! Szkoda że nie miałaś okazji być na wykładach patomorfologa ze
              Szczecina dr Wojtylaka, który dużo publikuje tu w Polsce na ten temat, jest
              patomorfologiem w szpitalu ginekologicznym, materiały, które pokazuje np.
              zdjęcia z mikroskopu skaningowego są frustrujące... Jeśli jest to Tobie
              potrzebne dysponuję materiałami i kontaktem. W każdym razie te
              "kontrargumenty" dla mnie są wartości pustych reklam!"

> Trzymaj się i nie daj się zwieść pseudo-specjalistkom !

No właśnie! Nie dajcie się zwieść pseudo-specjalistkom (i reklamom
              producentów, którzy chcą sobie napełniać kieszeń Waszym kosztem)!
          • ghazal Re: Co na zmniejszenie obfitości miesiączki? 17.12.04, 23:14
            roberto26 napisał:

> do Ghazal,
            > otoz byc moze dokladnie przeczytala pani ulotke dolaczona do hemorigenu ,ale
            ja
            >
            > opieram sie na wlasnym doswiadczeniu i pacjentce ,ktora ma jedynie obfite
            > krwawienia miesiaczkowe,a nie krwotok(to 2 rozne rzeczy) zaleca sie
            rozpoczecie
            >
            > kuracji od 1 tabletki,a nie dwoch.Zatrzymanie krwi w organizmie jest bardzo
            > niebezpieczne,a przedawkowanie leku moze taki skutek przyniesc.
            > Nie zapomnialem niczego dodac,a na pewno nie zgodze sie,ze hemorigen zaczyna
            > dzialac po 48 godzinach-no chyba,ze w przypadku bardzo silnych krwotokow,ale
            > wtedy wlacza sie jeszcze inny preparat.Natomiast nie mozna mowic o takich
            > krwotokach w przypadku miesiaczki.Sa one nastepstwem zabiegow
            > chirurgicznych ,wystepuja sporadycznie po porodzie.

Ale przecież E nie pisała o zabiegu chirurgicznym, tylko o obfitym krwawieniu
            wskutek wkładki. Z listu nie wynika jak bardzo jest ono obfite.
            Dziwi mnie, ze bagatelizuje Pan wkładkę zwłaszcza przy takich objawach.
            Wracając do ulotki, owszem, przeczytałam ją dokładnie, nie mam jej w tej
            chwili pod ręką, ale jak wółbyło tam napisane, że działa po 48 godzinach.
            Byc może przy lekkich krwawieniach działa szybciej, nie będę się kłócić.
            Czy jednak u E jest to lekkie krwawienie? tego nie wiemy.
            > Nie rozumiem uwagi dotyczacej ,,brania doraznego".Mysle,ze mnie Pani nie
            > rozumie.Branie dorazne to nie ilosc tabletek przyjetych w cigu dnia,ale brak
            > powtarzalnosci w przyjmowaniu,czyli byc moze nie w kazdym cyklu.Robert
            W tym sensie "doraźności" zgadzam się.

A swoją droga, obiecał Pan odpisać trzem dziewczynom czekającym na odpowiedz
            ginekologa i co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka